Tuesday, November 20, 2012

DOA BUAT GAZA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sejak akhir - akhir ini kita sering dengar & lihat keganasan di GAZA semakin meruncingkan ... ramai rakyat palestin saban hari menjadi korban ... banyak darah yang menitis & mengalir hari demi hari , paling menyedihkan bilamana anak2 kecil dan bayi menjadi mangsa utama mereka .. kenapa mereka terus2an menjadi mangsa ?? kenapa ?? allah tidak mendengarkah rintihan dan keluhan mereka ?? allah tidak makbulkan kah doa2 dan rayuan mereka ??
semua itu hanya allah yg maha kuasa mengetahui segalanya .. sama2 kita doakan agar allah melindungi mereka dan memberikan pembalasan yg setimpalnya kepada rejim2 zionis ini !

Ya ALLAH, ampunilah dosa-dosa kami,
Ya Allah, selamatkanlah saudara-saudara kami di Gaza,

Ya Allah, tolonglah saudara-saudara kami di Gaza.

Cukuplah Allah menjadi Penolong kami.


Tiada daya dan upaya melainkan dengan pertolongan Allah jua.

kita hanya mampu berdoa sahaja .. hulurkanlah doa yg ikhlas buat mereka , agar mereka kuat harungi dugaan dan cabaran dari allah ini dan penderitaan mereka ini mendapat pembelaan darinya yg maha esa  .. aminnnnnnnnnn


11 comments:

  1. pray for gaza, kita di sini kena bersatu dan bukam menyalahkan sesama kita, kak nak mntk tolong

    tolong klik button Google G +1 utk entry ini
    http://www.ajumohit.com/contest-ga/iphone-5-gadget-impian.html

    tq kak

    ReplyDelete
  2. assalam eida..acik tak sanggup..nak tengok diberita pun tak sanggup..

    ReplyDelete
  3. pray for Gaza.moga Allah melindungi mereka :)

    ReplyDelete
  4. As salam wbt Kak Ieda,

    Ameen Ya Rabb... saya pun tak sanggup nak tgk kat mana2... Lebih2 yg melibatkan kanak2 kan... Mereka tu confirm syurga! Yg meninggal dunia kerana mempertahankan negara juga dijamin syurganya... untung mereka yg mati syahid tapi kita... Allahuakbar!

    Doa & infak kanlah sebahagian harta kita w/pun sedikit nnt di sana akan ditanya apa yg kita buat demi kesucian agama...ingatan buat diri sendiri ni kak ...huhuu :'(

    ReplyDelete
  5. semoga Yahudi naktullah di binasakan...

    ReplyDelete
  6. INYAALLAH kak..sama-samalah kita berdoa untuk mereka di sana..

    ReplyDelete
  7. Moga Allah kuatkan semangat mereka .pray for Gaza

    ReplyDelete
  8. Amin...Semoga ada mukjizat Allah turunkan terhadap mereka..

    ReplyDelete
  9. Amin....semoga mereka disana dilindungi...save gaza

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...