Thursday, October 25, 2012

PERGINYA RAJA FILEM CINTA : YASH RAJ CHOPRA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

rasanya peminat2 filem hindi pasti kenal Yash Chopra nie .. haa akak kenal .. kenal gitu2 lahh sbb akak nie dulu salah seorang peminat tegar filem hindustan , cuma skrg dah kureng sbb selalu banyak masa terluang duk ngadap blog ekeke .. apa2 punn still kenal lah Yash Chopra nie .. hero filem hindustan dulu2 .. anak2 dia pun akak kenal .. ekkekeke nak2 yg UDAY CHOPRA tuu .. pelakon MOHABBATEN . haaa tahu tak citer tuu .. salah seorang anak dia ada berlakon ..

negara digemparkan dengan pemergian raja romantis nie dari dunia seni .. baru2 ini beliau menghembuskan nafas terakhir beliau di MUMBAI kerana demam denggi .... sedihh pula ..


PASTI peminat filem Hindi sukar melupakan kehebatan filem cinta, Dil To Pagal Hai yang menampilkan lakonan hebat Datuk Shah Rukh Khan, Madhuri Dixit dan Karisma Kapoor. Filem itu diterbitkan pada awal 1990-an oleh produser dan penerbit lebih dikenali sebagai Raja Filem Cinta, Yash Rash Chopra.

Bagaimanapun, malam Ahad lalu, peminat filem Hindi menerima khabar yang Yash sudah pergi buat selamanya dengan meninggalkan khazanah filemnya yang sangat berharga. Dia menghembuskan nafas terakhirnya di Hospital Lilavati, Mumbai, selepas seminggu diserang demam denggi serta tidak memberikan tindak balas terhadap rawatan diberikan. 

Dia dimasukkan ke hospital itu pada 13 Oktober lalu untuk mendapatkan rawatan demam denggi, tetapi kerana usianya yang sudah lanjut, demam itu dengan cepat memberi kesan kepada organnya yang lain apabila ia tidak dapat berfungsi.

Upacara pembakaran mayatnya dikatakan berlangsung kelmarin.

 uday chopra - satu2 nya anak mendiang Yash yg menjadi bintang filem 

 salah sebuah filem arahan terakhir beliau - akak lom tgk ! huhu

akak skrg nie tgh tunggu nak tgk cerita nie VEER - ZAARA .. sedap citer nie .. sedeyyyy .. tapi tulah .. cerita nie katanya dah lama dah .. cuma x kuar tv lagi .. agaknyee lah kan .. kalau tidak kena tunggu kuar TV3 @ ASTRO jelah kan .. ;)

apa2 punnn semoga mendiang damai disana .. dan semoga industri seni india akan dpt melahirkan ramai lagi yang berbakat seperti mendiang .. :( dapatlahhh org2 macam akk yg tegar hindustan nie tgk citer2 yg romantis dan best2 .. ;)

masak2 sedang berjalan dengan lancarnya ... akak dah plan nak masak AYAM KAMPUNG REBAH BANGUN , KUAH KACANG , SAMBAL TUMIS & LODEH ... insyaallahh .. dah lama x makan ayam kampung masak rebah bangun tu .. semoga semua berjalan lancar .. kalau sempat mlm nanti leh lah kami nikmati ramai2 .. x sabar nie ekekeke ;)

ps : uolss masak ape utk raya nie ??

17 comments:

  1. ayam kg rebah bgun tu cam maner upanya? cer kongsi kit resepinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah kak ..
      nanti saya kongsikan bersama disini
      tapi saya x pandi tulis resepi ekeke ;)

      Delete
  2. ntah.. akak tak pasti lg menu pg sok, huhuhu

    ReplyDelete
  3. ayam masak rebah bangun??
    jaga, ayam tiba2 bangun nanti...=p
    cta hindi dulu2 memang best..
    sekarang dah tak lagi dah..
    pada saya laa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahhaha aah .. rebah lepas tuuu bangun balik melompat
      muahahhaha

      Delete
  4. saya pun peminat tegar hindustan gak suatu ketika dulu kak..hehheeh

    kak ayam kampung rebah bangun?,dasyat tul nama resepi tu kak..gerun lak nak makan..hahaha

    nanti kak upload dia punya pic a kak..tak pun kalau sudi kongsi resepi sekali..hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah arina .. nanti akak kongsikan kat sini ;)

      Delete
  5. falsya kenal falsya kenal...;)

    ReplyDelete
  6. dulu2 sy minat gak citer hindustan

    ReplyDelete
  7. okey..mohabbatein memang best..humko hamise churaloo~~~ errr..rasanya arini dua kali aku komen nyanyi lagu nih..zzz

    ReplyDelete
  8. tak minat hindustan..
    tapi kenal lah dia..

    ReplyDelete
  9. ayam kampung rebah bangun?pelik dan unik nama resipi akak nih

    ReplyDelete
  10. sempoii n unik sgguh nama resepi ituu... hihihii

    Sy gak tgk sekali pilem Veer Zaara tu kt tV3..
    mmg sedihh ending ceritanya...
    tak sompat SRK nk jumpa heroinnya...

    ReplyDelete
  11. owh dia ni kenal la hikhikhik...dok lyn gak citer hindustan hehe

    ReplyDelete
  12. saya lama dh tak layan cite hindustan..baru2 ni jer tgk khabi kushi khabi gham..syok la cite tu..rindu lama tak tgk..

    ReplyDelete
  13. Akak veer-zara nie...ceritanya best...memang sedih...saya banyak kali jugaklah tengok...lagu dia pun best..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...