Wednesday, October 24, 2012

DURIAN CREPE : UHUHUHUHU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

huhuhuhu .. apa yg akak boleh katakan .. indah khabar dari rupa ! ... memang x sangka macam nie .. kenapa ?? sbb akak mana pernah makan .. x sangka pula macam nie rupe dia ! .. 1st time order .. dah lah kecik .. rasa .. huuhuhu sedeyyy ... ok2 .. x baik mengeluh kan .. tapii sebagai pelanggan rasanya x salah apa yg akak luahkan , nak2 akak dah tgk sblm nie rupeee durian crepe dlm blog kawan2 yang sgt memuaskan hati dan ada yg cakap sedappp sampai x terkata ..

than pada apa yg akak rasa semalam adalahhhh huhuhuhu , saiz sebesar 2 jari dirapatkan tuu .. haaaa 

 bayangkan , hubby akak amik .. terus masuk satu kali ngap dlm mulut ... dia x cakap apa2 punn .. aduhhhhhhhh .. akak dah anak2 terpaksa makan sikit sorang sbb nak bagi mak dan ayah rasa .. huhuu

see betapa cenonetnyee huhuh .. kalau macam nie , lebih baik besar sikit dan berbaloi ngan harganya .. rasa dia ok lahh so so .. sbb akak 1st time makan .. cuma akak terperanjat aje .. sbb sblm2 nie tgk ngan kawan2 punye ada yg 5- rm10 , 3-rm 10 dan yg ini 6 - rm 10 .. soo memang terpingga2 lah bila tgk keadaan dia macam nie ekekek ..

x perlahhh nak buat macam mana kann .. kena redha dlm bab makanan nie .. cuma sedikit terkilan sahaja ( well bayarrr tuu , bukan free huhu ) ..  even kawan2 lain yg menempah juga terperanjat .. x tahulah org lain kann .. rasa dia .. kira ok lahh x lahhh sedap .. sedap .. sedapp sgt2 ...... x per janji dah rasa kan .. x lah lepas nie org cakap akak terpingga2 x tahu apa itu durian crepe ...ngehx3

agaknya lain org lain buatnya dan lain org lain saiz nyee kooot .. huhuh maaf lahh akak x berapa pandai bab2 nie .. tapi bila tgk org lain beli tuu macam best dan puas hati sgt2 .. ;)

hurmmmmmm memang durian crepe macam nie erkk ?? ( x perlulah akak cakap akak tempah ngan saper erkk .. biarlah rahsia huhu )

40 comments:

  1. nie mcm penkek durian ke kak?

    ReplyDelete
  2. Takpernah try makan lagi.. Kenapa kak?? Tak sedap ke?

    ReplyDelete
  3. Tak pernah lagi makan.. one day nak kena try gak.. tapi kawan ofis jual 4 biji 10 hengget..

    ReplyDelete
  4. Myra ada gak tempah durian crepe ni nak rasa, risau gak jadi macam akak..
    Tak sabar nak tunggu esok ;)

    ReplyDelete
  5. nak kena try gak ni nanti..sedap tak kak?

    ReplyDelete
  6. Ramainya yg dok tayang durian crepe ni skang... Tp M tak lalu makan durian..

    ReplyDelete
  7. mungkin ini cara dia buat kot kak..
    benda ni kena makan sjuk baru sesuai kalau simpan lama dia mmg akan 'benyek' hehe ini teori sy je ;)

    ReplyDelete
  8. sy pun cuma tengok kat blog kawan2 je.tak penah lagi cuba.

    ReplyDelete
  9. x pernah makan lagi so x nak komen ape2...

    ReplyDelete
  10. tgh femes ke benda ni skrg??

    ReplyDelete
  11. Ida suka durian crepe ni! Akak beli kat sapa? ce beli kat Ikano. Sedap!!

    http://msieda.blogspot.com/2012/10/pancake-durian-durian-crepe-sama-je.html

    ReplyDelete
  12. saya suka durian crepe ni. Tapi tak pernah beli dengan orang. biasa beli kat kiosk je, mid valley/ikano. tapi nama dia pancake durian, sama sebiji sejiban. RM10 6 ketul. memang berbaloi dan sedap sgt. Mungkin lain orang lain cara dia buat kot.

    ReplyDelete
  13. patutnya rupa dia kena molek lagi kak, walaupun saya beli RM10-5 crepe tapi saya puas hati sebab sedap...:) takpe pas ni akak cari lain orang pulak, :)

    ReplyDelete
  14. hadoiii... siannyerrr
    kott org itu tak cukup terer lg hagaknyerr
    sy baruu jer ber-ura ura nk try mmbuatnya
    geram dok tgk sana sinun org dok post gambo berserta puji pujian yg melambung.
    Terhengen gak ler nk merasa kesedapan yg di war war kan ituu...
    Hari tu nk oder, tp depa takdak delivery svc sampai tang sini.
    Last2 mmber tu kesian, terus bg resepi kt sy... hehehe

    Nnti naaa.. ada kelapangan sy try bikin sndiri n buat testimonial... cehhhh.. ;p

    ReplyDelete
  15. saya pun x penah rasa kak..tingin nk try gk..tp kt png x taw kt mn ada jual..huhu

    ReplyDelete
  16. Kak...durian crepe ni sama mcm durian pancake ker? yg saya selalu beli tu dkt MV. Memang sedap kak. Kat sweetchat pon ada.

    ReplyDelete
  17. ika tak penah lg makan bnda nie.hiks

    ReplyDelete
  18. wani xpenah mkn kak sbb wani mmg xmkn duyan hehe

    ReplyDelete
  19. durian crepe kat tempat akak, memang sedapppp, tak rugi membelinya

    ReplyDelete
  20. tak berani nak komen sebab tak pernah rasa & tak pernah buat... tp setahu akak crepes tu kalau di'bahasa'kan sama dengan kuih dadar... & yang buatkan durian crepes ni istimewa mestilah intinya tu! kalau inti biasa2 je... ibarat mkn kuih dadar/lempeng dgn durian jelah.. hehehe... mungkin penjual tu belum jumpa resepi inti yg special... akak pun dah simpan beberapa resepi inti durian crepes ni.. tp tak tau mana satu nak cuba.. itupun kena tunggu durian mertua gugur dulu.. hehe...

    ReplyDelete
  21. wah...dah buat crepe durian...sy pun nak buat tp nak tukar durian dgn pisang...bolehkah???

    ReplyDelete
  22. tina tak minat hehe, dah penah rasa aritu tapi tahlah

    mungkin tekak org lain kot, tapi pada tina lg puas kalau makan durian tu gitu je, sebab yg tina makan tu isi doyan nya sikit je

    ReplyDelete
  23. teruknya akak, x pnah tau jenis kuih ni, sat lg nak google tgok resepinya..

    bli online ke ss upanya x senonoh..

    ReplyDelete
  24. mgkn bisnes amek oder ni disebabkan tgk permintaan durian crepe ni sdg hot. Try buat dan nampak mcm jadi...amek oder ler, kan.

    Akak pun punya laa tingin nk rasa durian crepe ni...cari resepi simple2 aje..dh try buat sendiri. Byk jgk modal nk keluar psl whipping cream dan durian bkn nya murah, huhu.

    ReplyDelete
  25. betapa gigihnya akak google gambar durian crepe, naper kt sana nmpak cantik jer..

    ReplyDelete
  26. rasanya ni pertama kali tengok yang macam ni.. biasanya macam cantik lagi kot... hummm..
    akak! kita pun ada buat! =) sebab dah terlalu nak makan sangat! order2 tak sampai pun! so kita buat ler sendiri! tapi tak tahu rase camana lagi! hehehe.. ce akak tengok kita punya lak! huhu..

    ReplyDelete
  27. sy pun baru sekali je pernah mkn kak...sedap sebb kat kedai kan.dia buat masa tu jugak tu sebab masih fresh dan krim dia x cair..

    ReplyDelete
  28. durian ke tu...hmm sabar je la ye....
    beli on9 ke..?kadang2 itulah risiko yg perlu kita terima..tp kebanyakan bisnes on9 skarang pun okey..

    ReplyDelete
  29. tak penah rasa lg tp awal2 tak sukerr sbbbb he he kecuali durian betul2 isi baru kopek , makan ngan pulut dan cekodok he he tp kalu lain2 campur durian memang tak makan

    ReplyDelete
  30. hmm,mcm terkena pon ye kan bile dpt camni..yg bestnye kt mvalley atau ikano kak..

    ReplyDelete
  31. bukan ke rupanya lagi comey dari ni...??saya tak pernah makan pun..tapi tengok ramai yang dok citer pasal benda alah ni..

    ReplyDelete
  32. bukan ke rupanya lagi comey dari ni...??saya tak pernah makan pun..tapi tengok ramai yang dok citer pasal benda alah ni..

    ReplyDelete
  33. x pernah mkn lg..tu ari ada baca n3 pasal durian crepe ni kat satu blog..hurmm x sedap eh??

    ReplyDelete
  34. aduhhh... sedihnya tgk rupanya kak. apa yg izan bayangkan crepe durian ni selalunya gemuk2 aje. ni napa tak sekata rupanya?

    ReplyDelete
  35. first time cr tengok...sedap ke kak...

    ReplyDelete
  36. saya pun pertama kali tgk ni..

    ReplyDelete
  37. ikut tempat kot kak,,
    dh try crepe ni,=)
    satu gigitan msti nk lagi n lagi,haha baru try tdi,,memg maveles

    saye pling suke cmpedak crepe=)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...