Sunday, October 21, 2012

MAIZURAH HAMZAH : KEMBALI KE FITRAH ASAL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

dah lama benar x melihatkan wajah pelakon dan penyanyi manis ini .. suatu ketika dulu , akak cukup sukakan artis ini .. kerana manisnya wajah dia , suara yg lemah lembut , macam mazuin hamzah tuu  ...x sangka pula dia kini telah bertudung .. alhamdulillah , dah semakin ramai diantara kita x kira artis @ orang biasa yg kembali ke fitrah mereka ..

Majalah MIDI edisi 15 Oktober 2012 menampilkan pelakon Maizurah Hamzah sebagai penghias muka hadapan majalah. Dapatkan majalah MIDI di pasaran.


WAJAHNYA sama, tidak banyak berubah walau usianya sudah mencecah 4 series. Bahasa simbolik berbaur komedi yang sering diguna bagi menggambarkan mereka yang telah berada di usia 40-an.

Seiring kematangan begitu juga tumpuan hidupnya kini. Maizurah Hamzah yang satu ketika dulu adalah aktres dan penyanyi popular yang berasal dari Singapura, kini lebih gemar membicarakan tentang buku hasil penulisannya sebagai fokus utama perbincangan. 

Bagi Maizurah, bukan bermakna bidang hiburan dilupakan terus. Cuma dia mahu mencari keseimbangan antara pendidikan dan hiburan. Malah katanya, bidang pendidikan dan hiburan memang sukar dipisahkan terutamanya untuk kanak-kanak pra sekolah. 

Perubahan paling ketara ialah pada penampilan ibu kepada empat cahaya mata ini. Beliau kini bertudung dan selesa mengenakan pakaian yang ringkas dan longgar.

petikan ; DISINI

alhamdulillah , sekiranya kita memilih dan mendapat keredhaan dari allah , kita lakukan sebaiknya .. dan jangan sesekali kita mencacatkan kejadian dan apa yg wajib keatas kita . Lakukan dengan seikhlas hati , insyaallah kita akan terus mendapat redha darinya .. aminnnnnnnnn




28 comments:

  1. comel dia kan eida..acik suka tengok dia berlakon..lembut je suara dia

    ReplyDelete
  2. minat sangat...sweet 40an...paling tak boleh lupa lakonanya dalam filem jimi asmara..

    ReplyDelete
  3. cantek maizurah hamzah skrg kann

    ReplyDelete
  4. cantiknya dia :)
    xjemu memandang..makin ramai artis yg dah bertudung..alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  5. sesape yg bertudung itu cantik :)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah ..seronok bile tgk ramai artis yg dah berhijab ;)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..smoga artis lain turut ikut jejak die..=)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..semakin cantik dia berhijab..

    ReplyDelete
  9. cantiknya dia
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  10. Salam Ieda.Alhamdulilah...dah byk umur ni kena la bykkn berubah...fikiran pon dah brtambah matang.Sepatutnya menjadi role model kpd anak2nya...

    ReplyDelete
  11. oh..cantik ka die kak...:)manis bertudung...

    ReplyDelete
  12. Cantiknya dia skrg..Jarang dia muncul kat TV.. dah low profile.. agaknya

    ReplyDelete
  13. makin cantik dia sekarang kan.. suka tengok

    ReplyDelete
  14. alhamdullilah, suka tgk perubahan dia ni!

    ReplyDelete
  15. comel maizurah ni...saya pun minat dia dulu kak...lembut je wajah dia kan...

    p/s: kak, pakai la pop up komen balik...huhu...

    ReplyDelete
  16. hmm..mmg dia ni cantik, comel dan lembut jer suara dia dari dulu..dari filem jimi asmara...

    **Tp..tak suka laa fesyen tudung mcm maizurah hamzah pakai utk cover majalah tu. Menyerupai sister. Ni laa kot antara fesyen tudung yg selalu para ustaz dok larang tu, mm.

    ReplyDelete
  17. mmg suka tgk muka maizurah ni..sweet aje dia...

    alhamdulillah pakai tdg dh dia...artis2 ni kalau pakai tdg, mmg tmbh sweet....sbb dorang pakai tdg yg mahal2 kut..hehe..

    #kak...kalau komen pop up tu lg cepat kut..ni dia mcm load lmbt sket..hehe

    ReplyDelete
  18. sweet kan dia bertudung...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  19. sekali pandang macam tak kenal... 2 kali pandang... eeeee... maizura... rindu nak tengok dia berlakon... cantik sangat bertudung...

    ReplyDelete
  20. bertambah cantik kan kak....tak nampak 4 series nye....awet muda jek lieya tgk...

    ReplyDelete
  21. Cantik dia walau dah 4series:)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...