Saturday, October 13, 2012

TARIK KAKAK TARIK !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

last episod sukan sekolah amanina & sabriena .. ekekke punyelah lama kan .. entry dah siapp .. nak publish sahaja .. kadang2 tuu x ingat .. sekali bila tgk .. aduhhh entry sukan anak2 rupenya .. soo retaip sekali lagilah .. 

hurmm pagi2 nie .. bila buka blog semua kerja rumah dah settle , bfast .. sidai kain .. kemas rumah settle seawal 8 pagi .. maklumlahh walau cuti akak still bangun 6.30 ut solat dah terus terjah ke dapur .. 1st things yg kena settlekan adalah sarapan untuk family .. soo pagi sabtu nie akak buat nasi grg dan sardin roll (frozen) .. alhamdulillah .. bila dah siap semua .. baju2 anak dah bersidai .. baru lega nak ngadap blog .. ;))

kali nie acara yang disertai oleh amanina .. teringat pula akak zaman akak sek2 dulu , acara yang diberikan oleh pihak sekolah kepada akak sama sahaja dengan amanina .. lontar peluru @ cakra dan tarik tali ekekek .. maklumlahhh mak dia pun sihat macam amanina skrg nie .. cuma akak kurus sikit .. x lah sihat macam anak dara akak sorang nie .. soo memang happening sgt2 .. semangat menyokong tuuu memang ketara ... kebetulan rumah sukan amanina sama macam akak di sekolah dulu .. hijau !

1st budak2 lelaki .. adehhh .. semua halus2 ... yg menang rumh hijau jugakk !

 then budak2 perempuan .. paling sihat anak dara akak sorang nie lahh .. memang semua kawan2 harapkan dia .. ;))

yaaaaaa tu dia ... tarik kakak tarik ... adehhh ibu dia lak xcited semacam .. yelahhh mana tahan kannn seronok tgk .. bila tarik tuu naikk pecah halkum aku nie .. sama2 jerit semangat kat mereka2 nie ..

kali ke 2 tarik .. amanina dah macam nak colapss .. sedih sbb bila pada mulanya keputusan adalah  seri , so mereka kena tarik utk kali ke 3 .. sib baikk rehat 5 minit .. nak tarik berturut2 x boleh ..  stamina kena cukup kann .. 


dan akhirnya mereka berjaya juara utk tarik tali .. melompat seronok akak .. ekekekke tu lah kalau ada pic candid ibu terlompat keriangan .. aduhh malunyeee kekek 


bangga sekejap .,. yelahh nak naik tangga utk dpt no 1 dlm pelajaran rasanya payah .. jadi dpt naik tangga no 1 dlm sukan nie dah kira ok ... yang penting semangat utk berjaya itu ada .. selepas ini ditekankan didalam pelajaran pula .. setiap anak punya kelemahan dan kelebihannya .. pada akak biarlah anak2 sederhana .. kalau terlalu pandai .. risau kejutan budaya  .. terlalu bodoh kesian kan dia dan masa depannya .. jadi biarlah pelajaran dan kehidupan semua besederhana dan sama naik  .. kerana kesederhanaan itu adalah amalan mulia ..




12 comments:

  1. Saya pon rutin mcm normal..bangun awal..relax2 smbil tgk tv n buat bfast..now nk bsiap2 nk blik kg..

    Best nyer..anak akak consider atlet la ni..sm mcm sy dulu..:-)

    ReplyDelete
  2. Sebenarnya ieda kalau anak-anak pandai bersukan boleh hantar ke sekolah sukan. Di Johor ada di Kota Tinggi sekolah sukan. Anak kakak nie semua kurang menyerlah dlm sukan. Lari je ok lain tak boleh...

    Tahniah buat amanina - auntie dapat bayangkan ibu terjerit-jerit menyokong masa tu hihi...

    ReplyDelete
  3. mcm sama je acara time falsya sek ren jugak..hehehe..phewitttttt...no 1 tuh..cayalah..;)

    ReplyDelete
  4. tahniah amanina, tahniah rumah hijau...

    ReplyDelete
  5. adda dulu masa sekolah rendah bdn mcm anak akak la..mmg kalau tarik tali adda mesti ada..pastu smpai merah2 tgn dok tarik tali tu..tp bila sekolah menengah ntah cmne jdi kecik balik ntah...tp skrg xder la kecik mcm dulu...tembam la plk..huhuuh...

    ReplyDelete
  6. amanina harapan rakan2nya, auntie proud of you, tahniah

    ReplyDelete
  7. pg tadi lps solat tunggu hbby g keje..pas tu guling2 atas katil jap..ank2 pastinya sume bgn lmbt..huhu

    seeloknya mmg kena seimbang antara sukan & pelajaran..tp susahkan..ank2 sy plk sukan kurang menyerlah..alhamdulillah blh harap dlm pelajaran..

    ReplyDelete
  8. tahniah..teringat dedulo kalau acara tarik tali ni..hok dok belakang sekali kena ikat tali kat pinggang..pahtu kalau menang,..mau hok dok belakang sekali kena hempap...hiihiih...lucu

    ReplyDelete
  9. wahhhh menang.tahniah kakak! hehe.

    ReplyDelete
  10. kuat betul geng dorang tarik tali...tahniah kakak..

    ReplyDelete
  11. Tahniah untuk kakak..Semangat betoi dia tarik tali..

    ReplyDelete
  12. tahniah kakak..nampak kuat dorang tarik tali

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...