Sunday, November 11, 2012

WANITA DI ROGOL POLIS !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

apa nie ?? aduhhhhhhhhhh kenapa boleh jadi macam nie ?? 
macam mana nak percaya ?? adakah boleh dipercayai lagi ?? 
perasaan dan jiwa kita semakin keliru .. dengan siapa lagi perlu kita mengadu ....


Wanita Indonesia Dakwa Dirogol 3 Anggota Polis - BUKIT MERTAJAM : Seorang pekerja kedai makan warga Indonesia mendakwa dia dirogol tiga anggota polis di sebuah balai polis dekat sini semalam.

Mangsa berusia 25 tahun mendakwa ditahan tiga anggota polis berusia lingkungan 20-an sehingga 30-an pada jam 6.20 pagi berhampiran pasar raya Pacific, Perai dan dibawa ke balai polis.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abd Rahim Hanafi yang dihubungi berkata, pihaknya akan mengambil tindakan tegas mengikut lunas perundangan jika benar dakwaan itu. Beliau juga mengesahkan tiga anggota terbabit direman selama tujuh hari bermula hari ini bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

Menurut mangsa, ketika ditahan dia berada dalam kereta sewa bersama seorang pemandu teksi tempatan selepas menghantar seorang rakan perempuannya yang tinggal di kawasan itu .
“Tidak lama selepas itu, sebuah kereta peronda polis jenis proton Wira menahan kereta yang kami naiki dan dua anggota polis yang memakai uniform polis meminta kami menunjukkan kad pengenalan.

“Ketika itu, saya hanya membawa salinan pasport. Jadi, anggota polis itu tidak mahu menerima salinan pasport dan mengatakan akan membawa kami ke balai polis.

“Bagaimanapun, saya merayu kepada dua anggota polis ini dan meminta mereka melepaskan pemandu teksi yang ketika itu digari,” katanya yang ditemui di Pejabat MCA Bukit Mertajam, pagi tadi.

Turut hadir, Penyelaras Barisan Nasional (BN) Bukit Mertajam, Lau Chiek Tuan dan Pengerusi Wanita MCA Bukit Mertajam, Goh Swee Gim. – Sinar Harian


manusia semakin hilang pertimbangan .. soo siapa yg perlu dipersalahkan .. kita ?? , ibu bapa kita ?? masyarakat ?? @ pemimpin ! ... semakin takut skrg nie , adakah pihak2 bertanggungjawab sedar akan situasi dan keadaan sekarang ini .. ia seperti virus yang kecil namun sedang merebak dengan pantasnya tanpa sebarang pencegahan .. atau mereka2 ini sedang dibuai mimpi ? diam kan diri dik hasutan duniawi ??

adohaiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!

ps : dah selamat sampai KL koot nie ... ekekek 1st time driver sendiri kooo ... doakan akak dan anak2 sihat dan selamat pergi dan balik tau ! ... ;))

36 comments:

  1. Ya Allah makin kurang rasa selamat berada di negara sendiri...Semoga selamat sampai ke destinasi kak..

    ReplyDelete
  2. baca gak metro arineh tadi..mcm2 kan...

    ReplyDelete
  3. polis skg dah xleh nk percaya sgt..dah pernah terkena dah..polis pakat dgn kawan, curi H punya kereta kat sg. petani..

    ReplyDelete
  4. Aminnn aminn aminn :)
    Tulaa eiqa pun risau jugak kalau keluar sorang2x.

    ReplyDelete
  5. Salah siapa agaknya..hehe

    ReplyDelete
  6. kalau sblm ni yg melibatkan polis kes mereka menyamar jd polis..

    mcm2 dunia hari ni kan..

    Moga kita dilindungi sentiasa dari musibah sebegini..

    Moga akak dan anak2 selamat di mana saja berada ye..

    ReplyDelete
  7. polis malaysia???
    aduyai....

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. off topic jap... akak baru jer balik dr CH, selamat bercuti ya..

    ReplyDelete
  10. subhanAllah..
    menakutkan betul cabaran hidup sekarang kan kak.

    ReplyDelete
  11. TERUK KAN...tak tau lagi nak percayakan siapa sekarang ni..

    ReplyDelete
  12. oh ya! semoga selamat pergi dan selamat pulang...
    elok2 memandu tau..=)

    ReplyDelete
  13. Alamak kejadian di BUKIT MERTAJAM..???

    Tempat keja sy tu, dok p blk hr2...huhu...mtk dijauhkan segala malapetaka mcm ni...

    akak, mtk tlg skt...blog sy kn virus la nk wat ner erk..???

    ReplyDelete
  14. mcm mcm yg blaku skang nih kan....mintak dijauhkan semua tuh...

    ReplyDelete
  15. baru baca berita ni..menakutkn betullah..polis pon dah tk boleh dipercayai..huhuhu

    nway, akak pi jenjalan kl eh..semoga perjalanan baik2 je k..musim hujan skang ni..smalam sy drive ke kuantan hujan skjap tu pon cuak je rasa..hihi

    ReplyDelete
  16. aduyaiiii anggota polis betul ker yg buat or menyamar jer.....

    ReplyDelete
  17. teruknya. harap kan pagar, pagar makan padi..

    ReplyDelete
  18. ishh biar betik..hmmm...kt png tu...kejam la polis tu kalau betui ..huhu

    kak cuti2 kt KL ye? bestnya..

    ReplyDelete
  19. Betul ker nih? Scarynya. Smoga perjalanan di permudahlan olehNYA.

    ReplyDelete
  20. as salam,

    moga selamat dan mudah urusan akak..ntah la kak sekarang ni takleh nak percaya kat sape dah...polis pun dah takleh nak caye sangat..hati2 lah wanita

    ReplyDelete
  21. macam2 jenayah sekarang.. takut kalau difikirkan.. ermm..

    take care ye kak.. semoga selamat dalam perjalanan..

    ReplyDelete
  22. betui ke tak ni ... cam warga asing tu saje je nk burukan org malaysia je ...hmmmm kena pastikan bebetui ni

    ReplyDelete
  23. susah betul skrg

    ramai yg suka amek kesempatan.hmm

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. senyap sepi jer tuan rumah, blum balik lagi erk

    ReplyDelete
  26. harapkan pagar, pagar mkn padi...
    scarynya

    ReplyDelete
  27. kalau camni...susahlah nak percaya polis..

    ReplyDelete
  28. kt tmpt yg slmt pon x slmt dah..mntk jauhkan..

    baik2 kak jln2 KL ;)

    ReplyDelete
  29. Zaman skrg semuanye takleh nk percy.. takuttt

    ReplyDelete
  30. nauzubilahiminzalik...seram pulak baca kes ni..huhuhu.

    ReplyDelete
  31. dunia sekarang ni macam2 kak.

    ReplyDelete
  32. skang ni mcm2 kes..minta dijauhkan la drpd sebrang perkara xelok..

    ReplyDelete
  33. my polish menyamar kot .

    moga selamat semuanya ..amin

    ReplyDelete
  34. emmm macam2 sekrg..polis pun jahat...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...