Monday, November 19, 2012

JEMPUT MAKAN JEMPUT UDANG !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

menu bfast yg selalu dinanti2kan oleh anak2 .. jemput-jemput udang ... alaaaaaa uols pun dah biasa makan kan ... kalau buat sendiri lebih best dari beli diluar tuuu .. kalau jemput udang di luar tu dia taruk udang seketui2 kan .. macam x mesraaa aje ;) so kalau buat sendiri nie .. lebih sedap dan enak .. siap selawat nabi lagi ! .... ok lah jemput makan semua ... ;))




jemput udang kasih sayang ... mau idoknyeee uli dengan penuh perasaan ... ahahha adakalanya perasan gak , akak nie kalau bab makan , memang suke masak bersungguh2 .. tapi tulah .. akak x berapa pandai buat kek2 dan kuih2 manis nie ... certain2 kuih lahh .. yg paling x rajin buat adalah kek2 nie .. anak2 selalu request .. huhuhuh ibu x pandai , malas pula tuu .. sbb sblm nie dah pernah cuba buat kek .. namunnn hampa .. sebab tuuuu ku keciwa ... patah seribu perasaan nie ... ahahhahah macam lagu shila lak yg menang AIM tuu ... ok lahhh ... melalut aje akak nie kan ...

oh yaa .. hari nie akak EL , ada beberapa perkara yg perlu disettlekan , termasuk mendaftar zahrien ke tadika , terlupa yg hari nie amanina ada appoitment dengan dr GIGI , sblm nie dia pernah nak cabut gigi dia , tapi dr x benarkan , so hari nie nak tgk keputusan dari dr macam mana ...  soo memang akak lah kena bawa dia .. hurmm harap2 semua ok ...



25 comments:

  1. Hello Ieda, wow, I suka this breakfast. I wonder if this is breakfast so delicious, whats for lunch? Ha ha.
    I da lama ta'makan ni.
    Ada chelop chili sauce ke?
    You have a nice day, and keep a song in your heart.
    Best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. ieda..kalau dah nama jemput ni meang kegemafran acik dan anak2 tak kira la udang ke..bilis ke..semua suka..

    ReplyDelete
  3. cucur udang bt sndiri lg best..terasa udang nya kan...sedap..mntk skit kak...kalau lah berjiran mesti best ni ekekekee..

    ReplyDelete
  4. betul tu kak..masak sendiri lebih puas hati..boleh letak bahan ikut suka kita ank pun suka :D

    sedapnya tgk cucur akk tu ;)

    ReplyDelete
  5. Sedap cecah dgn sos ieda. Boleh makan sampai kenyang. Kalau beli seringgit 3 ketul, ini Sepiring baru puas.

    ReplyDelete
  6. lame tak buang jemput2 tau! last week buat utk husband, sebelum cuti bersalin, kak, saya dah bersalin ni, tunggu entry baru dari saya, hehehe~

    ReplyDelete
  7. Baru jer buat jemput2 aritu ☺☺

    ReplyDelete
  8. walau jemput2, kalau di masak dengan kasih sayang mesti sedap kan kak... yang penting anak2 suka...
    masz pon x pandai masak kek, harap adik jek buat kalu balik kampung.. haha

    ReplyDelete
  9. akak!!! dah lame lieya tak menjemput2 tauuuu...terus teliur tgk...manjang jek bekpes kat luar....ishh ni rase nak menjemput2nie...tak dpt udang, ikan bilis pun jadi laa heheeheh...nampak garing tu jemput2 akak...mmg sedap...

    oo akak cuti yeak...hope urusan akak settle n berjalan lancar key...

    ReplyDelete
  10. salam kak
    hehe sedapnye jejemput tu.
    anta sket ke nisah hehehe

    akak, nisah dah buat Link Within tu, nnti akak free akak follow kat >> http://fromheartnisahidham.blogspot.com/2012/11/link-within-become-to-senget-senget.html


    sory kak lambat tunaikan permintaan akak...

    ReplyDelete
  11. sedappppp...makan dgn sos time2 hujan kena pulak dgn Teo-O suam2...mmg tak sedar sepinggan-sepinggan habisss....

    ReplyDelete
  12. wahhh, sdpnya... mkn panas² time hujan sedap ni..

    ReplyDelete
  13. sedapnya kak..
    masak dengan kasih sayang tu yang buat jemput udang tu lagi sedap kann..

    ReplyDelete
  14. mmg sedap kalau buat sendiri kak..kat kedai tu kadang2 kembang dengan baking powder jer, hihi

    ReplyDelete
  15. sedapnyerrrr jemput jemput...
    sy suka jemput bilis... ;))

    ReplyDelete
  16. pagi td bru je buat...tp letak ikan bilis..

    ReplyDelete
  17. Simple dan menarik, meh pos sikit kat PM kak ;-)

    ReplyDelete
  18. sedapnya...nnti nk suruh en.hubby buatkan la..hehe

    ReplyDelete
  19. Sedapnyaaa.... Nampak menarik tul :D

    ReplyDelete
  20. mmg sedap ni even simple jer

    ReplyDelete
  21. makan pulak time2 hujan. mmg sedap

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...