Wednesday, October 17, 2012

KALAU BUKAN DENGAN IBU , DENGAN ANGGAHLAH !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haa nielah diaa .. sblm2 nie akak pernah cerita yang zahrien memang ngam ngan kak ngah dia sorang nie aje .. bile mandi punn nak kak ngah yg mandikan , makan nak kak ngah juga yg suapkan .. kdang2 tuu naik rimas .. sbb kak ngah kuat melayan kan .. adehhh x tahan tgk mereka berdua nie .. bila nak susu je adakalanya dia suh kak long amanina dia buat .. tapi sesekali tuu kak ngah juga yg buat sbb kak ngah x tahan dgr adik kesayangan sorang nie merenggek2 minta ngan kakak nina dia .. kak ngah nie lembut hati sikit , anak no 2 memang macam tuu erkk ..

 tgk lah tuu .. mlm tadi , awal2 lagi dah cakap nak tidur ngan ibu dan ayah .. last2 masa akak masuk bilik mereka nie .. jengguk2 tgk zahrien dah tertidur sebelah kak ngah dia .. entah apa yg dia ceritakan pada kak ngah agaknya ..kakak dah syok melentok
 kat atas .. ;))


nielah dia .. kalau dilihat2 anak2 niee semua melucukan .. adakalanya menyakitkan .. tapi tulahh , kalau x der ragam macam ini , bukanlah namanya anak2 .. kita memag kena sabar .. tapi sabriena nie memang dari dulu lagi sejak zahrien kecik , dia memang suke melayan zahrien nie berbanding amanina .. kira zahrien lebih rapat dgn kak ngah dia nie lah ... bila gaduh punnnn boleh dgr kak ngah dia menjerit2 macam tarzan .. adehhhhh bab tuu paling x tahan .. sabriena kuat menjerit .. ahahhah kata ayahnyaa sebijik ikut ibu ! pulokkkk

tapi skrg nie uolss , zahrien dah pandai cakap kat kakak2 dia , x baik menjerit2 tau kakak .. tuhan cakap kalau menjerit kuat2 nanti setan masuk mulutt .. ahahhaha pandai lakk tuu , mana dia belajar cakap macam tuu .. sampai pernah 2-3 kali juga dia menegur akak yg marah2 kan kakak dia .. "ibu , x baik jerit2 .. nanti setan masuk mulut ibu ...." hoh ! dush .. dush .. dushhh .. 
maluuu ibu ekekek


ps : baru habis 3 meeting .. huhuhu sedih .. banyak .. x sempat masa .. nie masih ada kerja .. nak BW sambil2 aje nie .. sorry yee semua .. :(

17 comments:

  1. hihii sweet je zahrien ckp camtu kat kakak n ibu dia.. :-)

    ReplyDelete
  2. haaa3x... tido bergulong peluk bantal yee... biasa la kan... nama pun adik beradik...

    tapi bab mulut masuk setan tu memang tinggi la amalan diaa tu... haaa3x... mana dia belajar agaknya yee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah , ekeke macam pelik ... macam2 budak2 nie belajar .. kadang2 tuu dari kwan2 mereka .. cikgu mgkin cakap berlapik sikit koot ;)

      Delete
  3. sekali terkena dek si zahrien, pandai dia erk..

    ReplyDelete
  4. ank buah saya pun yg bongsu tu rapat dgn kakak atas dia masa membesar....dah besar buat hal masing2 jugak....

    ReplyDelete
  5. baguslah kalau ada kakak yg boleh melayan.. sbb tula zahrien rapat ngan kakngah dia.. secara x langsung ringan sikit tugas ibukan...

    anak2 skrg ni kak.. mmg kdg2 kita kena tegur balik tau.. Anak Queen yg 3 tahun tu pun dah pandai tegur Queen kalau ada perkara atau perbuatan yg terlepas... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah dikk
      kadang2 tuu malu lak .. ekkeke ;))

      Delete
  6. salam sis ieda.

    Sronok bace kisah keluaga sis.

    ReplyDelete
  7. assalam eida..kenangan paling indah untuk dikenag bila anak2 dah besar nanti

    ReplyDelete
  8. ala2...manja betoi ngan kakak diaa...sonok tengok..

    ReplyDelete
  9. hihi..ibu lak yang kene kn

    ReplyDelete
  10. pandainya zahrien..belajar dgn ustaz mana tu. tp mmg x elok pon jerit2 kan..hehe

    ReplyDelete
  11. zahrien ni manja betoi dgn kakak dia suka tengok hehehehe

    ReplyDelete
  12. kikiki kelakar pulak zahrien cakap camtue kat akak...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...