Monday, October 8, 2012

NAK MINTA TOLONG CERDIK PANDAI IT !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

akak nak minta tolong sgt2 cerdik pandai IT diluar sana .. kenapa di monitor akak , bila guna mozila @ IE @ chrome .. x kuar benda alah bawah nie .. ???


bila kita nak update blog , kita kena sign up gmail kita melalui blog kena ada yahoo toolbar nie kan .. sblm2 nie ada .. dari hari jumaat , yahoo toolbar tuu macam hilang ... 

adakah seeting di komp akak salah ?? @ setting yahoo tu dah beralih ??
tolong ada sesiapa yg tahu , macam mana nak buat ??
sedihhhhhhhh sgt2 .. macam2 masalahlahh .. dah try tanye master IT disini tapi dia x tahu nak buat macam mana huhuhu :(

selagi benda ini x kuar di blog akak MELALUI komp akak , akak x boleh nak update @ edit .. huhuhu , nie akak buat entry di blog kawan ... sampai skrg akak x leh nak BW sbb bila akak komen , dia akan suruh akak sign up , bila akak sign up password akak dah x valid ! huhuhu .. x boleh ... kena melalui blog juga ... huwaaaa

TOLONGGGGGGGGGGGGGG

ps : masalah nie rasanya dari komp akak .. ada sesiapa tahu kat mana nak set balik yahoo toolbar itu tak .. kalau tidak sampai bila2 akak x leh nak buka , BW dan komen di komp akak .. susah ah kan .. x kan nak pijam komp org sahaja huhuh


CHOPPPP ! ... CHOPPPPPPPPPPPP
( SELEPAS FRUST GILER2 .. AKAK MENUNG LAMA)
TETIBA BILA AKAK REFRESH BANYAK2 KALI
SEKALI KUAR DAHHH YAHOO TOOLBAR TUU UOLSSSS !!!
HUHUHUHU - lega tuhan sahaja yg tahu !!!
akak rasa lahhh ini disebabkan line internet .. sbb kata kawan akak , benda alah tuu ada jeee .. cuma dia x kuar !!!! huhuhuhu

TQ adik Cik Bedah - akak x try yg adik cakap tuu sbb dah OK dah ;))))

24 comments:

  1. tekan F11 jadi ape2 tak...

    ReplyDelete
  2. pakar IT..please tolong kak ieda..ema pun tak reti..

    ReplyDelete
  3. hmmmm ...entah la kak klu PC depan mataleh tgk2 kan ... nanti sesambil Bw sy pikir ..skrg ni tak de ideas

    ReplyDelete
  4. Ieda, sementara nak settle problem ....cuba scroll bawah sekali lik kat blogger tu pun boleh gi kat dashboard Ieda...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah legaaaa..kalau acik pun blur..tunggu anak balik je he he

    ReplyDelete
  6. cuba akak cek setting kat dashboard
    tgk Navbar Configuration
    takut² akak ter off

    tak leh gak nanti bgtau kita ikhtiar yg lain plak

    ReplyDelete
  7. tp pc org lain boleh kat pc sendrik tak leh ek ...hmmmmm

    ReplyDelete
  8. kasi scan sket PC akak tu... mungkin infected by virus... lepas tu, check balik setting browser...

    Satu lagi, bila masuk jer ke blog akak... mesti chrome teman nie bengong sket... ada install script yg pelik2 ker... maksud teman, advance script...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah... akhirnya ada jugak.

    ReplyDelete
  10. Kak Ieda, Me pun tak brapa nak cerdik pandai IT , hehehee...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah dah ok ya ieda...

    ReplyDelete
  12. choppp!...

    dah boleh rupanya....hikss..

    ReplyDelete
  13. Yeay...dah jumpa jalam penyelesaian.

    ReplyDelete
  14. Haahh fieza pn pnh jd cmtu kak...tp tu la kjp ada kjp ilang...

    ReplyDelete
  15. hehhe..mujur semua dh ok...lya pon xreti bab2 IT ni

    ReplyDelete
  16. hehe nsb baik dh boleh dah.. sy pun x reti hihi

    ReplyDelete
  17. Fuhhhhh bederau darah bace kak!! Mau x risau blog x bukak.... Kalo lieya pun down n duduk x keruan kan...,

    Legaaaa semua dah kembali ok.... Bagus gak akak up entry gini.... Leh jd rujukan tuk yg lain kalo kene mcm akak.....

    ReplyDelete
  18. Nasib baik dah okey....Alhamdulillah....

    ReplyDelete
  19. saya punya pun ada masalah macam tu..
    line tak elok tu..
    reload, reload dan reloadlah..=)

    ReplyDelete
  20. seb baik dah ok semuanya ye kak... panik juga kalau jadi kat diri sendiri ni.

    ReplyDelete
  21. Oh dah ada dah ea..baru nak tolong...heeee..mcm pandai je...hhehee

    ReplyDelete
  22. malangnnya sy bukan pakar it la kak...xtau lsg hehehe

    ReplyDelete
  23. saya pun pernah kena kak..mmg prblm line..hihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...