Friday, October 19, 2012

JGN KACAU KALAU DIA SEDANG NONTON

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

salam jumaat yg indah .. pagi2 nie Majlis Pra Konvo di kolej akak sedang berjalan dengan lancarnya di dewan SACC .. akak ?? x terlibat ekeke .. sbb akak dah terlibat sebelum majlis .. soo pada hari kejadian nie .. akak relax2 standby di pejabat sahaja .. hurmmm syukur lahh , harap2 berjalan lancar di dalam dewan tuu ..

 ok lahh nie nak cerita tentang the only one hero akak nie .. semalam dan selama nie .. inilah rutin zahrien selepas sembahyang magrib , dia akan standby di depan TV untuk nonton kartun kegemaran dia .. apa layiee kalau bukan ultraman nibiuss .. amikk ibu sampai hafal dah .. ekkeke .. yelahh hari2 tau dia akan tgk .. astro lak satu .. x habis2 tayang ultraman nie ..si zahrien x lakk bosan kan .. mana nak bosan .. budak2 .. kalau bukan kartun , ultramann lah pilihan mereka .. ye dok ...

ha tgk .. kalau dia dah kongkerr TV tuu org lainn memang x boleh nak tgk lain .. malah nak duduk dekat2 ngan dia punn dia x kasi .. nak2 kakak nina dia .. rimas katanya .. adehhhhhhh ;))

kalau tgk ultraman .. org lain x leh kacau .. kalau boleh ulang tayang .. dia akan ulang tayangg citer tuu .. nasib baikk huhuh .. kalau tidak , memang x merasa lahh akak nak tgk berita tau ! .. tuu siap makan aiskrim depan TV ... baik nyeee duduk kann .. ;))


 zahrien .. zahrien .. kadang2 tuu atuk dia mengalah dengan dia .. rancangan nie sebenarnya ada disiarkan sebelum jam 8 dan selepas berita .. channel 611 @ satu lagi channel .. jadi memang tiada siapa2 lahh yg berani nak tukar siaran .. kalau tidak .. mauu mengamuk aje .. tapi zahrien x berani nak mengamuk beria .. sbb akak x tahan .. bila akak x tahan .. akak akan tutup terus TV ekkeke .. dia memang takut kalau akak tutup terus tv .. dia akan dtg merayu2 utk bukak .. haaaaaaaaa :))

pelik kann siaran TV nie .. memang betul kata mak akak , suke meracun kepala anak2 dan melekakan mereka .. kalau dah besar , time2 macam nie payah nak suh sembahyang .. lekaa dgn rancangan macam nie , waktu magrib lak tuu .. adehhhh susah .. kalau kita x tegah , dah tutup TV , dia pandai pula buka balik ... 

nak bising2 marah x elok pula magrib2 kann ..  huhuh sudahnya biarkan anak yg kecik je tgk ... yg anak2 dara akak tuu memang waktu nie dlm bilik , kena mandi dan sembahyang ...  kalau di biarkan mereka alamatnya anak2 nie terus2an leka .. naik dari bermain dah senja .. dah naik tgk pula TV .. dah macam mana !!!




28 comments:

  1. boleh geng dgn ank sy nih,,pemiat ultraman tegar hehe
    susah nak larang budak baya2 depa ni kak..lg kita marah lg depa berontak..nak senang cool kan je diri kita..takpe bg chance dulu esok dah naik darjah satu siaplah ko! huhu

    ReplyDelete
  2. nampaknya kena tambah tv & astro ni

    ReplyDelete
  3. samalah anak kiter peminat ultraman...kadang marah nak fire pun rupa ultraman...macam2 saya bagi can dier tgk sblm magrib kalo dah maghrib tu kena tutup tv duk diam2 kalo tak dier yang kener fire...hehe

    ReplyDelete
  4. bdk2 mmg gitu kan kak..anak2 buah falsya pun sama..tp bile ngan falsya dieorg xberani nak tukar2..hahah

    ReplyDelete
  5. dulu suke gak tgk ultraman... hehehe...dah besar gini pun suka tau kak! hahaa.. bukan budak mcm Zahrien je, heeee~

    tapi jgn la sampaikan abai kan tangungjawab kite sebab org islam menunaikan perkara yg wajib kan...

    ReplyDelete
  6. hamboih....dier punye sorg je tv...xmo mgalah yer..hihi...

    ReplyDelete
  7. sama je ngan anak2 izan ni kak. tapi skrg ni dah start bising kat dorg kalau jam 7 je kena tutup tv sbb waktu maghrib. tapi kadang2 tu dorg bukak juga diam2... volume tv pun slow aje...

    ReplyDelete
  8. anak sy mujur kecik lagi.. tak reti tengok tv.. tunggu besar sikit, mesti berebut tv.. skrg biar mak dgn ayah dia je yg berebut tv..

    ReplyDelete
  9. selagi tak dibukakan...selagi tu mengaruk. kadang2 rasa menyesal pulak ajar diorng tgk kartun..tapi kalau tak bg tgk kartun..mmg tak sempat nak menyapu mengemas

    ReplyDelete
  10. Betul tu kak, selalu time maghrib ada kartun kan..

    ReplyDelete
  11. nasiblah sapa ada astro....kat umah mak... ank buah duk konker...

    ReplyDelete
  12. ermm..samalah ngan anak2 saya.. :P

    ReplyDelete
  13. kecik2 dulu saya pun tgk gak otromen taro kot..hehe budak2 biasala mmg suka citer2 mcm ni..leka betul dia tgk otromen ye

    ReplyDelete
  14. anak buah saya time magrib mak ayah diaorg ttp terus TV..time tu la ada cite kartun best pun...adeh...

    ReplyDelete
  15. kena pandai main tarik tolak tali tu dengan zahrien..hehe..

    ReplyDelete
  16. amboi kongker sorang2 ye..hihi

    ReplyDelete
  17. kemain layan laeii tu
    anak sy baru 2 taon, pompuan lak tu
    pon minat otomen ni
    mama, omen omen
    hahahha

    ReplyDelete
  18. Zahrien nie masih kecik ieda. Badan dia aje sihat tapi umur kecik lagi memang katunlah yg diminati..

    ReplyDelete
  19. kikiki...anak laki mesti suka ultraman...

    ReplyDelete
  20. samalah macam anak wak yg bocah cilik tuuu.. uuuuUUh

    ReplyDelete
  21. budak mana yg x layan ultraman..ank sy yg 10 thn tu pun 2x5 jg..tu belum lg bila berebut ngan adk dia nak tukar channel kartoon len..kdg2 mmg tension jg kan..

    ReplyDelete
  22. Betul tu Ieda tv nie memang melekakan diorg nie,tu yg kak Nurul klu blk dr kafa ptg memang x kasi bukak tv tu yg skrg klu cite pasal drama Julia skrg memang x tahu pun.

    ReplyDelete
  23. kak kena beli tv satu laie la ni...utk akak layan plak..hehe

    ReplyDelete
  24. budak lagi kak ieda...dah besar baru berakal...hehehe

    ReplyDelete
  25. hehe..tersangat lah ralitnya..

    ReplyDelete
  26. yelah kak.smpai kita ni pon boleh hafal cite2 kartun ni. mana taknya..kartun astro tu asyik ulang tayang je

    ReplyDelete
  27. amboi zahrien khusyuk tgk otomen hehehe..kt umah wani kak anak sedara dok tgk channel 611 smpai yg len xleh tumpang dh hiks

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...