Friday, October 12, 2012

KARI IKAN MERAH & IKAN BELAH BELAKANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa kan dah kata .. akak nie diet herbalife tapi still boleh makan nasi ! ahahhahaha .. yelahh selain dari shake pagi dan tengahari ... bila tiba balik kerja , makan lahhh ... ape lagi kan ekekek ;) with herbalife u still can enjoy ur food beb !!!! favourate food macam bawah nie !!!

TQ to my lovely ummi sbb masakkan lauk kegemaran kami sekeluarga .. bila lauk bukan akak masak .. kena puji ummi ... ikhlassss sedappp sgt2 ummi .. TQ ... anakanda bila dah balik rumah .. sampai2 aje terus sambar pinggan .. menahan lapar nak makan dirumah kan .. bila balik lauk nie yg terhidang mauu x tambah2 ahahahha .. tapi seyesss akak kalau makan petang , selalu tambah ! opssssssssss cheating !!! ahahahah sesekali kannn ... ;))

eh eh uolsss dah makan kannn ?? soo x salah akak letak pic nie errrkkk ekekekek

kari ikan merah ke haper nie .. x berapa kenal lak ikan nie .. rasa dia kenyal2 sikit .. tapi perghhhhhhhhh mantopsssss .. nak2 letak terung banyak2 macam nieeee .. kira makan nasi dan ratah terung lahhh !



makannnnn kalau x ada jering @ ulam ulaman nie memang x sedap ! ..  nie jering mudee layie tauuuu ..  !! ;))


san satu layie .. ikan ape erkk nie ?? x ingat dah .. ada sesiapa kenal .. akak selalu makan ikan nie .. tapi x ingat namanya .. sedap juga .. rasa lemak2 .. haa kalau goreng ikan nie memang suke jenis belah belakang macam nie .. cuma letak garam dan kunyit sahaja ..

cukup lahhh menu kami petang tuu .. alhamdulillah atas kurniaan allah kerana kami masih mampu , merasa , menghidu dan menikmati segala kenikmatan ini ... syukurrrr ;)) .. dah2 .. buat kerja .. akak dah malas dahhh aci ! ... lalallalala .. nak BW jappp

tatattatata .. oh yeeee selamat berhujung minggu tau ! .. tapi akak still nak update .. malam nanti sambung ahahhaha ;)) ngaderr aje ayat tuu adehhhhh ...




22 comments:

  1. he he sedap tu & happy weekend too

    ReplyDelete
  2. baru weekend aritu msk kari kepala ikan..hehe belum rajin nak share lagi dlm blog..hehe

    ReplyDelete
  3. sedapnya balik keja dah ada org masakkan...

    ReplyDelete
  4. kalau mak masak yg simple pun jadi sedap kan kak.
    pic tu semua menyelerakan ;)

    selamat berhujung minggu utk akk :)

    ReplyDelete
  5. dah la sy skip lunch, sekali nampak lauk2 akak ni.. hmmm...

    ReplyDelete
  6. Laparnya..tgh hari td akk cuma mkn bee hoon hailam yg tak berapa nak masuk tekak ni rasanya...tgk pulak gambar ikan masak kari ni...dgn jering muda...jering muda tu kan sis kalau ada sambal tempoyak ker..sambal belacan ker....walaweii!!!!...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Ieda

    sedap nyerrrr
    tambah ada jering...

    ReplyDelete
  8. Sedap2nya semua lauk tu,lama dah x mkn buah jering,huhuhu.........

    ReplyDelete
  9. akak dengan kari memang tak tolak, tp sekrg pun akak tgh diet. baru turun 3kg tapi itulah pembakar semangat utk akak teruskan usaha utk turunkan berat badan.

    ReplyDelete
  10. sedapnyer kari ikan merah tu kak ieda.....

    ReplyDelete
  11. simple dan sedap. sy pun ada try menu baru hari ni. husben tak makan sgt. tp saja nak cuba memandangkan ada lebihan santan kat dalm fridge.

    ReplyDelete
  12. saya pun sk mkn ulam tp xmkn sgt jering mentah camni..

    ReplyDelete
  13. sedapnyer kak..mmg terliur laa

    ReplyDelete
  14. sedapnya...
    sy xmakan jering..hehe

    ReplyDelete
  15. dah lama tak makan kari warna cam akak buat tue...biasanya sebelah sana jer ada kari cam gitu...terliur saya dengan jering lagi..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...