Saturday, November 17, 2012

BUNUH DIRI BUKAN LUAR BIASA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

bukan perkara luar biasa ?? huhuhu apalahh nak jadi dunia skrg ini ................


Lima Sekeluarga Bunuh Diri Dalam Kereta - TOKYO : Lima sekeluarga, termasuk tiga kanak-kanak ditemui mati dalam sebuah van di tengah negara ini dipercayai bunuh diri, kata pihak berkuasa semalam.

Lima beranak itu, lelaki dan perempuan berusia lingkungan 30-an dan tiga kanak-kanak lelaki berusia lima, tujuh dan 10 tahun ditemui dalam sebuah kenderaan di kawasan parkir di Fujinomiya, wilayah Shizuoka, kata pegawai polis di Jabatan Polis Fujinomiya.

Lima beranak berkenaan dipercayai mati akibat gas beracun karbon monoksida selepas membakar serpihan arang dalam kenderaan itu – bukan kaedah luar biasa membunuh diri di Jepun. “Kami masih menyiasat kes itu sebagai kes bunuh diri sekeluarga kerana mereka turut meninggalkan nota bunuh diri,” kata jurucakap polis.

Jepun dengan populasi kira-kira 128 juta adalah satu daripada negara yang mempunyai kadar bunuh diri tertinggi di dunia. Setiap tahun lebih 30,000 orang meragut nyawa sendiri di negara di mana bunuh diri disifatkan kurang memalukan berbanding di sesetengah negara Barat. – Metro


17 comments:

  1. Mak aih,1 family bunuh diri..? Dahsyat giler laa...-_-

    ReplyDelete
  2. apalah masalah dorang ni sampai sanggup bunuh diri kan kak...

    ReplyDelete
  3. bagi mereka nyawa x berharga...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. kesian anak2 yang baru nak membesar.

    ReplyDelete
  6. Nyawa mmng dah tak de harga bagi mereka...

    ReplyDelete
  7. Moga kita dijauhkan dari perkara sebegini. Amin...

    ReplyDelete
  8. Salam kunjung kat sini..kat jepun memang tinggi kes bunuh diri..intan nak follow tapi x jumpa2 icon tu..ke sebab tenet intan lembap..hehe..

    ReplyDelete
  9. kesian pd anak2 kecil yg x tau apa2

    ReplyDelete
  10. Nauzubillahiminzalik..Mintak dijauhkan dari seluruh keturunan M..

    ReplyDelete
  11. cari jln mudah utk selesaikan masalah anak2 pun terbabit sama kan

    ReplyDelete
  12. kenalkan islam kt depa ni ..
    baru sindrom bunuh diri dapat ditangani

    ReplyDelete
  13. kenalkan islam kt depa ni ..
    baru sindrom bunuh diri dapat ditangani

    ReplyDelete
  14. mmg ramai org jepun n korea suka carik jln penyelesaian dgn bunuh diri...
    sedey kannn

    ReplyDelete
  15. amit2 Moga kita dijauhkan dari perkara sebegini. Amin...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...