Saturday, November 10, 2012

WANITA LUMPUH KERANA LOVE BITE !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 
salam semua

semalam terbaca artikel nie di dalam sebuah laman web , sangat menarik .. kerana apa ?? kerana akak memang pernah dengar sahaja ... ikhlas cakap , suami pun tak tahu apakah keistimewaan benda alah nie .. soo bila dgr ada kawan2 cakap @ ternampak .. mana2 individu yang ada kesan love bite ke ape ke .. macam pelik .. kenapa nak buat ? apa kelebihan dia ? apa yg istimewanya ia ?

sooo bila baca artikel nie .. jadi macam oooooooooo inilah dia erkk .. sib baik x pernah  fikir nak cuba2 ke ahahahahhaha lawak kan .. rupenya ada rahsia yg rasanya semua x tahu @ ada yg dah tahu kan .. soo moh akak share kan sama2 kat sini sekadar renungan dan berkongsi ilmu ;)


Wanita Lumpuh Kerana Melakukan Love Bite - Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok! So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut. – Ohbelog.com


uishh dasat kann .. sampai kena serangan jantung dan akhirnya lumpuh ! ... mak aihh penangan LOVE BITE nie membunuh kan muahhahaha .. ouch !!
( pernah je nampak remaja2 yg ada love bite nie .. masa tu mulalah berkata2 entah apee lah yg syok sgt buat benda alah nie huhu )






18 comments:

  1. hurmmmmmmmm tak pnah taupn kesannya teruk sekali, hati2.... hihihi

    ReplyDelete
  2. wah!bahaya sungguh kesannya kan..so pasangan2 dinasihatkan lbh berhati2 la ye..terlalu excited blh memudaratkan *_*

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. la gitu plak jadinya...hihi

    ReplyDelete
  5. owh...no..teruk sekali kesannya

    ReplyDelete
  6. wooooo takot pulak.HAHAHA

    macam2 hal :p

    ReplyDelete
  7. ganasnya smpi kene pembuluh darah ;)

    ReplyDelete
  8. dahsyatnya smpai mcm tu jadinya.

    ReplyDelete
  9. hahaha sengal je benda alah ni.

    ReplyDelete
  10. as salam

    macam cite pontianak pulak jadinya..

    ReplyDelete
  11. Lelaki tu buat kuat sgt kut..

    ReplyDelete
  12. Lelaki tu buat kuat sgt kut..

    ReplyDelete
  13. haha bahaya jgn buat yer kwn2 sekelian alam

    ReplyDelete
  14. alamak bahaya ke? huhu..tk buat dh lps ni..haha

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...