Thursday, October 18, 2012

HEALTHY BFAST : TUNA SANDWISH !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaaaaaaaa , dah lama rasanya akak x buat lite bfast macam nie utk anak2 .. pagi2 nie tadi , macam biasa memang rutin harian akk sediakan mereka sarapan , kali nie teringat ada stok Ayam Brand Hot Tuna nie .. apa layiee .. kakak & anggah , ibu bekalkan tuna sandwish hari nie ... ;)) dah 2 minggu anak2 akk dipaksa oleh akak untuk bawa sarapan roti sahaja .. 

permulaan bagi membiasakan amanina dan sabriena berDIET .. yelahhh kalau x dari skrg akak risau kalau berat si kakak tuu naik lebih mendadak .. kalau cerita pasal KG kakak tuuu ... uolss sure gerun .. sooo insyaallahh , akak dah berazam utk sediakan menu lite diet buat mereka berdua .. ;))

akak kalau beli tuna memang suke brand nie .. sedapp dan yg pastinya ada
 rasa pedas2 tuu ;)



dan ini untuk mereka bawa bekal .. jadilah 2 keping seorang .. janji sarapan sihat .. isnin sehingga khamis mereka bawa bekal roti .. hari jumaat sahaja bebas buat mereka makan apa yg mereka nak di kantin sekolah mereka .. tengahhari pula , nasi yg dimakan disukat oleh nenek mereka .. petang , akak balik kerja akak akan buatkan mereka mee hun / mee @ kuehtiaw sop .. gitulah gilir2 .. kalau tidak , akak buatkan mereka cucur udang , sayur2an @ ikan bilis ..

harap2 usaha akak utk turunkan berat amanina berjaya .. x banyak sikit .. insyaallahhh dengan izin allah .. ;)) soo uolss brfast apa pagi nie ?? akak bfast di pejabat je .. pagi nie akak x shake sbb dah budget nak shake tghari .. ;))


27 comments:

  1. suka jgk bfast dgn tuna sandwich...tp mesti kena letak pepper ag bg pedas

    ReplyDelete
  2. sy tiap2 pg srpn nasi..hihi..ns grg

    ReplyDelete
  3. hari ni bawak bekal dari rumah :)

    ReplyDelete
  4. sy pown suka makan roti & tuna..adik2 sy,kalau dpt mknn nie,siap minta buatkan extra sbb diorg nk bwk bekal ke sekolah :)

    insyaALLAH kak,berat amanina akan turun..sentuhan seorang ibu :)

    ReplyDelete
  5. wahh... ini baru betul diari seorang ibu... semua ibu pasti nakkan yg terbaik untuk anak2xnya kannn...

    ReplyDelete
  6. Lama x sarapan sandwich tuna...bila tgk akak buat teringin lak

    ReplyDelete
  7. sedap menu bekpes akak....selalu gak buat kak, tapi selalunye lieya tambah lagi mayonis nye hahahhaha.....

    harap berjaya misi akak tu yeak..insyallah akak kan displin sure akak leh kawal diet anak akak...

    ReplyDelete
  8. kalau nak lagi effective tukar roti tu kpd roti whole meal.

    mmg kena pantau dari skrg tkt kalau dh besar makin menjadi2 kan kak.

    ReplyDelete
  9. memang kurus idaman hatikan ieda... akak cuba tak berjaya2 gak..
    harap dapat memotivasikan diri... suka tuna tapi yang biasatu... tambah mayonisler...

    ReplyDelete
  10. antara menu feveret Bfast kat umah KA ni

    ReplyDelete
  11. sy suka tuna ni..sedap tambah pulak cili api mmg best ;)

    harap misi akk dietkan amanina berjaya.

    ReplyDelete
  12. laksa asam jer pagi ni, anak2 nasi berlauk sardin

    ReplyDelete
  13. saya pun suka tuna kak...sedapnyerrr....


    insyaAllah, niat akak tu akan dipermudahkan...jgn putus asa tau...nak kurangkan berat bdn mmg bukan satu keje yg mudah...harap amanina kuat semangat...

    caiyok!!

    ReplyDelete
  14. samala cam akak jugak, tuna jenama ayam brand ni mmg pilihan akak gak sekeluarga

    ReplyDelete
  15. memang sedap sandwich tuna...feveret sy

    ReplyDelete
  16. bagus kak...moga amina berjaya turunkan berat badan...

    ReplyDelete
  17. Makan dengan lempeng atau buat inti roti jala pun sedap tuna ini ieda. Kakak pun suka..

    ReplyDelete
  18. Ehem.ehem kat sini hujan kak , sejuk je..tengok sandwish akak jadi lapor lak...

    ReplyDelete
  19. sedap nya...saya boleh makan tak ye???masih dalam pantang ni...

    ReplyDelete
  20. xbekfes pun pg..terus lunch...hehee

    ReplyDelete
  21. sy pun suka makan roti dgn tuna pedas ni..ari ni bekpes kat luar dgn kwn sbb ada urusan kat tbg haji..

    ReplyDelete
  22. bfast yg lite macam gini la sedapkan kak.. sy hari nih makan roti canai telo.. :)

    ReplyDelete
  23. sedap ikan tuna cap ayam nie kak..saya suka :)

    ReplyDelete
  24. SAya pun amalkan diet anak saya...takut badannya naik...kikiki tuna tue sedap ya kak...nak beli jugaklah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...