Thursday, October 25, 2012

SPONTAN KHAMIS : MEE HUN SOP

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

pagi2 khamis nie santai2 sarapan pagi dengan mee hun sop yg akak buat bersama adik akak , adik dari KL dah sampai semalam .. so pagi2 nie mood masak memasak beramai2 memang ada .. banyak persediaan yg perlu disediakan untuk menyambut kedatangan Edul Adha .. x sabar nak semayang rasa rasanya .. ok lah malas nak membebel panjang2 .. sila jamu mata dengan mee hun sop simple kami anak beranak pagi2 nie ;)



 
bahan-bahan macam biasa2 sahaja .. cuma kali nie akak letak tomato sikit .. selalu tu x letak kan .. dan kali nie akak tumis biasa2 tanpa lada hitam .. akak blend cili api , bawang putih dan merah sahaja .. letak adik beradik utk aroma yg segar , ciub KNOR ayam , garam dan perencah .. akak letak sikit serbuk black pepper .. ahahahha .. macam2 akak campak .. janji jadi .. alhamdulillahh ;)

oh yaa , pagi2 nie dah plan nak ke bandar , memang ramai org .. semalam dah beli persiapan untuk raya , semalam mlm juga hubby dah tolong sembelih ayam kampung 6 ekor .. wahh seronok sgt2 .. semalam kira happening lah kan .. projek mengerjakan 6 ekor ayam berjalan lancar , so lepas nie nak masak nasi impit NONA sahaja .. x plan nak beli daun pun .. sbb malas .. simple2 sahaja raya kali nie .. apa2 punn persediaan semua sederhana .. janji adik beradik semua ada .. itu lebih penting ;))

oh ya bagaimana kisah persiapan uolss ??
ada yg bekerja lagi ke ari nie ... adusssssssssss ... ;))


14 comments:

  1. akak kerja, tiada langsung persiapan raya, huwaaaaaaaaaaaa..

    ayam kg? feveret akak tu..

    ReplyDelete
  2. ema balik kelantan petang ni,sampai pun maybe dinahari pagi raya...jawabnya..tunggu masakan dr bonda..hehehe

    ReplyDelete
  3. wah...ayam kampung tu...seronok tu..

    akak ida...saya belum balas lagi email akak tu...sori tau...:)...nanti saya pk kan ye..ape2 karang kite bgtau akak eh...:)

    ReplyDelete
  4. ptg ni saya baru nak balik kampung.Raya umah mertua di Kedah.selamat hari raya n selamat masak2 ye kak

    ReplyDelete
  5. masak ape raya esok kak?

    ReplyDelete
  6. confirm sedap ni kan..

    salam aidiladha buat akak ieda sekeluarga yer..

    ReplyDelete
  7. arrgghh sedih saya berkeja ta cuti lasung :(

    ReplyDelete
  8. ye kak sy masih kerja hari ni hehe.
    wahh pic mee sup mmglah menggoda tergoda - nasiblah sy puasa huhu

    apapun selamat menyambut hari raya korban utk akk & family :)

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya korban kak...

    sedaplah meehun sup nih...nak sket kak

    ReplyDelete
  10. kerja lagi hari ni huhuuhu

    ReplyDelete
  11. sedap betul tgk mihun tu hehe lapar la ! :D

    ReplyDelete
  12. nampak pun sedap kak...raya wani biasa jer hehe

    ReplyDelete
  13. saya sentiasa terliur dgn masakan akak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...