Sunday, November 18, 2012

KASIH KE GERAM NIE

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

menceritakan perihal zahrien yg memang sayangkan binatang , antara dua samaada dia sayang @ dia geram .. kata kakak2 nya adik lebih geram daripada kasih .. ye ke ?? ekeke , macam2 lahh budak2 nie kan . Alkisah pagi tu ummi akak ada ternampakkan seekor anak ayam yg kelihatan seperti menahan sakit .. jalan terdencut2 ... bila diamati nampak macam luka atau terseliuh dikaki .. masa nie zahrien pun nampak .. dia cepat btahu ummi akak yang anak ayam nie sakit .. soo mak akak pun cakap .. meh kita tangkap dan bagi ubat kat anak ayam nie .. macam biasa , mak akak pun ambil anak ayam tuu dan terus sapukan dengan minyak gamat ...

dah memang serasi sgt dengan tangan ummi akak , kalau anak2 ayam , ayam dan lembu memang serasi lah , kalau sakit memang kami selalu guna minyak gamat utk ubati luka @ terseliuh ... memang kuasa dan mujarabnya minyak gamat nie .. alhamdulillah sembuh ! ...

tgk lah zahrien tuu .. rasanya dia akan ikut macam ummi akak , jenis yg serasi 
dengan binatang ...


 




sangat cute kan .. lepas kami letakkan ubat tuu .. sehari dua lepas tuu , anak ayam nie dah ligat berlari .. seronok tgk ... alhamdulillah sgt2 bila tgk ternakan yg dpt kita selamatkan .. barulah dikatakan betul2 kita sayangkan binatang .. tapi macam biasa .. akak selalu jadi pemerhati sahaja .. akak nie jenis pengeli .. nak pegang , usap2 macam zahrien tuu x der lahhh huhuhuh



18 comments:

  1. Zahrien jenis penyayangkan..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Nampak penyayang ja Zahrien tu..

    ReplyDelete
  4. gambar yg 2 last tu, bkn main kusyuk lg nmpak zahrien tgk ayam tu.. hihi

    ReplyDelete
  5. Penyayang tu kak..sama la kita kak,saya ni pun pengeli

    ReplyDelete
  6. As salam wbt Kak Ieda,

    Saya pun pengeli... Iman pulak mmg tak berani kot...hikhik... teringat dulu saya ade bela sekor anak ayam ni kami panggil didik, masa belom kawin time tu...mahja sungguh! Siap tdo dgn abg Marya lg! tapi hayatnye tak lama...

    ReplyDelete
  7. Mak cik geramkan zahien. Bam bam

    ReplyDelete
  8. kakk, kenapa comeyyy sangat Zahrien niii. gewammmmmm.

    ReplyDelete
  9. Dia syg tu, cuma cara dia kasar je kot kak Ida, tgk pic muka excited je zahrien ;)

    ReplyDelete
  10. Bagus zahrien..mesti jd pengganti neneknye ni...

    ReplyDelete
  11. alahaiii seronoknye tgk tgn bulat tu dok usap2 anak ayam tu, so sweeett...nampak kusyuk sgt zahrein

    ReplyDelete
  12. zahrien comey sangat aihhhh...penyayang ni

    ReplyDelete
  13. tekun zahrien tgk aym tu ye.. cumel aje .. hehe

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah, baguslah sayangkan binatang, besar pahalanya tu :D

    ReplyDelete
  15. banyak ke ternakan kat rumah akak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...