Thursday, November 1, 2012

SAMBIL BELAJAR SAMBIL DENGAR LAGU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

hari ini hari yg indah bersamaan 1 November 2012 , sekejapp je masa berlalu kan .. pejam - celik dah nak dekat penghujung bagi tahun 2012 ... aduhhh banyak yg ketinggalan , banyak yg kerugian .. dalam segala hal .. banyak hal .. dunia dan terutama sekali bab2 menuju akhirat .. huhuhu semoga kita terus diberikan peluang dan dpt kita terus memperbaiki diri .. banyakk kelemahan kita , banyak kekurangan samada kita sedar atau tidak .. sedeh ... 
ok2 ... berbalik kepada tajuk  entry akak nie .. haaa nie nak cerita perihal anggah semalam malam .. bila dah mlm nie proses ajak anak2 study memang mencabar , macam2 perangai ada .. ada yg nak study kat depan , ada yg nak study depan TV .. paling mengancam jiwa akak adalah semalam mlm .. haaa si anak dara anggah akk nie dah pandai study pakai "earphone" uolssssssssssss .. haa sambil2 dgr lagu katanya .. adehhhhh ... mula tuu akak x perasan .. tgk dia ralit aje .. macam ala2 tekunnn je menulis kan .. sekali bila akak toleh dan senyum2 kambing .. aikkkk ada sesuatu yg menarik perhatian akak .. 




tudiaaaa .. dia pakai earphone rupenya .. patutlah akak duk cakap2 ngan dia , dia x pandang dan buat dono aje .. adohaiiii .. anak oh anak ... siap cakap lagi .. anggah buat homework sambil dgr lagu best lah ibu ! .... relax aje ... hoh ! ....


hurmmm macam2 kaedah sekarang nie kan .. yang pelik sejak bila dia pandai guna earphone nie .. dan paling best , dia guna earphone tu melalui hp TUK UMMI dia ... tu diaaa .. patutlahhh tuk ummi mereka duk jerit2 tanye mana h/p dia ... ekekke .. akak lak boleh x perasan yg anak2 akk nie dah pandai guna earphone bila study .. seee careless nye akk kann ;))

tapi akk awal2 lagi dah pesan , benda nie jangan dijadikan amalan ... nanti bahaya .. boleh melekakan .. dan x elok utk gegendang telinga .. macam2 laghilah akk cakap , x nak mereka leka .. lagu kemana , pelajaran kemana ... hurmmmm bdk2 skrg kan .. tapi akak x lah tegah mereka terus , cuma x mahu mereka pakai selalu bila nak study .. nie baru sek rendah .. kalau dah menengah , benda apa lahh yg dia sumbat kat telinga nanti .. huh ! .............. tapi ramai je rasanya budak2 zaman skrg yg boleh study sambil dgr lagu kan .. hurmm atas masing2 kan ;)

20 comments:

  1. mar kalau study pun jenis dengar lagu kak..sebab kalau study camtu je tak boleh fokus..:D

    ReplyDelete
  2. tp depends pada budak2 kak.. ade yg setengah tue nak keadaan sunyi baru boleh masuk.. ade jugak nak kena dengar lagu baru boleh masuk...

    ReplyDelete
  3. nureen dolu mcm ni jgk, study smbil dgr lagu :)

    ReplyDelete
  4. setengah2 org kan kak, memg kena belajar ada muzik...ntah sy pun xtahu mcm mana diorg belajar huhuhuhu tp kalo sy dulu, kalo study yg perlukan pengiraan mcm math or fizik memg kena dgr muzik..

    ReplyDelete
  5. hheheh dak2 bile dh besar panjang ada je cara study nyer..tak pe janji dia senang faham ;)

    ReplyDelete
  6. lily study dulu pun macam ni kak..sambil study sambil dgr lagu...

    ReplyDelete
  7. sayapun dulu kalau study suka dgr lagu tp tak suka guna earphone. bukak radio terus.. hehe

    ReplyDelete
  8. semangat sikit mak study kot tambah2 kalo bt mathkan...

    ReplyDelete
  9. camana boleh masuk ker serentak tuu..saya sampai sekarang xsuka pakai ear phone...takut pekak hihi

    ReplyDelete
  10. boleh masuk ke belajar tu?
    rasanye lagi selesa kalo gune radio je...tapi tgk atas diri memasing gak kan... janji belajar bagus, sume full A's..kan kak!

    ReplyDelete
  11. tuk ummi leh dpt hp baru la camtu...kikiki

    ReplyDelete
  12. wah budak2 zaman sekarang kan
    sy tgk keadaan...kalau membaca xleh dengar lagu nnti xfokus
    kalau kira2 xpe ;)

    ReplyDelete
  13. zaman munna dulu mcm tulah kak... sambil belajar telinga sumbat dgn earphone walkman

    ReplyDelete
  14. bdk2 skng mmg..sehat anak akak..mcm adik saya..hehe

    ReplyDelete
  15. hahaha sejenis dgn anak sedara wani belajar sambil dgr lagu..acaner tu kihkihkih

    ReplyDelete
  16. amboi kemain lg study pakai earphone.. kita kalo dlu2 study tkleh ada gguan kt lubang tlinga..mcm bunyi ke lagu ke..tkleh nk fokus..hikhik

    ReplyDelete
  17. GK Lak kalau study tak leh bising2..tak masuk dlm pala otak..tapi kalau buat homework mmg kena dengar lagu baru layan..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...