Monday, December 24, 2012

ALHAMDULILLAH AYAH DAH KELUAR HOSPITAL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

semalam akak melawat ayah di hsp bersama ummi , adik akak dan ipar , tgk ayah dah semakin ok ... dia ada minta nak makan nasi grg ayam .. tapi macam biasa , mintanya lebih2 tapi makan nyee x seberapa .. dpt 2-3 sudu sahaja .. aduhhh sedih pula tgk ayah nie .. x tahulahh sampai bila ayah nak berkeadaan macam nie ... x habis2 dengan batu karangnya ... akak kadang2 tuu dah macam x tahu dah , berapa banyak sebenarnya batu karang yg ada ... setiap kali ke hsp , jawapan Dr masih yg sama ... nak kena tgk dahulu ... scan dahulu .... masuk tiub .. keluarkan tiub 

kadang tuu kita nie bukannyee paham sgt terma2 medical nie .. bila sebut nie .. angguk , bila dah paham ... macam merelakan ayah duk hsp entah berapa lama .. ummi x yah cakap lahh ...selalu nasihatkan ayah minum air banyak2 .. tapi biasalah org dah tua nie , kadang2 dgr , kadang2 tuu dia rasa tekak dia sedapp aje .. nak tegah payah .. huhuhu

makan memang berselera .. tapi 2-3 sudu sahaja .. luak sikit sahaja ... bila tgk kan ayah macam nie .. hati kami adik beradik jadi sayu ... kalau duduk rumah ada sahaja yg x kena .. x tahulah , ashik nak kuar , minum air diluar ... kalau minum air , suke sgt teh tarik ... manisssssss selalulahh kena berleter ngan ummi akak huhuh

 
 last2 nasi yg dibeli diberikan kepada anak2 akak ... mereka nie pantang tgk makanan kan .. tapi nasi grg ayam tuu x menambat hati mereka punn .. sbb dah beritahu awal2 , jgn kacau tuk ayah bila tuk ayah makan nanti .... ekekek


haaaaaaaaa inilah dia batu karang yg dikeluarkan kelmarin .. kali nie menggunakan teknik laser ! ... aduhhh wayar dimasukkan ke dalam pundi kencing dan melalui situ , proses melaser akan dilakukan .. kata ayah .. sewaktu prosedur tuu memang dia cucuk bius ..tapi selepas sahaja proses itu ayah dah mula rasa sakit .. sakit hanya tuhan sahaja yg tahu ...

mlm selepas prosedur tuu , ayah call , katanya pedih bila nak buang air kecil .. sedih pula kami mendengarnya .. yelah dlm usia skrg nie , pilu rasanya bila ayah terpaksa lalui saat2 yg menyakitkan macam nie .. menurut Dr , masih ada serpihan batu karang didalam badan ayah .. cuma menantikan masa ia kembang untuk di laser kembali ... Dr risau sekiranya batu karang2 tu akan mendekati buah pinggang ayah ..nanti lain pula kesnya .. huhu maknanya ayah masih akan lalui proses ini .. tarikh appointment baru pun Dr dah bagi ... aduhhhhhhhh harap2 sgt ayah boleh bertahan dan bersabar ... 

hari nie ayah x der , dia dan ummi ke KL , ayah nak ke klinik pakar mengenai kakinya , kaki ayah mengelupas teruk , kemungkinan alahan ubat yg teruk ... sblm nie ayah dptkan ubat di KL sbb adik akak yg bawa , jadi dia ke KL utk rawatan susulan .. semoga ayah kuat .. kami tetap bagi sokongan pada ayah ...

34 comments:

  1. alhamdulilah ..moga dia cpt smbuh ya

    ReplyDelete
  2. akak tak cuba rawatan tradisional jugak ke?

    ReplyDelete
  3. alhmdlh .. moga cpt sembuh ^^

    ReplyDelete
  4. tumpang gembira sama...alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah. harap ayah akak kembali sihat macam biasa. ;)

    ReplyDelete
  6. lega tgk ayah dab boleh makan kan kak, moga ayah akak dikurniakan kesihatan yg baik ;)

    ReplyDelete
  7. semoga ayh akak cepat sembuh ye...

    ** kak, nnt emailkan nama n alamat umah kat saya erk . ni email saya : arewin_86@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. memang kena minum air kosong lebih kak...hope bapa akak cepat sembuh yer...

    ReplyDelete
  9. syukur ...semoga dia cpt sembuh seperti sediakala

    ReplyDelete
  10. Waktu gini, sokongan anak cucu sangat penting. Bab mengubat sakit tu kerja doktor, tp ahli keluarga boleh meringankan tekanan, mengurangkan rasa gelisah dan menggembirakannya.

    ReplyDelete
  11. sayu la plak sy tgk ayah akak...semoga ayah akak cpt sembuh.....

    ReplyDelete
  12. mg ayah ieda kembali pulih..

    nota:suami akakpn pengidap batu karang sejak berbelas thn lepas, sblm ni pnah berulang alik ke Hosp. Kuala Lumpur jumpa pakar hg hampir2 kena buat laser.

    awal thn semasa dia kencing, batu2 tu kuar ngan sndiri, pastu hg kini blum lg sakit..

    ReplyDelete
  13. ya Allah kak...tak bole dgar tingat abah kat kampung..kite doakan sangat2 semoga ayah akak cepat sembuh ye..cube la try rawatan tradisional pulak ye..tak sanggup tgok dia sakit sebab kena bedah2 la laser2..aminnnn semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Ieda

    moga cepat sembuh
    supaya dapat beramal dengan sempurna

    ReplyDelete
  15. kesiannya..memang sedih tgk mak ayah kita dah tua tinggal kat hospital..

    ReplyDelete
  16. syukur alhamdulillah..besarnyer batu karang tu..

    ReplyDelete
  17. alhamdulilah ..moga ayah kak ida cpt smbuh

    ReplyDelete
  18. moga cepat sembuh.... aduh besar yer batu tu... emmm.

    ReplyDelete
  19. entah le eida, rawatan bercampur2, ubat hosp & dia mmg amalkn air barli / biji selasih & minum air yg byk.

    (bertahun daa henti ubat hosp..)

    akakpn tak berani nak ckp, bimbang pyktnya berulang lagi, sakit tau... kita tgokpn ngeri.. terguling2 menahannya..

    ReplyDelete
  20. uih..besar nya batu tu..

    ReplyDelete
  21. oh ya.. hubby dah pos siang td, kali ni guna skynet, akak lupa nak mnta keratannya.. mgkn rabu sampai kot. Ieda jgn risau le, bila2 jer..

    ReplyDelete
  22. Semoga ayah kak ieda cpt smbuh ye..

    ReplyDelete
  23. syukur ayah ieda dah makin sembuh. risaukan bila org yg kita syg sakit

    ReplyDelete
  24. Moga ayah akak sembuh sepenuhnya..tu rupanya batu karang tu yek...

    ReplyDelete
  25. smoga ayah kak ieda cepat sembuh..

    ReplyDelete
  26. Besar jugak batu karang tu ye..

    Moga ayah akak cepat sihat ye

    ReplyDelete
  27. alahai sedihnya kak..takziah utk akak sekeluarga..

    getwellsoon pakcik

    ReplyDelete
  28. Harap makin sihat dn sembuh sepenuhnha...Amin...

    Mmg kessian tgk ayah sndiri dlm keadaan mcm tu...huu..

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah,semoga ayah kak ieda cepat sembuh

    ReplyDelete
  30. Teringat saya 5-6 tahun lepas, mak saya asyik keluar masuk hosp sebab penyakit batu karang juga.. Masa sakit kuat tu,mmg kesiansgt tgk.. Mujur lepas operate, mak dh sihat hingga kini.
    Smoga ayah akak pun akan cepat baik k.. Skrg, perubatan di msia dh makin canggih.

    ReplyDelete
  31. alhamdulillah ...
    oh mcm tu ea batu karang....

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah..moga ayah akak sembuh sepenuhnya

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah..moga ayah akak sembuh sepenuhnya

    ReplyDelete
  34. salam kak ida..
    huhuh.. ayah ade batu karang ke? bsr jgk batu karang tu ye??

    alhamdulillah..semoga semakin sihat ye..
    pkcik..jg kesihatan elok2 tau.. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...