Saturday, November 17, 2012

MENIKMATI RAJA BUAH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hai semua .. dah petang nie .. tetiba aje hubby bawa naik durian kebun arwah atuk akak .. wahhh dah lah kecik .. zalim tau hubby .. anak2 x dpt pun merasa .. ekke sbb gugurnya hanya sebiji sahaja ..
soo anak2 cakap , bagi ibu lah yg rasa dulu .. mereka akan makan kemudian bila dah ada yg gugur lagi nanti .. wahhh vanger kejap .. baguss anak2 akk nie .. bukan nak memuji anak sendiri tapi hakikat .. kadang2 tuu rasa bangga bila anak2 ingat kat kita kan .. hurmmmmm nyummy !

eh .. ehhh ... kalau banyak yg gugur nanti leh buyat durian crepe kan ! ... ahhahaha terliur lak bila melihatkan durian crepe di blog kak tini ummialya tuu .. rajin dia buat sendiri .. akak nie bab nak uli tepung 6 jenis tuuu yg malassss .. huhuhuhuh nak mencari nyee satu hal .. buat satu hal ! hohoio ( dasar malasss kansss !! ) huhuhu


puas hati , durian kali nie tgh nak menjadi nie .. syukur dpt merasa hasil titik peluh arwah tuk menanamnyee .... balik dari kenduri makan layie .. akak nie jenis makan sikit2 .. kali nie bagi anak2 rasa .. ibuuu .. ibu mana yg sanggup makan kalau anak2 dia x makan .. ade ke ?? dlm mulut sendiri leh kuarkan dan suap kat anak2 kan kan kan .. ;))


ps : hari nie akak hadiri 2 majlis kawin ... majlis pertama makan banyak sbb sedap2 lauk dia .. rumah kedua , x makan dah .. sbb dah kenyang sgt .. sib baik ada bubur kacang dan kuih muih .. soo kami makan kuih sahaja .. mlm nie pula .. punn ada makan tulang ! .. wahhh gantung kuali lahhhh hari nie dan esok .. yehaaaaaaa ;)) legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa x yah masak !! ahhaha

22 comments:

  1. woww durian segar dari ladang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kakak ..
      terbaik dari ladang !
      panasss lagi !! ;))

      Delete
  2. Replies
    1. ekekkekeke
      ye GB ..
      seksi gilersssssssss !! ;)

      yummmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

      Delete
  3. Wahhh sedap! Teringginnya....

    ReplyDelete
  4. woww kucing tido nie.. memang hantu durian gak saya nie..

    mak suruh balik kg amik buah kat dusun tapi tak dapat balik lg.. uwaaaa

    ReplyDelete
  5. salam kak...
    haishhh tengok aje dah pun terliur.. tp kalo nisah gan durian, 3 biji sorang je boleh habis.. (hantu durian!!)

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap durian tu..kuning je..kat sini pun 3 rumah kenduri kawen harini..

    ReplyDelete
  7. yg satu ni la menjadi rebutan ye kak..seb bek anak2 mahu mengalah..hehehe...bertuah dpt ank camni...

    ReplyDelete
  8. Sedapnya durian. djdanchef suka sangat Pulut dengan kuah durian. :-)

    By: djdanchef (djdanchef.blogspot.com)

    ReplyDelete
  9. terasa plak kesedapan durian tu

    ReplyDelete
  10. doreyan ni yg tak boleh tahan tengok hehe

    ReplyDelete
  11. sedapnya kak, saya suka durian rasa susu tu klu tengit sgt tak suka la, tulah crepe durian owhh, kak boleh bg link crepe durian yang akak kata sedap tu? ;)

    ReplyDelete
  12. hadoiiii la kak...

    asal seksi sangat durian ni kak..
    saya dah tergoda kak..uwaaaaaa..

    nak cari malam ni gak..hahaha.

    ReplyDelete
  13. intan memang pantang tgk durian..ni yg cam nak balik kg nih

    ReplyDelete
  14. nampak sedap sgt tp KA x mkn doyan hehehe

    ReplyDelete
  15. Cantik isi dia..Tp M x lalu makan..

    ReplyDelete
  16. aduiiii... cantiknyerrr isi durian tuu..
    terliuq sy menengoknyerr walaupong 2,3 hari berturut2 nie dok makan durian jerr... :))

    ReplyDelete
  17. ramai yg suka durian nampaknya hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...