Monday, November 19, 2012

CUTI-CUTI KL : MUZIUM NEGARA ~ HAMPA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sampai sahaja ke KL .. keesokannya kami dah plan bawa kids semua ke MUZIUM NEGARA , since adik dan SIL akak pun x pernah sampai lagi .. sooo kami semua ramai2 gerak ke musium negara dulu ... dah plan lepas ke muzium kami akan terus ke TUGU NEGARA .. soo 2 tempat dalam satu hari .. penat ?? x sah cakap lah kann .. semua demi anak2 yg tercinta .. kalau x pergi kesian pula mereka .. x kan sekadar ke rumah mak saudara mereka sahaja kan ...

soo cer tgk xpresi wajah zahrien masa mula2 sampai ... ahahah lucu !



sampai sahaja apa lagi akak lah yg jadi jurukamera kan .. gilir2 lah ambil gambar , dulu akak dah pernah jejak sekali ke muzium nie .. tapi masa nie muzium under renovation .. kami tidak dapat masuk melalui pintu hadapan .. soo memang masa tu ramai2 masuk ikut short cut ... lucu bila anak2 cakap .. haa kang kita sesat ibu .. ekkeke ;))



pic banyak yg kami snap .. tapi macam biasa .. dari dulu sampai skrg muzium nie x pernah berubah .. x banyak yg menarik kami rasakan .. kalau adik akakcakap , lebih seronok ke muzium shah alam berbanding muzium negara nie .. huhuhu .. x perlah .. kami nak ke muzium shah alam punn dah x sempat kan .. soo layan kan aje anak2 yg nak masuk .. janji mereka tahu dan kenal sejarah2 lama ..

boleh dikatakan banyak sejarah2 lama yg seolah tergantung disini .. x banyak .. terutama kisah pahlawan2 zaman melayu kita .. macam mat kilau .. tiada kisah dia didalam muzium ini .. yg ada cuma kisah tuk janggut dan tuk gajah .. hurmmmmmmmmm nampak gaya need improvementlah muzium nie .. supaya rakyat malaysia lebih mengenali sejarah malaysia itu sendiri .. ( ecehhh memandai aje kan akak nie ... ) eh ... hakikatt ;)

ps : sok dah kerja .. hari nie rasa penat sgt2 .. dah lama cuti rasa macam malasss sgt2 nak kerja .. huhuhu , kalau duk rumah sahaja kan best .. tapi kalau x kerja , sape nak bagi duit belanja huhuhu ... ok2 motivate sikit ... kerja2 .. ahahhahaha ;) cari mood .. dah petang2 nierasa bosan pula .. ;)) hurmm ok2 ... nak BW kejap ;)) oh yaaa akak x jadi bawa amanina appoitment klinik hari nie .. DR yg sepatutnya jumpa dia x dpt dtg .. katanya ada emergency .. huh ! boleh gituuu .. penant tunggu !!!!! ...........

21 comments:

  1. A'a kan cuti sekolah ni. Saya pun masa kecik je pergi. Kalau keje hari hari lalu muzium negara tak juga pergi.

    ReplyDelete
  2. akak suka pergi muzium tak kiraler muzium perpun... memang tersangat bahagia ...

    ReplyDelete
  3. rasanya zaman sekolah dulu akak gi muzium ni

    ReplyDelete
  4. mmg lama sgt tak jejak kaki ke muzium negara.last pegi masa zaman sekolah rendah.skrg kalau nak pi..mesti asben taknak tu yg tak penah smpai dah

    ReplyDelete
  5. wah org kuantan dah smpi ke muzium negara..kami org kl pun lum jejak2 lg..last jejak masa zmn sek ren..kekeke

    ReplyDelete
  6. Cuti sekolah ni bwk anak p mana2 pun dorg suka kan, bestnyer p muzium..

    **Akk, blog sy dah ok, sy dh terminate blog yg ada virus tu, xsmpt bgtau akk, maaf yer kak..

    ReplyDelete
  7. ehehe..seronok berjalan2 ye kak..mesti ramai org kan kak..

    ReplyDelete
  8. Pergi masa tahun lepas.. tu le cam sama je kan..

    ReplyDelete
  9. Xpe2..cuba lah g muzium pekan ada bnd menarik di sana..hehe

    ReplyDelete
  10. saya tak berani bw mia masuk muzium sbb dia kecik lagi..keras kan sbb byk benda2 lama..hihihii...

    ReplyDelete
  11. Mama pun suka muzium, tapi bila baca N3 ni mcm malas nak ke MN ni..

    ReplyDelete
  12. akak tak suka tempat cenggini, jemuuuu...

    ReplyDelete
  13. budak2 yg seronok dapat jenjalan ni kan kak, walau penat tp puas dapat makan angin tgk peninggalan sejarah

    ReplyDelete
  14. ena yg dok dekat KL ni pun tak g kalo tak de event kat sana kak.. anak2 memg tak pernah bawa lg.. teruk betul kan..

    ReplyDelete
  15. kak, segan pulakkk denga akak. nadia yang memang duk kl ni tak pernah pon jejak kaki kat muzium tu. kena pegi ni nanti..

    ReplyDelete
  16. sy pnh g sekali je.. tu pun zman budak2.. hihi

    ReplyDelete
  17. izan pun pegi zaman2 skolah dulu kak... anak2 baya mereka semua mmg teruja kalau sebut muzium negara n yg seangkatan dgnnya kan~

    ReplyDelete
  18. Time cuti camni la sesuai bw bebudak jenguk muzium kan..

    ReplyDelete
  19. budak2 seronok je kak..

    sy pon tak pernah smpai muzium tu..hehe

    ReplyDelete
  20. tak pernah sampai muzium tue...mesti seronokkan..

    ReplyDelete
  21. last wani p sek rendah dulu kak...tu pun ikut rombongan sek

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...