Wednesday, October 3, 2012

SARAWAK OH SARAWAK ~ MOOD SEDIHH !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa berdebar2 lak baca komen kawan2 dlm entry lepas TADI .. huhu rupanya ramai kawan2 blogger yg ada anak2 di sekolah yg punya masalah yg sama seperti kes tuu .. aduhhh sedih kan .. buat kak zakie .. tkasih kak .. saya selalu motivate amanina utk cool dan usahakan dia utk kurus .. 

ok berbalik kepada entry akak nie ...
huhuhuh kisah sedih lah konon kan .. memang sedih punnnn .. nak2 bila terpandangkan kek lapis sarawak nie .. huhu yelahhh , menceritakan tentang sarawak nie , memang sedih sbb planning cuti2 mesia akak x menjadi tahun nie .. tanpa izin allah , x dpt lah akak ke sana tahun nie bersama keluarga . Sebab apa ?? :( sbb ada masalah yg x dapat di elakkan .. memang amat2 mengecewakan .. sepatutnya kami semua berangkat hari khamis ini ! .. dan akak mula bercuti esok ... huhuhu

kek lapis asam manis & kek lapis strawberry , akak beli masa ada jualan karnival di pekan baru2 nie .. masa beli tuu dah cakap2 ngan anak2 .. nie ibu beli sebagai ganti kita x dpt ke sarawak ye anak2 ... sayuu je muke mereka .. sbb bila nak berjalan nie , mereka2 lahh org pertama yg xcited .. sedih pula tgk wajah mereka .. huhuh


tapi nak buat macam mana kan , mula tuu akak hampir book hotel dan penggangkutan disana .. tapi macam dah ada instinct je yang akak memang x jadi pergi huhuhu .. sedih kan .. yelahh nak dpt tiket kesana bukan lah mudah .. dah lah tambang yg murah , utk 7 org akak dpt Rm 516.00 sahaja .. seee , murahkan ..

tetapi walau bagaimana sekalipun , kalau bukan dengan izin dia , akan kemana jua , dan perkara yang x mengizinkan akak tuu x juga selesai2 .. huhuh .. sabar sahaja lahh .. siap hubby pujuk layie .. x perlahhh mungkin ini ada hikmahnya , kalau kita x dpt pergi skrg ... insyaallahhh tahun depan atau bila akan ada peluang tuu .. cuma bukan rejeki kami lahh kann :(

ps : insyaallahh walau x dpt ke sarawak , akak dah plan nak ke melaka cuti2 nie .. insyaallahhh .. pergi tempat dekat2 lahh ye anak2 ibuuu ... :) jimat sikit belanja ekekke .. janji jalan kan , yelahh nak berjalan nie kalau x cukup ongkosss susah juga DAN kalau dah berjalan balik x berduit susah juge kannn ;)) - statement pujuk ati huwaaaaaaaaaaaaaaa








38 comments:

  1. jalan jalan melaka pun best jugak...:)

    ReplyDelete
  2. takpe kak, nnt ada rezeki lagi..insyaAllah

    ReplyDelete
  3. assalamieda..melaka pun best..anak acik suka kemelaka tu..tiap bulan dia nak jalan2 kesana

    ReplyDelete
  4. xpe xdapt p sarawak..dpt g melaka pun dh cukup ok...tak kira la g mana2 pun janji dapat g jalan2 kan

    sy xpernah mkn pun kek sarawak..huhu

    ReplyDelete
  5. Betul tu, mungkin ada hikmahnya. Mana tahu Ieda dan keluarga lebih gembira dengan becuti di Semenanjung sahaja. :)

    ReplyDelete
  6. sabarla kak...xdpt gi kali nih insyaALLAH leh gi lain hari..

    p/s sedap kek sarawak...sy suke :)

    ReplyDelete
  7. sygnya tak dpt pergi jalan...takpelah pergi melaka pon best.

    ReplyDelete
  8. kek sarawak asam manis tu mmg sedap kan kak! feberet kite! hehe

    belum rezki akk lg nk smpai srwak yee..xpe kak, next time insyaAllah kan :)

    ReplyDelete
  9. nanti pi melaka lagi best...boleh makan asam pedas melaka...ermmm yummy

    ReplyDelete
  10. kek lapis tu buat penawar jiwa tuu...

    ReplyDelete
  11. xpe lah takde rezeki, mungkin satu hari nnti inshaAllah ^^

    Sedapnya nampak kek lapis tu ;P

    ReplyDelete
  12. laa..kesianya.tak pelah kak, mungkin Allah dah aturkan perkara yg lebih baik dr itu,sabar yer

    ReplyDelete
  13. Melaka pun best Kak Ieda, senang cari tempat makan tu penting... hehehe...

    ReplyDelete
  14. 7org? hana xtermasuk ka...huhu

    ReplyDelete
  15. salam Ieda.InsyaAllah ada rezeki & Allah izinkn....sampai jg nanti ieda sekluarga ke sarawak.
    Dah lama xg melaka...masa bujang2 jer pernah sampai.

    ReplyDelete
  16. Betul tu kak, kita hanya merancang dan semua atas keizinannya..

    Takpela dah takdak rezeki, insyaAllah pasti rezeki akak akan kesampaian :)

    ReplyDelete
  17. melaka pun best kak, boleh naik cruise...ada asam pedas yg best.
    kek serawak tue pernah mkn, tue pun org kasi..sedap..yg masam manis tue

    ReplyDelete
  18. owhh ye ke kak..idak dh nk pegi srwk la akak ye...x per kak..semua itu ada hikmahnya kan....

    cuti2 dlm semanjung pun best kan...jln2 juga..hehe...

    ReplyDelete
  19. owhh ye ke kak..idak dh nk pegi srwk la akak ye...x per kak..semua itu ada hikmahnya kan....

    cuti2 dlm semanjung pun best kan...jln2 juga..hehe...

    ReplyDelete
  20. kak ieda..Melaka pun besh juga..jue suka..leh naik beca sambil dgr lagu hindustan..hehehe..selamat bercuti ok..jangan sedih² ye :)

    ReplyDelete
  21. walaupun jalan dekat2 je harap akak sekeluarga happy nanti.. mungkin ada hikmah di sebalik apa yg berlaku

    ReplyDelete
  22. alaa xpe..ada rezki nnti thn dpn pgi la yea..

    ReplyDelete
  23. jangan sedih-sedih kak yer..belum ada rezeki..tak sampai ke sana lagi tapi dapat kek lapis pun dah hepi kan

    ReplyDelete
  24. dilla pun aritu plan nk bercuti kt melaka kak, melaka jek pun..

    tpi tak de rezki, btul ckp akak tu kalu lum diizinkan mmg tak dapat la kite..

    takpe, satu ari nnti kan kak?

    jgn sedih2 tau akak!

    ReplyDelete
  25. Melakapn ok jugak, selamat bercuti ya..

    ReplyDelete
  26. lor siannya..xpela kak..ada la tu hikmahnya nape xdpt pegi..=)

    ReplyDelete
  27. Benarlah kata org2 tua, kalau dh bukan rezeki, dah masuk ke mulut pun boleh terluah..
    Jalan2 ke Melakapun ok juga..

    Salam kenal..

    ReplyDelete
  28. Laaa yeker kak.. tp mmg murah betul tmbang tu.. xpela mungkin rezki ditmoat lain dan diwaktu yg lain yer kak...

    ReplyDelete
  29. murahhnyaaaaa harga tiket akak dapat! :)
    tapi xpe, mesti ada sebab and hikmah dia kan kak. melaka pon best jugak. ada wetworld lagi. :))

    ReplyDelete
  30. MOGA ada rezeki akak g srwak lenkali :-)

    ReplyDelete
  31. MOGA ada rezeki akak g srwak lenkali :-)

    ReplyDelete
  32. tak pe kak, rezeki tak kemana pon...sabar kita merancang DIA yang aturkan mana baik dan buruk kan :)

    ReplyDelete
  33. g br balik bercuti kak...ni br pulun bw ni..

    dapnyaa kek tu

    ReplyDelete
  34. la xper la kak xdpt pegi lg nanti ada rezeki sampai la tuh...kek lapis tu sbg peganti la kiranya hehehe

    ReplyDelete
  35. akak..nmpk sedap la kek tu..

    ReplyDelete
  36. Mungkin ada hikmahnya Kak...but takpe kalau nak kek lapis sarawak boleh pm kt saye... memandangkan kazen saye pengusaha kek lapis sarawak kat Kuching ni. :)

    ReplyDelete
  37. sekali lagi saya dtg tgk kek lapis tu...huhuhu..jamu mata jer la.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...