Sunday, October 14, 2012

KOPI BARLEY BEST !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

selamat pagi ... haa pagi2 nie tadi akak buat mee grg lidi .. alhamdulillah , masih berbaki .. pagi nie juga akak try buat air kopi barley dari SMART HERBS pemberian blogger kak tini umialya .. thanx kakak .. dah selamat sampai dan saya sudah pun merasa kesedapan kopi nie .. wahhh ! sedap !! .. cuma saya belum bagi suami rasa sahaja .. 

saya plan nak bagi dia rasa sbb kopi barley nie kopi susu kan .. hurmm ;)) apa2 punnn nanti saya bagi feedback balik pada akak .. sama ada saya nak try beli pula .. boleh pos kan akak ???

 pada tekak saya SEDAP ! , cuma slack sikit , amanina letak gula masa saya suh dia bancuh .. adehhh saya nak rasa pure dia tuu .. x per masih ada sepeket utk saya buat dan minum ngan hubby ;))
... cuma saya x minum susu kambing tuu .. saya x leh gi mana2 susu jenis gini kak .. saya dah khas kan buat ummi saya kak .. dia request nak minum .. ;))



semalam petang juga saya kutip limau kasturi nie dengan anak2 ... pokok di belakang rumah saya nie berbuah mencanak2 .. selalu saya sedekah kan aje kat kawan2 di opis .. sebab tuu lah berkat agaknyaa .. buah merimbun .. selalu kalau saya kutip , memang banyak nie .. kadang2 tuu lebih lagi , bila packing dlm plastik 3-4 beg ! .. alhamdulillahhh .. memang pkok limau nie menjadi di tanam .. sukeeeeeeeeeee

buat sambal belacan , ais limau , sirap limau , perah air asam dan macam2 lagilahh .. sedappppppp ;)) ada sapa2 yang nak ?? meh .. meh .. meh .. datang pekan 
umah akak .. ;))




14 comments:

  1. Kopi tu mesti sedap..tak pernah rasa lagi..huhu.

    Kak saya adalah peminat limau kasturi..kalau nak makan mesti ada limau..hahaha.

    Akak nak doodle? Hehehe..insyaallah boleh :)

    ReplyDelete
  2. sebenarnya tak isi gula pun rasanya mmg dah sedap..lemak2 manis...

    ReplyDelete
  3. Kak ieda. . Jauh tu nak dtg pekan ambil limau. . Heheheee.

    ReplyDelete
  4. limau tu kalu makan begitu pun sedap tau...makan dengan asam merah2 tu...lagi satu pekena dgn sambal belacan pun layaannnnn..

    ReplyDelete
  5. kopi barli dh tgk 2,3 blog kata sedap ni heheeee

    banyak menjadi buah limau pokok akak yer

    ReplyDelete
  6. kalau berjiran dgn kak..hari2 mintak,hehe

    ReplyDelete
  7. bagun2 pagi pekene kopi mmg A lah.. hehe suke..

    ReplyDelete
  8. kopi tu mmg dah lengkap 5 in 1, kalu tambah gula, alamaknya terlebih manis le, hihihi

    ReplyDelete
  9. makin femes dah kopi ni..mesti sedap..banyaknye limau kasturi, rumah saya ada limau nipis je skang ni..limau katuri dah mati..hurmm

    ReplyDelete
  10. banyaknya limau kasturi...nak sikit ;)

    ReplyDelete
  11. limau tu makan ngan asam masin sedap nyer... barley saya tak suka :)

    ReplyDelete
  12. paling suka minum limau ais..tapi dgn syarat, limau kasturi jer la..kalau limau nipis, xsedap..sanggup tukar mintak air lain kalau dia salah guna limau..hehehe

    ReplyDelete
  13. bestnya limau kasturi fresh dari pokok...tak rugi berbudi dgn tanah...

    ReplyDelete
  14. sedap ke kak...hari kak tini suruh bagi alamat..lupa pulak huhuhu ruginya..kalau tak boleh rasa...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...