Wednesday, November 14, 2012

ULANGTAHUN KE 5 RAIHAN ZUHAIRA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua
(entry auto publish )

ok , last week malam kami semua x teringat pun akan harijadi anak buah akak nie .. 31 Okt , genap usia raihan 5 tahun ... alhamdulillah ... kanak2 riang nie adalah satu2 nya anak buah akak yg suatu ketika dulu di usia dia 3 tahun membuatkan kami semua meruntun jiwa .. kami seakan patah semangat bila keadaan dia tiba2 menjadi tidak menentu .. sakit tiba2 .. rebah tiba2 .. x tahu apa yg x kena . Sedih sayu dan pilu seisi keluarga bila rawatan demi rawatan diberikan mengesahkan si kecil ini mengidap penyakit kelemahan pankreas ( pankreas lemah ) dan di sebabkan itu pankreas si kecil ini gagal menghasilkan insulin seterusnya menyebabkan dia mengalami penyakit Kencing Manis stage 4 ( 1 dlm 1000 ) .... 
 apalah yg si kecil ini faham ... kini setelah 2 tahun menjalani waktu sukar , si kecil raihan seakan mengerti dia mempunyai penyakit yg sukar begini . Setiap hari 3x akan di cucuk insulin , dia seakan lali dengan suntikan yg sudah menjadi rutin hariannya .. sehingga bila dicucuk sudah tiada sebarang reaksi diwajahnya .. dia sentiasa cool ! 

aduhhhhh tabah sungguh hati mu nak .. dia sentiasa mengigatkan kami apa yg dia tidak boleh makan dan apa yg dia kena kurangkan makan .. dia sedar .. walau dalam payah , dia seolah pasrah .. yelah naluri kanak2 usia dia , agak payah menahan nafsu makan .. semua dia nak rasa, tapi dia berjaya mengawalnya dengan sendiri kadang2 tu dia lari dari situasi itu  .. kini dia semakin mengerti ... sayuuu rasa ati ... hari itu genap usianya 5 tahun ... 5 tahun penuh cabaran ...

bday gurl di KFC

 adiknya HANAN SOFIA yg semakin keletah

 

 keadaan kecoh di dlm KFC .. baru 3 keluarga ahahhaha , riuh rendah di buatnyaa ;))







HAPPY BDAY buat RAIHAN ZUHAIRA ... semoga jadi anak yg solehah , cerdik pandai suatu hari nanti .. semoga dikau sentiasa didalam lindungan allah yg maha kuasa , sihat dan ceria ! .. Skrg pun raihan sebulan sekali akan ke Hsp Putrajaya untuk rawatan susulan .... dah menjadi rutin dia .. tidak pasti sehingga bila berkesudahan

 

last sekali , pastinya pic tuan tanah dengan anak kesayangannya .... rakan baik , rakan gaduh Raihan ... hurmm rakan menyakat punn ada .. pening kepala kalau mereka bertemu berdua .. si zahrien nie jenis penyayang sikit .. makan apa sahaja , dpt apa sahaja , dia x lokek utk share dgn raihan sepupunya .. hurmmm baguss anak teruna ku sorang nie ... ekekke memuji lakk .. hakikattt ;))

oh ya , nak ucapkan juga SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH kpd semua juga .. 

ps : wahh , seharian hari nie x online kan .. dah malam barulah dpt update .. huhuh rinduu yg uolsss .. hows ur holidays !! .. akak seharian hari nie berjalan bawa anak2 ke KLCC .. di taman riadah di sana , mandi2 dan makan2 yg pastinya .. huh penat toksah cakaplahhh kan .. soook lah akak nak BW kejap .. nie kebetulan akak online .. entry pun auto publish sahaja ... ;) 





21 comments:

  1. happy birthday. meriah.. serbuh apa atas kek tu.. mcm serbuk cili

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir Raihan...
    Semoga mnjdi anak cemerlang dunia dan akhirat..

    ReplyDelete
  3. wah cantik kek dia warna merah..happy besday

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. hepy besday...sejak kecil dah merasa erti sakit.dugaan hidup setiap org xsama..moga dia diberi kesihatan yg baik dan jadi ank yg solehah...insyaallah...
    salam maal hijrah kak...:)

    ReplyDelete
  6. Meriahnya ,semoga berbahagia selalu birthday gurl ;)

    ReplyDelete
  7. buat adik raihan zuhaira, dugaan buat adik tandanya Allah sayang lebih untuk adik, moga ceria dan sentiasa diberikan kwsihatan yang baik, emm hari2 kene cucuk ye, moga keluarganya sentiasa berikan sokongan kuat kepadanya

    ReplyDelete
  8. Selain Raihan, akak pernah jumpa kes DM seawal usia 12 tahun, siankan..

    ReplyDelete
  9. Selamat Ulangtahun Kelahiran buat Zuhaira. Semoga terus menjadi anak yang kuat semangat dan cemerlang. Aamiinnnn

    ReplyDelete
  10. happy burthday to her. semoga semakin tabah ibu ayahnya..

    ReplyDelete
  11. selamat ulang tahun ke5
    Salam maal hijrah eida.

    ReplyDelete
  12. hepi bufday.. semoga sentiase dlm lindungan Allah....

    ReplyDelete
  13. Selamat ulang tahun. Moga membesar dgn cerdas & cerdik serta mnjadi ank yg solehah

    ReplyDelete
  14. Heppy birthday moga menjadi anak yg solehah.. wah meriahnya dia

    ReplyDelete
  15. happy belated birthday girl

    ReplyDelete
  16. bday gurl ni sakit pe kak??

    ReplyDelete
  17. Hepi Buffday adik comeyyy!!
    sama tarikh lahir dgn aunty lerr..
    Aunty doakan semoga kesihatan bertambah baik naaa..

    ReplyDelete
  18. selamat hari lahir Raihan...
    Semoga mnjdi anak cemerlang dunia dan akhirat ya...cantik kek..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...