Tuesday, October 23, 2012

HARAPAN HIDUP TIPIS : KUSWADINATA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

siapa yg x kenal hero suatu ketika dahulu , zaman2 P.RAMLEE dia sgt2 popular .. handsome dan tegap orangnya .. salah seorang artis lama yang menjadi kegilaan ramai ... dan akak macam biasa , memang salah seorang peminatnya .. even dia pernah sekali dua berlakon di ketika usia dia sekarang ... dan kini berita terbaru yang akak baca adalah dia sekarang terlantar TENAT di hospital ampang , selangor


Tiada harapan untuk hidup!

Demikianlah penjelasan doktor mengenai sisa-sisa perjuangan Pelakon veteran Kuswadinata, 74, (Kuswadi Bujang) melawan penyakit pendarahan usus kecil dan kanser kelenjar sejak beberapa tahun lalu. Beliau kini sedang tenat di Hospital Ampang, Selangor dan diberitakan semakin kritikal akibat pendarahan pada usus merebak dan jantungnya mungkin akan berhenti bila-bila masa.


"Sejak dimasukkan ke wad (Hospital Ampang) pada 7 Oktober lalu, ayah diminta berpuasa sehinggalah ke hari ini (Selasa) untuk mengurangkan pendarahan dalam badan," ujar anak bongsunya Rizal, 23. 

"Tetapi doktor sudah menjelaskan pada kami sekeluarga bahawa ayah tiada harapan untuk hidup, walaupun daripada segi luarannya dia nampak sihat.

"Kami tak mampu nak buat apa-apa melainkan menjaga dia sebaik mungkin serta menunaikan segala kehendaknya. Saya sekeluarga reda dengan ketentuan Tuhan," tambahnya ketika kunjungan pihak media bersama Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan).

Untuk info, selain pendarahan usus, pelakon yang popular di zaman Allahyarham P.Ramlee itu turut mengalami penyakit prostat dan masalah buah pinggang hingga menyukarkannya untuk membuang air kecil secara normal. 


artikel ditulis : 17 Oktober 2012 

aduhhh semoga allah memberikan rahmat buatnya dan sama-samalah kita mendoakan agar kuswadinata sihat seperti sediakala walaupun kita sedar dia mungkin tidak akan lama .. ajal mau di tangan tuhan , selagi dia mahukan hambanya hidup , pastinya akan jadi ... jika sebaliknya biarlah ia berlaku dengan kerelaan hambanya .. kerana kematian itu BENAR ... aminnnnnnnnnnnnnnn


20 comments:

  1. semoga dye cepat sembuh , amin

    ReplyDelete
  2. doakan saja yg terbaik untuk beliau

    ReplyDelete
  3. Hanya Tuhan Maha Mengetahui segalanya..

    ReplyDelete
  4. ajal dan maut di tangan Allah..
    Dia tahu yg terbaik utknya..

    ReplyDelete
  5. semoga beliau cepat sembuh..amin

    ReplyDelete
  6. sedih baca kisah ni...dugaan pada dia...moga beliau tabah menghadapinyer...

    ReplyDelete
  7. kita doakan yg terbaik buat beliau..

    ReplyDelete
  8. kesian. semoga beliau cepat sembuh lah

    ReplyDelete
  9. alahai kesiannya lah tgk, aritu pun rasa mcm ada tgk kat melodi, tapi dia masih boleh bercakap lg kan

    ReplyDelete
  10. Semoga uncle kus cepat sembuh... saya x tahu pun pasal hal ni kalau x baca blog akak mmg x tahu la jawabnya..

    ReplyDelete
  11. Moga sisa-sisa yg ada dipergunakan sepenuhnya utk mengingati Allah. Namun kekuasaan Allah mengatasi segalanya kan ieda.

    ReplyDelete
  12. semoga cepat sembuh.. Kuasa Allah tiada siapa yg tahu kak :)

    ReplyDelete
  13. patut la nampak dia kurus dua tiga menjak ni sakit rupanya... kita hanya merancang kuasa tuhan yang menentukan.. mga dia sembuh hendaknya

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Ieda

    moga dia dalam pemeliharaan Allah...

    ReplyDelete
  15. mmg nmpk uzur sgt kan..hrp2 beliau sembuh

    ReplyDelete
  16. doakan yg terbaik juga untuknya~

    ReplyDelete
  17. heabtnya dugaan... semoga beliau dan keluarganya tabah menghadapinya... Allah maha mengetahui...

    ReplyDelete
  18. Ajal dan maut semua di tangan Allah...semoga beliau cepat sembuh..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...