Saturday, October 13, 2012

UBI MASAK PINDANG !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

selamat petang semua .. ok uolss buat ape petang2 nie .. akak dah siap buat makan petang dah .. kali nie akak buat ubi masak pindang nie .. sedapppp .. kebetulan ada ubi , mak saudara sebelah rumah bagi .. apa layiee , dah cakap ngan ummi akak , nak masak pindang nie .. soo awal2 lagi akak dah asingkan , sbb selebihnya ummi akak nak rebus dan makan dgn kelapa muda .... 
alhamdulillahhh .. anak2 suke .. senang je pun buat dia .. ;))



 close up sikit .. bahan2 macam biasa .. cuma letak gula pasir dan gula melaka tu .. dah siap ! .. oh ya air jgn lupe .. tapi jgn letak banyak yee , nanti cair x sedap .. ;)) potong dlm bentuk cube yee .. baru sedap nak masuk mulut ;))

dan 




v






v





v





dan ini yang sedang direbus .. hurmmm x sabar nak makan .. kalau ada sambal tumis sedap gak kan .. sambal tumis sardin ke  ! .. wahhhhhhhhhhhh ekkeke .. dah lah ujan skrg nie disini .. walahhhhhh .. lapoor ... lapoor .... lapor .. huhuhuh

selamat menjamu selera semua !!
 

21 comments:

  1. ingat waktu kecik2 dulu...arwah mak selalu buat...saya memang suka betul kikiki

    ReplyDelete
  2. salam k.ieda... salam kenal jugak... tq tau follow blog ain... nampak menarik dan sedap lah....



    btw, filem aku terima nikahnya mmg wajib tonton... best kak... plak tu mmg touching giler... sedih... hikhik

    ReplyDelete
  3. assalam ieda..acik suka makan cicah sambal belacan..makan masa panas2 tu

    ReplyDelete
  4. 1st time tengok :)

    Myra suka yang rebus makan masa panas2 fuhh syorga :)

    ReplyDelete
  5. oooo...macam pengatlah ni..mula2 tengok macam acar nenas je hahahaa

    ReplyDelete
  6. ya Allah sedapnya makan time hujan2 nie..=)

    ReplyDelete
  7. arwah mak selalu buat masa kecik2

    ReplyDelete
  8. Tetiba perut ni dok berdangdut la plak...

    ReplyDelete
  9. salam ieda ..
    samala aby pun suka makan ubi rebus ..lg best lps ubi tu direbus jadikan ubi goreng ..lg sedappppppp ...

    ReplyDelete
  10. nmpk sedap tp sy x pena mkn hehhehe

    ReplyDelete
  11. tak pernah dgr ubi pindang ni..tapi mcm sedap je...manis2 gitu..

    ReplyDelete
  12. 1st time dgr ubi masak pindang.

    ReplyDelete
  13. First time falsya dgr masak pindang kak ieda..selalu pindang nie mak falsya masak mcm ikan masak air pastu letak kunyit akit..alaaaa, tetibe leh xingat plak uni masak ape..heheheheeh..

    ReplyDelete
  14. @aby oo goreng .. biasa juga buat , cuma anak2 x berapa gemar .. lebih suke rebus dan pindang macam nie ;)

    ReplyDelete
  15. @KY aah dikk lebih kurang pengat cuma nie lebih sedapp ;))

    ReplyDelete
  16. @Ena's Palace aah dikk manis2 gitu sbb dia rebus dengan air , gula pasir dan gula melaka sahaja ;)

    ReplyDelete
  17. @Falsya haa lepas nie falsya leh cuba dik .. sedappp musti mok mok sukee ;))

    ReplyDelete
  18. sedapnya..ubi pindang yer namanya? mcm pernah kn masa kecik2 dulu..tapi namanya cam lain, tak ingat pulak..hehe

    ReplyDelete
  19. sedapnyer kak..ubi masak pindang tu mcm sira ubi juga ker kak

    ReplyDelete
  20. ni macam sira ke kak?
    pergh. nmpk sedap ni! terliur pulak

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...