Saturday, October 27, 2012

MAAJUN SEMAKIN LARIS

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillahh , tadi ada tempahan maajun dari orang rembau negeri sembilan , x sangka pula ada yg berminat nak buat jualan dan iklan kan di blog dia .. syukur .. sedang dlm perbincangan lagi .. insyaallah kalau budak tu setuju dia akan call balik ..

maajun kampung nie memang sedap , sblm2 nie akak banyak menerima tempahan dari kawan2 pejabat dan dari luar , dari melaka , johor dan putrajaya .. haaa macam x caya org putrajaya makan maajun ! .. elokkk sgt2 .. jadikan amalan .. nak2 yg dlm pantang .. insyaallahhh semakin cantik , segar dan cergas ... yg penting ketat ! .... tersenyum manja cik abang ! ... ahahhaa ..

 tempahan dari rakan sepejabat .. alhamdulillah mereka suke makan .. tapi tulah budak2 muda zaman skrg tgk maajun .. uwekk sana sini .. adehhhh nie utk kesihatan dalaman lahh .. kalau luaran sahaja jaga , dlm x jaga macam mana .. bak kata org tua2 " berairrr sahaja" haaaaaa nak ke ??? ngehx3

 ini yg akak makan .. memang wajib lahhh , sejak dari anak dara akak makan .. banyak kelebihan .. kesihatan dalaman tuu penting , badan segar , x rasa letih / lemah2 badan .. berpeluh sokmo .. yang penting wajah tuu .. berseri2 .. merah2 .. x pucattt sokmo kan ... bukan nak memuji atau berlebih2 tapi HAKIKATnya itulah .. skrg nie bukan senang nak dpt maajun PURE .. buatan sendiri .. kira sgt2 berutnung sbb tuk sedara akak pandai buat ubat2 kampung nie ..

oh ya dia juga ada buat set utk bersalin .. semua ada .. param , ubat barut ... air akar2 kayu , ubat rempah ratus .. semua satu set utk org lepas bersalin .. nie ada tempahan dari kawan sepejabat , adik dia baru bersalin .. insyaallahh .... semua dipermudahkan  ;)

ps ; oh ya , yang pasal button HOME bawah header tu , akk dah cuba dgn link yg blogger ENA berikan , tapi x boleh lah dik , akak x jumpe EDIT PAGES dlm dashboard baru nie huhuh , ada sesiapa tak yg boleh tolong buatkan button HOME tu , sbb akak cuma nak buat satu je ... huhuhu

31 comments:

  1. mak sy pun suka mkn maajun..sy je x mkn2..pnh mkn time lps bersalin je..maajun ni mmg bagus kan..sbb tu org tua2 dulu cergas2 belaka..

    ReplyDelete
  2. memang bagus amalkan nya....

    ReplyDelete
  3. bila baca baik utk org dalam pantang ..tk dapat la nak buat apa2 ..
    he..he..

    ReplyDelete
  4. saya pernah makan dulu, pastu stop pulak kak ;)

    ReplyDelete
  5. kak,

    tak berpantang blh je amalkan maajun kan? ena pernah juga makan.. tp rasanya mcm dah lama je tinggal dah dekat 2 tahun rasanya sbb kata org klu nak tambah ahli baru jgn makan apa2 jamu sbb ia panas.. tp tak juga lekat2nya.. huhu.. eh! lari topik pulak.. kikikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua atas rejeki dikk ..
      kalau usaha , dan allah nak bagi bukan maajun penyebab2nya ;)

      Delete
  6. Org pompuan ni mmg tak bleh tak makan maajun ni..wajib tu terutamanya dah kawin ni kan..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..murah rezeki lepas ni ye kak

    ReplyDelete
  8. as salam,

    selamat ahri raya kak..alhamdulillah murah rezeki.. :)

    ReplyDelete
  9. Kak Azie pun suka makan maajun ‘hidup’ camnih. Sejak kecik dah biasa. Sekarang ni, Kak Azie amik maajun dari kawan yang hantar ke opis bila diorder...
    Maajun ni sedap sebab dia panaskan badan juga.

    ReplyDelete
  10. salam kak...sori lambat reply..
    untuk dashboard baru...akak akan nmpk icon gambar kertas sebelah gambar pensel-warna oren(create new post)...akk click pada arrow di sebelah gambar kertas tu then pilih "pages"....

    bila paparan pages tu dah terbuka...tgk sebelah kanan akak akn nampak "New Pages" click pada arrow sblh dia pilih "web address" then akk create la address tuk pages akk tu nnt...pages pun boleh buat satu dan lebih..ikut pada kehendak kite...

    harap2 menjadi ye kak...coba jgn tak coba..! hehehe

    ReplyDelete
  11. mgkn akak perlu mencubanya..
    psttt:- x pnah mkn maajun sbnrnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak .. meh cubaaa , x rugi kak
      sedappp .. rasa macam asidah tuu ;)

      Delete
    2. akak cuba yg sikit dulu, eida pm kos semuanya, nnt wat pndahan.. jika sesuai, boleh amalkan.. (tak terlewat ke umur makin meningkat baru ambil jamu, huhuhu.

      kena ajar cara nak makan, maklum le bab2 jamu ni agak buta huruf sikit

      Delete
  12. tak pernah makan makjun..makan kena kunyah ker atau terus telan tak tercekik kaer beso tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubit kecil2 lahh dikk
      kalau beso2 tuu mauu lekat ekeke ;)

      Delete
    2. assalamualaikum... nak cube juge.. camne nak order.. urgent.. reply plsss..

      Delete
  13. dulu wani makan maajun gak tp skang sejak amek vco dh stop maajun hikhikhik

    ReplyDelete
  14. saya pun baru try mkn vco catalyst..tak pernah telan maajun..kena telan ke kunyah kak maajun ni..besor ke sekali telan..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kunyah pun boleh telan pun bolehh ..
      kalau akak suke kunyah sbb rasa dia berangin2 sbb ada rasa sirih dan maajun .. manis dan x pahit ...
      macam rasa asidah tuu ;)

      Delete
  15. Ida pernah makan maajun.. lepas telan cepat2 minum air... kalau tak, sure muntah balik.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  16. akak saya dah lama teringin nak beli maajun nie...mahal tak harganya?nanti akak gitahu harganya ya...

    yang pasal button home tue...saya boleh tolong buatkan...nanti akak beri log masuk gan pasword ya...

    ReplyDelete
  17. Salam puan,lelaki boleh makan makjun ni?camner nak beli?

    ReplyDelete
  18. Salam puan,lelaki boleh makan makjun ni?camner nak beli?

    ReplyDelete
  19. Yang tak kahwin lagi boleh ke makan maajun nie? Die bagus untuk kulit juga kan

    ReplyDelete
  20. Akum..kalu nk order makjun ni cmne ye

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum... nak cube..akak..reply asap pls...tq

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum... akak boleh whatssup saya x. Banyak nak tanya. 0197755875 - tim

    ReplyDelete
  23. Assalammualaikum... akak boleh whatssup saya x. Banyak nak tanya. 0197755875 - tim

    ReplyDelete
  24. Assalammualaikum.. Boleh whatsaapp sy 01132220020.. nk order maajun

    ReplyDelete
  25. Assalammualaikum.. Boleh whatsaapp sy 01132220020.. nk order maajun

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...