Sunday, October 21, 2012

LEMPENG & KARI KAKI AYAM !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

salam pagi ahad yg indah , bermalas2an .. selepas kepenatan stay lah konon2 semalam .. melihatkan kejayaan KELANTAN menjadi JUARA PIALA MALAYSIA 2012 kann .. akhirnyaa akak terlelap , x menahan mengantuk , balik dari 2 majlis kenduri , terus ke kuantan sbb ada hal .. dah magrib baru sampai rumah , jadi waktu melihatkan piala malaysia tuu dah ajak2 ayam aje .. dah keletihan dan mengantuk sgt ! ...

pagi nie bila dpt tahu kelantan menang ! perghhh semangat jadi semacam ... tetiba rasa nak buat lempeng lembik nie .. kebetulan semalam ummi akak buat kari ayam .. dan kali nie letak kaki ayam yg slurppppppppp !! .. kami memang suke makan kari macam nie .. bila buat memang akan standby buat lebih utk makan dengan lempeng dan cekodok .. ekkeke .. soo pagi2 nie akak merajinkan diri melempeng lahh kan .. alhamdulillahhhhh siap semua .. kenyang sudaaaaaaaaa ;'))


original kari made by me !!! ahhahaha sedappp ;)) masak semalam .. makan lempeng hari nie .. mauu idoknyeee ;)) aiyakkkkkkk !! puji dili sendiri maaaaaaaaa .. muahhaha



alhamdulillahh .. dah kenyang nie ape layiee .. lepas kemas2 rumah , sidai bajuuu .. temankan hubby tgk lembu dia x balik dah dekat seminggu nie .. lepas tuu baru akk online .. nak bermalas2an di depan pc lak .. berBW lah kan .. tengah ari kang dah selamat .. ada majlis kawin kena attand .. soo memang hari nie dah semalam menggantung kuali lahh ;))

oh ya 

TAHNIAH SEKALI LAGI BUAT
THE GREAT WARRIOR ! ... KELANTAN KERANA MEMENANGI PIALA MALAYSIA .. ANDA SEMUA MEMANG TERBAIK .. 

kemenangan yg telah di jangka !! ;))

13 comments:

  1. wahh ber lempeng dipagi ahad mmg owsemlah kak.
    yummtlicous nampak gabungan kari dgn lempeng tu.kalau sy mkn mau berkeping2 baru puas hehe

    selamat berhujung minggu utk akk :D

    ReplyDelete
  2. sedapnya kak..lagi2 kaki ayam tu..my feveret!

    ReplyDelete
  3. sedapnya eida...

    ok dah emailkan detail..
    boleh ajer, nnt akak poskan..

    ReplyDelete
  4. dari hari to nak makan lempeng nie ! asyik lupe je . ok malam nie buat , hehehe :D

    ReplyDelete
  5. lempeng dgn kari mmg kena la...

    ReplyDelete
  6. sape lagi nak puji masakan sendiri kan..kihkih.
    tp sy x suka kaki ayam..x pernah mkn

    ReplyDelete
  7. wah bestnya... saya ni di mulut je nak bat lempeng tak sampai ke hr ni tak pernah buat pun hehehe

    ReplyDelete
  8. adoi kak sedapnyer nengok..apsal buat sesi tayang menayang ni hahahaha

    ReplyDelete
  9. akak ,saya panggil nie tempek..cicah ngan kuah kari memang sedap :)

    ReplyDelete
  10. ujan2 ni tgk lempeng ngn kari ni menggelupur diwatnya...

    ReplyDelete
  11. kuah kari makin lama makin sedap, kena lak dgn lemping @ cekodok mmg marbeles ler..

    ReplyDelete
  12. sedap pulak nmpk kari kaki ayam tu... :-)

    ReplyDelete
  13. dah lama tak makan lempeng...gebu pulak lempeng tue..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...