Thursday, November 29, 2012

TRAGEDI RAJA BUAH : BAYI MAUT DITIMPA DURIAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhh terperanjat dengan berita pagi2 nie ... huhuhu memang malang x pernah ada baunya ... begitulah jika sudah ketentuan allah .. dimana2 jika ajal dan maut adalah ditanggan allah ... kunfayakun ! ...
semoga bayi malang tenang didalam syurga yang sedang menanti ...

SITU...Samimi menunjukkan tempat durian menimpa dia dan bayinya

NIBONG TEBAL: “Kepalanya berdarah tapi tak banyak, sebaliknya anak saya terus diam dan tidak sedarkan diri,” kata Samimi Kasmin, 29, ibu bayi berusia 38 hari yang mati akibat ditimpa sebiji buah durian yang baru gugur di belakang rumah mereka di Lorong Badak Mati, Sungai Bakap, dekat sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 4 petang itu, mangsa, Muhammad Yusoff Zainal yang cedera di sebelah kiri kepala, disahkan meninggal dunia sejam selepas dimasukkan ke Hospital Sungai Bakap (HSB).

Samimi berkata, durian seberat 2.1 kilogram yang gugur itu terlebih dulu mengenai bahu kirinya sebelum menimpa kepala bayi yang berada dalam dukungannya.

Menurutnya, ketika kejadian dia mahu mengangkat pakaian di ampaian terletak kira-kira enam meter dari pintu belakang rumahnya.

“Pada mulanya, saya mahu tinggalkan anak di dalam rumah tapi ketika saya baru melangkah ke pintu, dia menangis lalu saya mendukungnya dan keluar untuk mengangkat kain di ampaian,” katanya ketika ditemui, semalam.

petikan : hmetro

sekarang nie , musim durian , musim rambutan ... musim tengkujuh .. semua kena lebih berhati2 ... bila berjalan2 di dusun mahupun dibelakang rumah dikampung2 yg memang ada tanam durian tuu , memang kena hati2 ... hubby dan anak2 akk selalu nasihatkan berhati2 , nak2 si zahrien .. xcited nak kutip durian yg jatuh belakang rumah tuk akak , akak ingatkan mereka pakai baldi tutup kepala .. mana tahu .. tgh sebuk2 duk mencari dan meninjau2 sekali durian gugur ... huhuhu kedebukkk siapa yg sangka kann

tapi kalau dah jadi macam kes diatas nie punn siapa sangka kan ... mak nyee nak amik kain jemuran je punnn ... , tup2 durian jatuh menimpa ... huhuh kena pula budak kecik .. sakit tuuuuuuuu , kalau orang dewasa punn dah menjerit .


23 comments:

  1. x terbayang kesakitannya.. itulah malang tak berbau, takziah kepada keluarga mangsa..

    ReplyDelete
  2. lieya baru bace kat blog sape ntah tadi , tapi tak full cite nye..seb baik akak up cite ni...dpt gak tau....

    ya Allah siannye kak....ape laa perasan mak n bapa bb tu kan....dahle baru2 nak abis pantang....semoga tabah keluarga mereka....

    ReplyDelete
  3. Aduhai....Sian baby tu..Apa pun Syurga itu pasti utknya~

    ReplyDelete
  4. al-fatihah..sedihnya. kecik lagi baby tu..emm.kena hati2.budak2 yg mkn durian tu pon sama..jgn sampai tercekik, sy ni ada anak kecik..mmg takut lah sgt

    ReplyDelete
  5. Ya allah..
    sesungguhnya bayi tu pasti syurga tempatnya..Semoga diberikan ketabahan buat mereka sekeluarga..Inilah ketentuan dariNya..

    ReplyDelete
  6. baca cerita ni semalam mmg ngeri rasanyer..cian kecik lagi baby tu...belum habis pantang.....moga jadi bidadari syurga

    ReplyDelete
  7. mcm mana la sakitnya tu ye.. tergores kt tgn ckit pun dh pedih..

    ReplyDelete
  8. ya allah..mcm mana la tue, xsgup nak bygkan kesakitan yg baby tu tanggung..sedihnya

    ReplyDelete
  9. Ya Allah... sedihnya... baru 38hari? sakit wo... terkejut pun sama la tu. syurgalah tempat mu wahai anak kecil.

    ReplyDelete
  10. Ada terbaca kt suratkhabar semalam...
    Kesiann kt baby tu kann... huhu

    ReplyDelete
  11. ya Allah, sayu rasanya,
    moga dikuatkan keluarga arwah bayi..

    ReplyDelete
  12. baru pagi td dgr berita nie kat radio..kesian kan kak...tp tuh la...masa arwah dh smp...al-fatihah..

    ReplyDelete
  13. Kesiannya kat bayi tu, harap yg jalan2 kat dusun durian tu lebih berhati2

    by: djdanchef ( djdanchef.blogspot.com )

    ReplyDelete
  14. malang tak berbau kan
    semoga keluarga mangsa tabah

    ReplyDelete
  15. kesian sangat kat baby tu....

    teringat abang saya pernah gak ditimpa buah durian ngeri tau duri2nyer tu lekat kat kulit kepala...sib baik dier tak ape2

    ReplyDelete
  16. Tadi ada baca entry pasal nie jugak..
    Kesian budak tu kecik lagi..
    Lagipun wan eiqa pernah kena jugak..
    Kena jahit berapa entah dekat kepala..

    ReplyDelete
  17. oh durian lagi...
    hahahahaha

    ReplyDelete
  18. ngeri nya bila baca..kesian sebab baby kecikkkk sgt lagi. sedihnya

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Ieda

    Insyaallah
    anak itu akan membawa ibubapanya ke Syurga

    ReplyDelete
  20. itulah...dh ajal bayi tu..dh sampai masanya ia dipinjam sekejap aje pada ibubapanya....

    Nk angkat kain jemuran...bayi nangis...leh lak gi amek dukung sambil nk angkat kain jemuran tu...dannnnn...ditimpa buah durian, mm....

    ReplyDelete
  21. kesian sgt..malnag tak berbau..inilah kan.
    harap ibu arwwah bayi ni tabah hadapi dugaan berat ni.

    ReplyDelete
  22. kenapa bawak baby masuk kebun durian huhuhu...dah benda nak jadikkan...

    ReplyDelete
  23. sedih baca pasal baby ni..malang xberbau ka...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...