Tuesday, November 20, 2012

CUTI-CUTI KL : TUGU NEGARA MENANTI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dari muzium negara , kami meneruskan destinasi kami ke TUGU NEGARA .. wahh memang teruja masa nie .. dah lah cuaca redup2 ala nak ujan kan .. perasaan tuu macam bangga dan sayuu aje .. yelah ..melihatkan lambang kebanggaan negara , memperingati insan2 yg dah banyak bekorban kepada negara dari dulu lagi .. akhirnya gugur mereka memberikan kesan yg mendalam kan .. anak2 pun dah paham .. terutama zahrien tuu .. duk sebuk tanye patung tuu baring kenapa ?? patung nie pegang pistol kenapa ?? ahahah jenuh ayah su mereka nak kena terangkan ...



sampai je ke muka pintu tuu ada segerombolan pelancong asing dari taiwan x silap akak ... duk usha2 kat amni .. duk sebuk cakap so cute ! .. so cute ! ... ahahha vanger kejap kami2 nie .. sambil2 risau bila lihat ada yg sebuk nak bergambar dengan amni ... mana idok risaunyaaa , risau kang kita leka2 hilang lakk ekeke .. ;) bukan main suke pelancong2 tuu bila amni pula mesra je kan .. x nangis2 punn :)


 
 LOIKE this pic banyak ! .....



 this one also .. soo nice kan !!!
    
  
haa tudiaaa masing2 duk sebuk nak tgk pic yg telah di capture ... macam2 gelagat .. si amni tuu lagilah .. macam paham aje ;)


zahrien yg x lepaskan "makwenyaa" ... berkepitt je ngan adik amni dia ! .. ;))



so cute pic nie .. candid !!! ................


apalahhh yg di lihatkan ibu amni tuu ... sabriena numpang lah kan .. tgk lahh amni tuu berkerut2 dahi melihatkan hp mama dia .. ahhaha macam paham sgt apa yg dilihat .. ekkeke lucu betul ..

kami balik jam 5.00 petang masa tuu .. tu pun disebabkan dah hujan .. kalau tidak harus lagi lama disitu .. ;)

ok ... to be continued !


22 comments:

  1. comella amni tue...dpt jenjalan ramai2 mcm nie,mesti best

    ReplyDelete
  2. sy yg dekat nie pun blm pnah pegi tugu negara kak..hehe

    ReplyDelete
  3. seronok dpt jalan2...kak saya dh kasi alamat ye kat entry top komenter tu..

    ReplyDelete
  4. best dpt jalan2 dgn family cmtu kan kak.. moment yg sgt berharga..

    amni tu mmg cute la kak, comel dia..

    ReplyDelete
  5. Amni memang sangat2 comel. :)

    ReplyDelete
  6. olor..xdapat tgk gambar semua laa..huuhu..line sgt slow..happy jer semua....

    ReplyDelete
  7. sonok jejalan ngan family kan

    ReplyDelete
  8. semua gambo semua falsya suke..semua nice semua cantik..hehehe..falsya yg duk kl nie dekat 20thn lebih dh lama xgie..last gie time lawatan sekolah2..hehe

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Ieda

    saya pernah pergi kat situ masa tahun 80an ajer...

    ReplyDelete
  10. tugu negara ni kalau rombongan sekolah dulu2 memang tempat wajib di singgah.. akak pun pernahlah ikut sekali.. bila dah dpt anak ni alhamdulillah sempat gak bwk anak2 melawat sekali.. tp masa tu anak baru 2 je.. now dah takde masa nak jenjalan mcmnya.. alahaii...

    ReplyDelete
  11. bestnya jejalan ramai2 camni...

    sy pnh g sekali dulu :-)

    ReplyDelete
  12. TERINGIN NAK KE SINI..HOPEFULLY ONE DAY NNT

    ReplyDelete
  13. dah berpuluh tahun x ke tugu negara nie...dulu pergi waktu lawatan sekolah rendah...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. masz dok kl dekat 5 taun, x pernah pon jejak tugu negara tu, akak dari pahang dah jejak kan.. huhu malu plak...

    ReplyDelete
  15. seronoknya.. jalan2 ye.... munna takde planning lagi nak kemana cuti ni

    ReplyDelete
  16. Bukan Zahrein aje suka amni, si amoi itu pun geram sampai nak ambil gambar sama.

    ReplyDelete
  17. Cantik2 foto nie...seronoknya Zahrien jln2 kl.

    ReplyDelete
  18. one happy fmly berjalan jalan ye kak :)

    ReplyDelete
  19. Seronoknya jalan2 ramai2 hihihi cute amni..

    ReplyDelete
  20. wah best jenjalan mcm ni ramai2 hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...