Friday, October 26, 2012

PAGI AIDILADHA : HUBBY & SABRIENA DEMAM !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

selamat pagi dan salam aidiladha dari akak buat anda semua ... apa khabar pagi2 nie .. kali nie , akak , adik , ummi , nenek dan ayah dapat sekali lagi menyertai sembahyang raya di masjid kampung akak nie .. alhamdulillah , gud news nya selesai sembahyang , kami beraya di rumah kakak sepupu akak yg menghidangkan mee kari bagi juadah raya mereka .. syukur sgt2 ..

the bad news pula .. sabriena dan hubby akak demam .. hubby pula sejak dari semalam demam urat , sakit2 belakang dan badan .. kepala x yah cakap lahh .. ashik berlumur ngan minyak cap kapak .. akak nak bantu macam mana lagi x tahulah , sabriena pula pagi2 nie bangun cakap sakit tekak , balik dari sembahyang raya akak rasa badan dia panas .. sah anak dara aku nie demam .. bagi paracetamol .. nie tadi tgk dah ok sikit ... huhuhu sian lakk ...

hubby pula sayang juga kerana dia x dpt lah nak menyertai sembelihan korban di kampung nie .. kalau tidak , macam tahun2 lepas .. berbaloi2 dengan tulang dan daging korban .. tahun nie huhuhu , x der rejeki kami lahh nampaknyeee  .. nak buat macam mana kan .. redha sahajalahh ..
 
 ayam kampung masak rebah bangun ... haa nanti akak buat entry resepi dia erkk .. skrg tgh x der mood nak menaip resepi .. ala simple2 aje .. ini kira masak campak2 gak nie .. semua main blend ajooo ekeke , haaa nie je yg tinggal , masak 6 ekor ayam , sejak mlm tadi dah makan .. so sampai saat ini tinggal sebekas nie aje .. ngehx3

 kuah kacang vewrsi mak saudara .. kebetulan dia buat , akak tempah aje .. 
jadilahhh ... simple2 aje ..

dan tadi adik akak yg bongsu tuu whatsApp akk pic anak dara dia di pagi raya .. tahun nie dia beraya haji di Chini .. x sabar lak nak jumpe anak dara sorang nie .. ekkeke ...


siap comel .. pakai tudung haaaaaaaaaa .. siap koo nanti mak ieda dan semua datang serang chini .. memang dah plan nak gi beraya ke chini sekejap lagi .. haaa jalan2 lah kann .. raya aji nie bosan sikit , bukan macam raya aidilfitri , sebuk bergambar , sebuk beraya dan macam2 lagi .. nie duk lepak2 lepas beraya .. tunggu masa nak ke chini je nie .. ok lahh semua ,.... nanti kita sambung lagi yee ;))

bye .................



18 comments:

  1. Alala, for ur suami & adk sabriena semoga cepat sembuh ya? Btw, hee yummy macam sedap jak gambar lauk kat atas tu! Hehe, Salam Eid Adha kak :")

    ReplyDelete
  2. siannya demam pagi raya, mudah2an ia cuma seketika cuma...

    comelnya anak dara aka buah hati zahrien, ayu gitu...

    ReplyDelete
  3. oh ya jgn lupa kasi resepi ayam rebah bangun, sedap jer nmpk tu..

    ReplyDelete
  4. mak sy kat kpg pun demam :(

    ReplyDelete
  5. wahh meriah taw , comel la si anak dara tooo , gigi 2 batang je too , heheh

    ReplyDelete
  6. assalam eida..masak rendang rebah bangun pun ada ye..acik tak pernah tau tu

    ReplyDelete
  7. salam aidiladha kak..

    berkenaan menu bar/navigation yang akk tanye kat blog saya aritu akak leh rujuk blog ni tuk buat: http://www.farahkeifli.com/2011/10/tutorial-rotate-menu-bar.html

    sebelum tu..akk kena create pages dia dulu..
    akak leh tgk kat sini cara buat dia: http://www.lyssasecret.com/2011/04/tutorial-create-page-menu-tab-yang.html

    harap2 ni dapat membantu akak..
    selamat mencuba kak...

    ReplyDelete
  8. Salam Aidiladha buat kak ieda sekeluarga , semoga anak dan hubby cpt sihat ;)

    ReplyDelete
  9. salam ieda ..
    selamat menyambut hari raya eidul adha ..
    smoga yg semua yg deman akan cepat semboh ..

    ReplyDelete
  10. Lorr siannyaa..mg cepat sembuh ya..leh g jalan2 umh sedara..sy blum smpt nk post n3 ttg raya..hihii

    ReplyDelete
  11. selamat ari raya haji kak ieda..mmg kat jhor pon sempoi jek smbut raya haji ni..masak2 jek pon..kitorng lagilah..tgh hari raya tu baru gerak balik kg..=p

    ReplyDelete
  12. Wahhh rendang ayam rebah bangun? nama menu pun dasatttt.. hehehe

    Selamat beraya Aidil Adha, IEDA...

    ReplyDelete
  13. slamat hari raya ieda... rebah bangun tu yg sedapnya tu, susah membuatnya..hehehhe

    ReplyDelete
  14. Skang ni mmg musim demam kot yek..M ngan Khalish pun senasib lps my hubby demam sebelum raya ari tu..

    ReplyDelete
  15. skang ni musim kot kak..cuaca pun xmenentu skang ni kan..nama resepi ayam akak tu mengancam betoi hihi

    ReplyDelete
  16. ala..comelnyer budak tecik tu..

    ReplyDelete
  17. Suami akak tak sihat ke...kesiannya...semoga suami akak sihat kembali..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...