Wednesday, November 28, 2012

KU DISINI WALAU BADAN MASIH LEMAH , BATUK DAN SELSEMA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah , agak lewat akak bersiaran , macam biasa lah kan .. walau dlm keadaan serba x berdaya , akk gagahkan juga untuk datang kerja hari ini ... demi tuntutan kerja , dalam batuk yang masih teruk (peritnya hanya allah yg tahu) , x ada suara huhuhu ...benar kata org , adakalanya kita harus berkorban , walau badan masih memerlukan rehat kerana kesan demam bukannya boleh segar 1-2 hari ... namun itulah , ada orang boleh paham , ada orang x boleh paham ... 

x perlah .. janji kita ikhlas dengan kerja2 kita itu lebih penting , walau dlm keadaan batuk2 dan macam nak lelah , kerja yang macam biasa memang banyak bila dah MC 2 hari kannn  .. akak kuatkan juga taip entry nie ... semata2 utk mengucapkan terima kasih buat kawan2 , blogger2, kakak2 dan adik2 yang sudi meninggalkan komen di entry akak yang lepas ... sgt2 terharu ... komen2 dan doa2 kalian buat akak untuk cepat sembuh sangat2 akak hargai ... gembira dan berbunga hati walau dalam sakit masih ada teman2 alam maya yg masih sudi berikan tips2 untuk akak segera sembuh ... diantaranya tips2 dari blogger kakak tini umialya , kak kaseh redha dan kak eyenee ... terima kasih banyak2 kakak2 ku sekalian ... ieda love uuu sgt2 .... dan kepada yg akak x sebut nama disini ... terima kasih jugaaaaa ... x tahu nak membalas macam mana doa2 kalian melainkan akak doakan kembali agar allah memberikan kesihatan dan kesejahteraan selamanya buat kaliannn ... aminnnnnnnnnn

ok ye ... nanti akak sambung BW semula ... kalau boleh nanti sambil2 buat kerja sambil2 BW .. aci .... ekekek dah banyak entry2 yg akak dah terlepas nie .. insyaallah akak jejak perlahan2 ...

buat kak tini umialya , thanx kak , seronok berchat dengan akak semalam ekeke , buat saya happy , yelah dlm keadaan demam nie , kadang2 kita perlukan seseorang utk meluahkan perasaan , TQ again sbb akak sudi dgr keluhan saya ... ( keluhan lahh sgtttt kan ekeke )

ps : fikiran masih dirumah teringatkan zahrien yg masih demam , mak dan ayah akak dah ke KL pagi nie bersama BIL , anak saudara akk masuk wad kerana demam yg tinggi .. aduhhh celaru sekali fikiran nie ... harap2 hubby boleh tgkkan zahrien .. balik nie nak terus ke hsp .. harap2 raihan x serius .. aminnn
 

23 comments:

  1. Banyak bersabar ya.. Doa kami moga kalian semua akan sihat wal'afiat, aminnn

    Kita sakit rasanya ok lagi tp bila anak2 yang terlantar, mulalah hati tidak keruan, pasti setiap masa, saat dan setiap detik teringatkan dia

    ReplyDelete
  2. get well soon ya kak...

    ReplyDelete
  3. semoga akk cepat sembuh..zahrien juga moga cepat sembuh.
    tabah ya kak :)

    jaga diri baik2

    ReplyDelete
  4. ALLAH gives syifa to u. INSYALLAH.. akak pun ni tgh rasa sakit2 tekak lepas balik cuti ni. hee

    ReplyDelete
  5. SEMOGA SEMUANYA CEPAT SEMBUH YE KAK

    ReplyDelete
  6. Ada kala ujian dtg kelihatan kecil tapi bila bertimpa-timpa terasa juga bebannya ieda. Kakak percaya dua anak dara ieda pun boleh tengokkan Zahrien.. Moga cepat sembuh dan smooth segalanya dgn segera.

    ReplyDelete
  7. tengah musim demam skrg ni kak... anak2 saya pun baru baik demam...

    elakkan makanan yang panas2 kak... lelagi durian crepe tu..hihi...
    semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  8. smoga akk cepat sembuh..jgn lupa bw umah sye hehehe

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sembuh yer...

    ReplyDelete
  10. semoga akak terus tabah...cepat sembuh kak

    ReplyDelete
  11. banyak bersabar ya kak.. moga penyakit cepat2 nyah dari badan akak

    *** kalau anak2 demam lg kesiankan

    ReplyDelete
  12. gitulahkan kak kalau demam..seminggu jugak baru nak elok betul..

    ReplyDelete
  13. Salam kak..
    dah sihat sikit sikit ye..
    semoga akak bertambah kuat ye.

    nisah ni, dh start pening2 .. macam nk demam pulak ..

    ReplyDelete
  14. Saya pun skrg nie..tgh selsema nie.. ngan batuk2 sikit..

    Moga Ieda cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  15. ala kak.. semoga akak lekas sembuh ya! jangan makan menda menda menda sejuk ya// banyak minum air masak!
    take care ya kak..

    ReplyDelete
  16. bagus akak nih, bukan mcm2 budak sekarang demam sikit jer, tapi nak cuti kamain lama...hmm...semoga badan akak kembali cergas yer...

    ReplyDelete
  17. demi sebuah kehidupan yer sis..gagah kan juga utk bekerja...tp kesihatan itu pun satu keutamaan kan...semoga segera sembuh..syg kamu juga...

    ReplyDelete
  18. semoga cepat sembuh kak...

    ReplyDelete
  19. Go akak go.! :D
    Semoga semua keluarga akak dalam keadaan yang sihat sejahtera..

    ReplyDelete
  20. semoga akak cepat sembuh n sentiasa diberikan kesihatan yg baik

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...