Wednesday, October 24, 2012

RABU BERKATA : NASI GORENG & SARDIN ROLL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hari nie di pahang cuti sempena HARI KEPUTRAAN SULTAN PAHANG , soo keadaan memang bersantai2 dan bermalas2an .. kebetulan semalam mlm akk bawa anak2 menikmati KFC .. alhamdulillahh , dpt juga bawa anak2 kan .. dah lama mereka merenggek nak makan soo semalam mlm , akak dan hubby bawa mereka .. sbb memang akak jarang sgt2 makan KFC nie .. nak kata sebulan pun payah .. ;)

disebabkan semalam cuma makan ayam KFC sahaja , soo pagi2 nie akak bagun dan prepare nasi grg simple buat family .. alhamdulillah , mana yg ada dijamukan seisi keluarga , janji semua suke .. dan bila buka2 peti ada lagi stok sardin roll frozen nie .. soo ape layie .. grg lah untuk di makan bersama nasi grg ;)



nasi goreng simple dari akak .. kali nie letak udang sikit .. udang segar kan .. 
sedapp rasa manisnya;)



sardin roll frozen ( serius sedap !! ) yg pastinya inti banyak .. kira x kedekut inti lahhh puas hati !! , ada sedara dari kelantan yg delivery .. akak bawa jual di kolej .. selain sardin roll nie , ada pau kacang merah .. alhamdulillah , skrg dah boleh beli banyak utk menjual sbb kebetulan dan beli peti ais yg besar tuu .. seronoknyeeeeeeee ;))

syukur .. menikmati air tangan sendiri di pagi hari , sgt2 nikmat sebenarnya ... walau sarapan simple , anak2 tetap suke , mereka cakap .. macam nie lagi bertambah2 dari buat yg meriah2 tuu .. ye ke ?? muahhahaha kalau bab2 makan , anak2 akk payah nak tolak .. alhamdulillahh .. semua kena sederhana ..

ok ... uolss sarapan apa hari nie ???  

dah ada yg bercuti ke ?? 
nak balik kg untuk berhari raya ??

semoga semuanya selamat .. terutama bagi yg nak memulakan perjalanan balik kg malam nanti .. please berhati2 .. semalam petang sahaja akak dah terserempak dengan kemalangan yg meragut nyawa melibatkan penunggang motosikal .. aduhhh sedihnyaaaaaaa rasa ...
hope uolsss yg nak balik kg , lebih berhati2 .. lafazkan doa dan serahkan takdir kepada allah , semoga allah melindungi uolss pergi dan balik ... kepada yg masih bekerja , kerja elok2 .. akak dah relax di rumah nie .. :)

25 comments:

  1. sardin roll tu yg tak tertahan, jual online tak??

    ReplyDelete
  2. akak dah cuti ke? sedapnya breakfast tu, teruja kita...aahlah sama soalan dengan orang atas, ada jual online tak sardin roll tu? hiks ~

    ReplyDelete
  3. perut tgh kosong nie kak, huhuhuhu laparnya tgk. besok baru cuti

    ReplyDelete
  4. alahhh jeles ni akak cuti dah...tak sambugn ke kak sampai esok.....lieya tak amik cuti pun kak...tgk le senin tu agak2 malas nak balik putjraya amik je MC ...eh??!! hahaahahah

    kak, nasi goreng ko mmg selalu menikam kalbu ku kak...kene plak ngan nescafe o tu....mmg suke laa set bekpes akak nieh!

    ReplyDelete
  5. aduiiii.... nampak menarik & sedapnyaaa gambar2 ituuu...
    Buat sy rasa lapar pulak pepagi hari ini... heheh

    ReplyDelete
  6. tgk nasi goreng tu yg x tahan...sy start cuti jumaat, tapi sabtu keje...ahad cuti balik...

    ReplyDelete
  7. sedpnye...js pun suka sardin roll tu...hihi..

    **ieda nti emel kt js ye alamat dan no hp ieda ye utk hantar souvenior tu...^^

    ReplyDelete
  8. menyelerakan sungguh nasi goreng tu kak..^^

    ReplyDelete
  9. sodap.. hehe.. ejulz mkn kuih je pagi ni kak ieda.. hehe

    ReplyDelete
  10. cuti ya kak sy ni keje..sambil tgk hidangan marveles akk tu ku tahankan iman sbb tgh berpuasa hihihi..

    apapun selamat bersantai-santai di rmh bersama family ya kak :)

    ReplyDelete
  11. amy nampak udang dlm nasi goreng tu..wah sedapnya.. =)

    ReplyDelete
  12. aduhai sedap nampaknya.... munna masak maggi goreng je pagi ni kak....

    ReplyDelete
  13. alahai kak sedapnyer nengok...meh wani p dok dgn akak boleh x dpt la tumpang mkn sedap2 muahahahaha

    ReplyDelete
  14. alahai sedapnya, nak sikit kak, ooo dah cuti ye pahang? saya start cuti besok kak, selamat berhari raya utk akak n family

    ReplyDelete
  15. dah 2 hari sarapan nasi lemak kak...
    best nyer cuti2 duk umah macam2 boleh buat...kemain sedap nasi goreng tu...nyum2

    ReplyDelete
  16. wahhh...akak ni buat kome terlior la...meleleh air anak dalam perut ni nak jamah sardin roll...hahaha

    ReplyDelete
  17. owh tidakkk!!..perut falsya dh start bunyik..hehehe..tp mmg betul tau kak yg sardine roll tuh sgt3 lah sedapnye...;)

    ReplyDelete
  18. Mlm ni nk blk kg.....

    syok nye jd ank akak...kompom niat sy nk membulat boleh jd kenyataan

    ReplyDelete
  19. aduh kak..lapar tgk mknan2 ni...nk sket la kak oi..:)

    ReplyDelete
  20. nasi goreng mmg feveret anak2 akak. tapi sardin roll tu mesti sedapkan

    ReplyDelete
  21. sedapnya...

    scarynya akak tgk accident tu...

    semoga kita semua di bwh lindunganNYA hendaknya....

    ReplyDelete
  22. sedapnya tgk menu akak ..hehe..

    sy besok br start cuti...

    slmt mymbut hari ry aidiladha ye..

    ReplyDelete
  23. rajin betul akak nie...untung suami akak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...