Thursday, November 1, 2012

MASAK LEMAK DAGING SALAI & PEDAL GRG KUNYIT

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa tudiaaaa pic masak memasak sudahh kuar .. alahh uolss kan dah makan ;) ... ini menu kami sehari sebelum raya aritu .. adik akak dari KL bawa balik daging salai ..  ape layie dia bercadang nak buat masak lemak nie .. hurmmm kira arituuu akak x jadi tukang masak lahhh .. dia take over ;)

haaa mengoda kan .. 1st time tuu adik akak masak lemak .. sblm2 nie akak yg buat .. tapi kali nie dia masak .. x sangka adik akk tuu pandai buat ! .. ahahhahaha yelahh dia di KL tuu banyak makan luar aje .. sbb berdua .. bila ujung minggu sahaja dia masak .. soo bila dia masak lemak nie .. semua sukeee .. sedaopppp woooooooooo ;))
 

 
dan ini pedal , hati , limpa dan bermacam2 lagi digrg dengan kunyit .. perghh sesekali kan .. akak biasa taruk lah lada blend sikit .. rasa pedas2 gituu .. hurmm jadilah menu kami nieee .. simple , janji semua suke ;))

odohaiii skrg nie bukan uolss yg tersiksa tgk tau ! tapi akak .. ahahhaha sbb lapoor x makan layie .. x tahu kenapa akk x makan .. sbb bila turun cafe tuu dah x der lauk .. dan kalau ada punn lauk yg sama sahaja .. huhuhu mencik .. x selera uuu .. jadi balik rumah ajelah makan ... huhuhu , simpan perut makan masakan mak balik kerja nanti .. lagi sodap walau masak simple2 kan kan kan ;')



27 comments:

  1. td dh makan.. tetiba lapar blk tgk gulai daging salai ni huhu..

    ReplyDelete
  2. sangat terliur tengok hati goreng campur campur tu... :)

    ReplyDelete
  3. ya Allah kak....terliur tau petang2 ni tgk pic makanan akak....dah le akak zoom baik punyeeee....meroyan2 perut ni kak heheehehe

    ReplyDelete
  4. mak aii.. sodap kak ieda.. hehe

    ReplyDelete
  5. Perghhhh...sedap tu daging salai.

    ReplyDelete
  6. Alamak,dhla tgh lapor..belum lunch ni...kt cni plak tgh hujan lebat,huwaaaaa!

    ReplyDelete
  7. kak ida buat hani lapar la..baru nak diet..ekekeke

    ReplyDelete
  8. Mak aih,besar pulak gambar nya tu..! sedap..!! :D

    ReplyDelete
  9. hmmmm tak mkn masak lemak daging salai ......sedap ke kak

    ReplyDelete
  10. Memang feveret tuh daging salai.. kalau dpt plak masaknya dengan daun gelugur mmg sedap giler.. :)

    ReplyDelete
  11. alahai menggoda betul tu kak ieda.. jadi lapar plak dh ni..huhu..

    ReplyDelete
  12. alamak kak..sebab baru je makan daging dengan byknya sepanjang raya..dah nak pengsan tengok daging lagi..hehe..

    ReplyDelete
  13. Perghhh, menu pembangkit selera :)

    Sedap nya....

    ReplyDelete
  14. nasib hari tu dah makan daging salai masak lemak so oklah boleh kontrol tgk pic akk ni hehehe

    lauk simple tulah yg membangkitkan selera :D

    ReplyDelete
  15. memg ngidam lama nie daging salai, since awal2 bulan ag..dpt jugak rasa air tgn mak wat masa raya korban ri2..sedap...

    ReplyDelete
  16. walaupun baru je makan tgh ari tadi.. cepat je perot ni lapar, tgk lauk akak ni.. gulp!

    ReplyDelete
  17. daging salai masak lemak memang best...terasa lapar perut nie...

    ReplyDelete
  18. terliur dah ni akak oi... huhuhuhu

    ReplyDelete
  19. nampak sedap... tapi tu ar... dua2 saya tak reti makan... hehehehe

    ReplyDelete
  20. aduh duh duh duh kak oiiiii...sedap xhengat la hehe

    p/s:wani dh emel details kt akak..tq :)

    ReplyDelete
  21. sedappnyerr daging salai...haritu mkn...maser adik Ina bertunang...yummehhhh

    ReplyDelete
  22. Sedapnya.. Sian akak terpaksa berlapar..

    ReplyDelete
  23. mmg tergoda la tgk daging tu kak..hehe..

    ReplyDelete
  24. Memang sedap..daging salai masak lemak...memang meletop...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...