Wednesday, October 10, 2012

TAHLIL DAN JAMUAN RAYA INTAZ SERI LELA MANJA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

fuh ! lama terperuk entry nie dlm draf .. x publish2 punn .. x sempat dgn problem internet lahh , kesibukan yg melampau lately nie lahh .. macam2 lahh susah nak cakap .. malas nak cakap ... rasanya uolss paham , life macam akak nie .. isteri , ibu dan pekerja memang kalut sokmo .. di pejabat buat hal pejabat , balik rumah .. macam2 hal nak uruskan anak2 .. huhuhu redha aje .. janji senyummmm sbb anak2 ada .. suke dan puas hati .. ok2 .. dah melalut kannn , bila internet dah laju nie .... macam2 lahh melalutnyee sedap menaip x perasan dah menyimpang jauh ..

ok nie kisah bulan lepas ujung bulan 9 arituu .. pergh lama kan .. majlis penyampaian hadiah akhir tahun dan jamuan hari raya ! .. ahahahha see 2 minggu habis syawal punn still ada org buat makan2 raya .. x perlah janji niat nak jamu org tuu dah dpt pahala .. ok .. x yah citer banyak2 .. moh layan pic .. pic sahaja dah menceritakan suasana disana kan ;)

suke pic nie sgt2 !


tgk lah tuu .. zahrien sedang menarik tangan anak dara orang .. dan anak dara org nie kawan baik dia .. tua setahun dari dia .. tapi bila tgk macam sebaya kann ;))

ha tu dia .. malu2 lah konon .. tapi zahrien mantain machoo muhahahaha
x maluu ajak org ambik gambar kononnnnnnn ;))
mak nyee layan kan ajee !


ibu yg khusyuk baca yassin .. sblm jamuan pihak tadika adakan bacaan yassin dan tahli .. bagus kan ;))

yaa tu diaa anak teruna akak dpt adiah sagu hati dlm kelas .. x achive no 1 , 2 & 3 punn , x perlah nakk .. janji nak belajar kann .. insyaallah lepas nie kalau usaha lebih akan berjaya .. ( x akan paksa anak2 utk berjaya .. nak dia belajar sendiri tanpa paksaan cuma  pemantauan itu perlu .... )

dia tetap suka .. dan ibu & ayah tetap bangga ;))

makan TIME !!!

 bukan main suke pose ngan hadiah yg diterima .. but uolss bayangkan buku tuu sampai ke hari nie , dia baru buat sampai muka surat 11 shaja .. lepas tuu dia dah bosan ! huh !!! sabar sahaja .
.
punnn slow2 ajak dia buat .. bukan ape .. usia dia skrg nie tahu nak main aje .. cuma pantau x nak dia x mahu belajar terus kan .. sekurang2 nya sehari dia ada buat 1 muka surat .. tu punnn dah mujur bagi akak ..  kita doa ajelah anak2 kita akan berjaya dan terang hati .. sama lahhh dgn putri2 akak berdua tuuuuu .. bab membaca dan belajar sokmooo ibu kena jadi TARZAN ! herghhh ;))


22 comments:

  1. wah,,, macho betul zahrien yg dok ngan awek kat tangga tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. tahniah.. amboi kemain dia ye hehehhe.. seronok kan tengok gelagat dorang ni

    ReplyDelete
  3. Kakak pun suka gambar first tu nampak manjaaaa sangat dan ayah pun nampak caaariiing sangat...

    Adik suka kakak baju biru itu ye:)

    ReplyDelete
  4. ya allah...suka nyer tgk dia senyum!!!

    ReplyDelete
  5. suka tgk gelagat adik, maknya khusyuk baca yasin, baguih ;)

    ReplyDelete
  6. amboi siap tarik tangan ank dara org lagi...hehee

    ReplyDelete
  7. sokongan dari ibu bapa tu yg paling pentingkan

    ReplyDelete
  8. fuyoo..macho habis anak teruna akak tu ye..

    ReplyDelete
  9. lawa bakal menantu akak tu...hehe...

    ReplyDelete
  10. amboi zahrien dengan cewek ker hehehe

    ReplyDelete
  11. amboi zahrien..main tarik-tarik tangan anak dara orang lagi yer

    ReplyDelete
  12. amboi zahrien.. kemain macho bergambo ngan awek.. comel lak tuh aweknya.. ekekeke.. betul la kak, kdg dipaksa x jalan jugak.. biar la dgn kerelaan mereka nak belajarkan.. setuju ngan akak.. pemantauan tu penting.. :)

    ReplyDelete
  13. lia setuju dgn pendapat akak..anak2 ni kita x blh nak paksa sgt bila bab belajar ni dalam masa yg sama x blh juga nak leka/lalai...mmg selalu kene pantau...

    lia pun selalu jd tarzan kak... :)

    ***terima kasih sudi singgah blog lia.

    ReplyDelete
  14. a'aa betoi tu kak.. kita xleh paksa sgt kan... nanti terus dorg jd mls nak belajar... buat sehari 1 muka tu pun dah alhamdulillah..

    ReplyDelete
  15. Santeknya kakak yang khusyuk tu.

    ReplyDelete
  16. wahhh
    .betul tu kak ieda pic no 1 tu mmg cantikkkk..

    kak.. kita mmg xyah taruh harapan kan.. bebudak mmg akan belajar sedikit demi sedikit..

    tahniah u anak kak ieda

    ReplyDelete
  17. lelama nanti dia minat la nak belajar tu kak

    ReplyDelete
  18. yea la Sis, budak2 baya2 Zahrien n kakak2nya, tgh syok nak main je...
    tapi kite as parent mereka kene tgk2 kan selalu, tak leh kasi leka main je kan.. belaja tetap kene belaja...

    ReplyDelete
  19. comelnya zahrien ni, memang cam akak..sama jelah kak, anak saya pun sama bila suruh buat latihan ngan baca buku bukan main lagi, memang saya jadik tarzan kat rumah..

    ReplyDelete
  20. Kak Ieda,

    Marya pun selalu gak jd tarzan...hehhee.... Saya pun suka jgk dgn gambar yg first tu...looks natural & spontan! :))

    ReplyDelete
  21. amboiii anak teruna sorang ni..

    ReplyDelete
  22. kelakar tengok zahrien tarik awek ajak bergambar kikiki

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...