Monday, October 8, 2012

ZAHRIEN YG KEBAL BILA DISENGAT TEBUAN !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhh x tahulah akak nie , dah lah di rumah internet macam penyu .. di pejabat lak , entah ape2 internet prob aje .. x kuar edit lah .. x kuar sign in lahh , yahoo toolbar x der lah .... aduhh tension sungguh lately nie .. haa nie akak duk meja kawan , pinjam komp dia utk update sikit entry pasal anak teruna akak nie ..

semalam petang dlm waktu magrib , dia kena senggat tebuan uolsss .. memang panik lah akak nie , tebuan tuu entah sesat mana , masuk dlm baju celah ketiak dia .. dua liang sengattan tuu huhuhu , apa lagi mengelupurr lahh anak teruna akak sorang nie ... dia beria menangis lahh , tapi macam biasa zahrien memang bukan jenis yg mengelupur x tentu pasal , sama situasi dia kena besi arituu .. kali nie memang merah lahh .. 1st yg akak terkam adalah minyak panas , sapu banyak2 kat lenggan dia .. 2 liang yg memang nampak merah dan bermata .. huhuhu sure uolss dpt bayangkan betapa sakit dan berdenyutnya kan .. sedangkan baru2 nie amanina kena , kami terpaksa bawa ke kecemasan hsp sbb dia x tahan .., ini kan kanak2 sebesar zahrien .. huhuhu



keadaan merah sewaktu baru kena bite ... x berapa jelas ..


dah nampak bengkak dan ada 2 liang mata disitu .. tapi x berapa jelas .. pic yg jelas akk x sempat nak upload disebabkan internet yg macam kura2 .. last2 page cannot display ! adehhhhhhhhhh siksa betul .. bencik ... masa nie dia dah rasa sakit , tapi sekejap2 ,... soo akak memang banyak letak minyak panas .. sbb kalau kena senggat binatang bisa cepat2 kena letak minyak panas intead of minyak gamat 


lepas tuu hubby letak kapur simin .. memang tujuan nak sedut air bisa .. masa nie zahrien dah x rasa sakit ... dia relax sampai leh makan2 layie kan ... memang bagus lahh anak akak sorang nie ..



thannn inilah dia , selepas isyak dlm sejam lepas tuuu , kesan gigitan dan lebam dah hilang 100% .. memang miracle lah kan .... berkat izin allah .. dan zahrien juga sgt2 tahan dgn bisa gigitan .. kalau org lain dah lama rasanya x tahan ... dan berkat kapur simen itu juga .. memang selama ini suami akaka ada buat stok kapur simen banyak2 utk kes macam nie .. alhamdulillah sgt2 ...

aduhhh memang kelam kabut , risau kalau2 dia merenggek menahan bisa .. tapi syukur sgt2 kepada allah , selepas isyak tuu dia tidur keletihan sampai ke pagi ... kesiannn anak teruna akak nie , sokmoo sgt kena macam nie .. luka x yah cakap lah kan .... kata mak akak .. zahrien nie menurun arwah FIL akak dan TUK akak , jenis yg x alah bisa ... syukurrr sgt2 ...

ps : akk sambung BW nanti2 yee .. try nak tgk apa masalah pc akak nie .. huhuhu , nanti waktu rehat akk kunjung kowang kembali yee .. tkasih kepada yg sudi singgah .. nanti akak jejak kembali uolsss .. & terima kasih kerana memahami .. huhuhu



31 comments:

  1. kapur simen lagi..mmg berguna betul ye.
    kesiannya zahrien..mcm2 sakit menjelma yer. xpe..nak jadi budak sihat lah tu..hebat, leh tahan sakit

    ReplyDelete
  2. Sian Zahrien..Nasiblah dia tahan kak..Good Boy..memang berguna kapur simen ni..

    ReplyDelete
  3. alhamdullilah semuanyer ok ye !

    ReplyDelete
  4. ee ngeri lak tengoknyer...sib baik dah ok

    ReplyDelete
  5. Adeh kak..mmg sakit sbb falsya penah kene sengat ngan tebuan tanah..bgs la kapur simen tuh kan kak..alhamdulillah semua dh ok..

    ReplyDelete
  6. eee ngilu plak bila cerita pasal kena sengat tebuan nieh... moga zahrien ok2 jerk yerk...

    ReplyDelete
  7. adui..kene sengat tebuan kat keti, sian zahrien, mujur ada doctor kat umah.. kasi simen je kan kak!

    ReplyDelete
  8. Adoi.. Macam2 jadi dkt budak comel ni.. Moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  9. mmg dia kuat semangat kak...cayalah...

    Alhamdulillah, dia dah sihat pun...

    ReplyDelete
  10. kesianya dier..ada g bw anak akak g injection tak?

    ReplyDelete
  11. Kakak baru tahu petua guna kapur simen ieda. bagus juga sebab kalau tak tahan memang kena ambil injection.

    ReplyDelete
  12. erm..kesian zahrien, kuat semangat betullah dia..
    bagus juga kapur simen ni kan, sekejapnya surut bengkaknya.. saya dulu pernah kena tapi abah bawa hospital ambil injection.

    ReplyDelete
  13. kak...kapur simin apa ni kak???mmg ajaib...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. Uih!!..Siannya..Sakit tu kak. Sebab pernah kena sengat juga..Terasa sakit bisanya tu..

    ReplyDelete
  15. aduhai kesianyer..mesti sakit giler..tebuan kut..bisa tuh..

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah tak ada pa2... wah kebal betul zahrein nih..

    ReplyDelete
  17. siannya.. dl sy pernah kena..gatal gak efeknya..

    ReplyDelete
  18. siannya zahrein, kebal ye sayang, moga cepat sihat ye, mesti sakit mula2 kene tu kan, sib bek mama dia letak ubat dah ;)

    ReplyDelete
  19. alala cianyaa hensem boy nie kena sengat nasib baik dia dpt tahan.. kuat tul semangatnya..

    ReplyDelete
  20. zahrien mmg hebat la ...
    cepatkan hilang emrah tu .. akak kena review pasal kapur simen tu la

    ReplyDelete
  21. salm sis ieda
    Ala .. Siannya..sib baik di tgn. Kalau dimuka?

    ReplyDelete
  22. alahao kesiannya..teringat masa sy kena sengat kecik2 dulu...sakit wooo

    ReplyDelete
  23. kuatnya zahrien..bertahan kena sengatan tebuan..

    ReplyDelete
  24. zahrien kuat dier....

    petua kapur simen mujarab gk ye..ngan izin Allah..

    ReplyDelete
  25. Kesian zahrien. Alhamdulillah...dah ok. Dak kena buat stok kapur gak lah ^_^.

    ReplyDelete
  26. syukur alahamdulillah... kuat sungguhlah zahrien. dgn izin Allah cepat kebahnya kak. bukn calang2 org yg thn kalau kena sengat tebuan nikan.

    ReplyDelete
  27. la kesiannyer dia......kental jg si zahrien ni

    ReplyDelete
  28. sian dia..asyik dapat sakit jer ye..kebal anak jantan akak ni..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...