Tuesday, December 18, 2012

ALOE & TEAMIX BERSAMA MASSIMO WHOLE WHEAT LOAF

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok , sekarang nie , setiap pagi rutin akak sebelum ke pejabat adalah mengambil minuman kesihatan HERBALIFE akak nie .. alhamdulillah , akak x pernah jemu mengambil F1 shake herbalife ... sekejapp je masa .. kejam celik x sedar , akak dah bersama produk kesihatan herbalife nie dah masuk tahun ke 4 ... syukurrr ... ;))

ok nak menceritakan akak skrg nie dah lama minum hebal aloe nie .. ia elok utk penghadaman didalam badan , mencuci usus kita seterusnya melawaskan pembuangan dari tubuh badan .. memang best lahh .. kalau minum nie , x ada lai rasa payah dan sakit bila kita nak membuang ... sebetulnya , akak belikan aloe nie untuk ummi akak , sbb selalu dia ngadu yg dia payah nak membuang , bila membuang punnn sakit aje perut nie .. haaaaaaa akak belikan ini utk dia cuba .. so far , alhamdulillah dia dah x alami masalah seperti itu lagi .. ;) kan bagus ..

 botol mineral tuu wajib ye .. di pejabat ada sebotol lagi tetapi rendah sikit dari yang ini .. haa wajib bagi akak untuk menghabiskan 2 liter di pejabat , dan sehari biasanya akak akan minum 3 liter air ! ... alhamdulillahhh .. akak dah berjaya mengikut sukatan kandungan air yang sepatutnya didalam badan ...

haaa dan ini adalah roti yang akak akan makan setiap pagi bila rasa lapar sebelum ke pejabat , akak makan begitu saje .. tanpa letak majerin @ apa2 ... sedappp rotinya yg lembut ! .. ha uolss tahu kan roti apa nie ... sejak ada di kuantan , akak dan keluarga memang dah setia dengan roti jenama MASSIMO nie ... nak2 yang 100% whole wheat loaf nie ... memang hebat rasa dia ! :))


sooo
 uolss dah cuba lom roti nie ??? rugiii kalau x cuba ... ;))

18 comments:

  1. kat daerah ni belum ada lagi jenama tu

    ReplyDelete
  2. herm..tak pernh perasan pulak roti ni..kena telek2 la pasni..nak rasa jugak..hehe~

    ReplyDelete
  3. wah..smpat lg promo roti massimo..hikhikhik

    ReplyDelete
  4. waaa.. pandai jg makan akak ek.. ejulz xreti sgt.. berat ejulz ssh nak naik.. xtau la nak buat camne lagi.. mcm2 dah cuba.. weight gain, vitamin c.. aritu penah gak kwn kenalkan herbalife tp tgk harga x mampu..

    ReplyDelete
  5. saya masih setia dgn gardenia..hehe

    ReplyDelete
  6. sy jenis yg kurang minum air, tp skrg ni, br nak berjinak2 minum air byk.. bg memenuhi keperluan air dlm bdn.. hihi

    ReplyDelete
  7. mia pn sdg mnyahut cbrn HL..nak beli gak massimo..

    ReplyDelete
  8. roti massimo yg plastik kuning tu saya lum penah beli lg.oh herbalife skrg dah ada yg minuman aloe vera ye kak?4 thn dulu mmg saya minum set herbalife utk slim tu.Now bermula hr ni try pulak alpha lipid sd2 heheh

    ReplyDelete
  9. memang kena minum air yang sesuai yerk.. akak masih setia dengan gardenia..

    ReplyDelete
  10. mmg boleh jadi duta herbalife la akak ni heheheehe...minumkan kesihatan mmg elok di amalkan kak ...bagi badan bertenaga sikit....

    kak, lieya tak penah mkn lagi roti masimmo ni...tingin gak nak cube..tapi mcm perasan takde kat kedai pun area umah lieya nie...nanti lieya try cari lah...

    ReplyDelete
  11. wani setia dg gardenia lg haha...tp pernah tgk massimo tp xtry ag pn

    ReplyDelete
  12. KA pun suka roti ni sedap dari jenama yg satu lagi tu

    ReplyDelete
  13. rugi yer kak kalau tak cuba..okey nanti ema cuba..hehehe

    ReplyDelete
  14. dah penah makan dah roti n..hehe

    ReplyDelete
  15. saya tak pernah lagi try..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...