Friday, October 12, 2012

SEDIH DENGAN SIKAP JURURAWAT INI !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

semalam akak ada masuk blog abang BEN ... terkedu kejap baca entry dia .. aduhhh ada juga nurse2 yang sanggup bersikap sebegini kan .. kenapa ?? mengapa ?? .. agaknya apa yg uols bayangkan sewaktu mengalas jawatan sebagai seorang jururawat ! ... apa yg uolss ikrar kan .. adakah ini ???


kenapa perlu bersikap begini .. bila baca apa yg di tweet oleh wardina ini membuatkan ramai diantara kita yg benci dan sakit hati bukan .. apakah tanggapan yg wajar kepada jururawat sekiranya mereka bersikap sebegini ... bukan kahh golongan jururawat yang baik akan mendapat tempiasnya  .. yang benar2 bekerja dan berkhidmat demi masyarakat sekeliling .. sedih .. sgt2 sedih ...

sehingga sekarang rata2 kebanyakan dari kita yang ingin bersalin @ sakit x nak ke hsp utk mendapatkan rawatan .. semuanya gara2 sikap segelintir jururawat yg sebegini , mulut jahat  sangat ! .. mana tidaknya bila ada kes2 macam nie , mereka dah x percaya .. nak2 kalau ke hsp kerajaan ( x semua hsp kerajaan yee ) .. banyak sgt dahh .. semua kerana kelalain mereka , x kira DR mahupun JURURAWAT .. aduhhh .. 

x habis lagi kesedihan dengan keadaan bb AHMAD ADAM .. pastinya mama adam merasa tertekan dengan pengalaman ini kan .. 
dekat kolej akak ada program jururawat nie , kadang2 tuu akak selalu pesan kat budak2 nie , kalau betul2 nak jadi jururawat , jadilah yg terbaik .. hati kenalah ikhlas dengan kerja yg kita galas .. bukan kira tangkap muat aje .. kalau x boleh buat atau x sanggup jgn teruskan .. jgn jadi macam nie .. sungguh menyedihkan !!!

terima kasih ditujukan kepada JURURAWAT2 yang baik .. yang banyak berkorban diluar sana .. jasa anda semua amatlah dihargai dan segala pengorbanan anda semua , hanya allah sahaja yg mampu membalasnyaa aminnnn .. teruskan dengan perkhidmatan terbaik dari anda !!

27 comments:

  1. Alhamdulillah dulu dpt nurse yg baik baik.. :)

    ReplyDelete
  2. nasib dulu bersalin di hospital Selayang...nurse semua aik2 belaka..muda2 lagi,..ramai dok kata,..nurse yg lebih berusia ni,..lain macam sikit...ooppst..bukan semua,..jgn marah nurse yer....

    ReplyDelete
  3. sedih tengok keadaan bb adam.... sampai menitis air mata...

    ReplyDelete
  4. nurse yg ada tekanan perasaan la ni..ermm

    ReplyDelete
  5. kerja dalam bidang tu, mulut kena ada insurans.kdg2 mulut je jahat tp hati baik.tp kena faham juga org sakit perasaan sensitif,mau sentap kalau kena marah dgn nurse2 n doktor.blh bertmbh sakit jdnya...

    ReplyDelete
  6. kerja dalam bidang tu, mulut kena ada insurans.kdg2 mulut je jahat tp hati baik.tp kena faham juga org sakit perasaan sensitif,mau sentap kalau kena marah dgn nurse2 n doktor.blh bertmbh sakit jdnya...

    ReplyDelete
  7. mungkin tekanan prasaan tu

    ReplyDelete
  8. ingat 1 entry kt blog wife sheikh muzaffar tu

    dia pesan kt wife dia time tu GF lagi
    dia pesan, pesakit tu tak pilih utk sakit
    tp u pilih utk jd doc, so treat them nicely

    gitu la pesanan dia

    sengal la kalo ada nurse or doc yg tak ikhlas gini

    ReplyDelete
  9. hope time saya bersalin nnt, dpt layanan yg baik la.. tak minta lebih pun.. budi bahasa tu kene jaga..
    takmo kasi saya rasa nak g hospital lain lak yea, hehehhe...

    ReplyDelete
  10. betul tu kak...nurse2 jenis yg mulut xde insurans ni mmg mnyakit kan kan hti...tp ada rmai yg baik tu..alhamdulillah tk pnh terkena lg selama bersalin di hspital krjaan ni...

    tp mmg tk ptut la nurse tu ckp mcm tu..mcm la dia pun tk 'sedap2' jgk..hee jelik btol dgr...

    ReplyDelete
  11. perlu diingat, bukan semua jururawat yang berperangai & mulut cenggitu, segelintir kecil jer, bab kata org 1% tp rosak semuanya dek angka sekecil tu...

    (tetap bela teman2 sejawatku, ngeeeeee..)

    ReplyDelete
  12. betul tu kak ieda.. disebabkan segelintir org camni la rosak nama jururawat.. teringat dgn anak buah ejulz yg hnya sempat bernafas 3 hari je.. mungkin nak tutup silap @ kelalaian diorang tulis kat laporan yg anak buah ejulz tu meninggal masa lahir.. kesian kat akak yg baru nak dpt anak sulong masa tu..

    ReplyDelete
  13. meh lah kita doakan yg baik2 tuk adik adam tu...kuasa Allah tak sape yg tahu kak...=)

    ReplyDelete
  14. kasihannya bila dpt jururawat mcm ni.. pernah gak dgr ada yg komplen jururawat mulut laser.. org ramai yg tak suka.. tapi alhamdulillah sepanjang akak warded hospital masa bersalin atau sakit yg lain semuanya baik2 belaka...

    ReplyDelete
  15. nurse tu ada masalah peribadi kot...ish..ish..ish...

    ReplyDelete
  16. kesian dgn nasib tak baik baby adam.
    semoga kejadian ni kita bersama dapat ikhtibar.

    ReplyDelete
  17. erk? ada ke cakap macam tu..hurmm..tapi ni semua bergantung pada peribadi seseorang tu kan...apa jua kerja, semua bergantung pada peribadi masing-masing...

    ReplyDelete
  18. pengalaman sy masa abortian dgn hosp kerajaan sgtla tidak best. Nti kalo ada masa sy citekan dkt blog..

    ReplyDelete
  19. ada segelintir nurse yg mcm tu kan kak...apa2pon jgn la ckp mcm tu....kejam la pcakapan dia...

    alhamdulillah sy masa bsalin ritu...misi2 n doc sgt prihatin...syukur..

    ReplyDelete
  20. turut simpati...bidan dulu2 tak pernah mengeluarkan perkataan cam gitu...nurse sekarang macam2lah perangai...

    ReplyDelete
  21. kakak ika pon nurse tp bukan bhgian bersalin la.

    ReplyDelete
  22. wlpn akak bersalin kat hospital kerajaan (paling last 13 tahun dulu, hehe) tp tak penah ler lg dpt jururawat yg kerek ni. Alhamdulillah. Tp ipar2 akak penah lalui...kat hospital yg sama lak tu, mm..

    ReplyDelete
  23. Akak..memang betol pun kite sendiri ada pengalaman berhadapan dengan nurse cam tu. memang ada yg mulut jahat sangat pada hal dorang pun perempuan dan ibu juga patutnya faham macammana kesakitan ibu nak melahirkan..Masyaallah terkedu sangat tengok.apa la dorang ni..: (

    ReplyDelete
  24. tu sebab la ramai yg dok private dr gomen..slalunya nurse2 yg dh veteren kot jd mcm tuh...sian dia kan

    ReplyDelete
  25. tu la bila kerja tak ikhlas..duit jer yang dia tahu..kalo tak sebab duit haram tak maw kerja..padahal kerja camtu kerja camtu kena ikhlas..aper dah jadi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...