Tuesday, October 9, 2012

DALCHA , BUDU & CELUR KANGKUNG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

baru2 nie akak kena ulser .. satu mulut lak tuu .. sakit .. pedih x leh cakap , akak biarkan aje .. paling tidak punn akak makan aje apa yg terasa tekak nie nak makan .. langgar aje .. kata ummi akak , makan aje makanan yg pedas2 .. insyaallah akan baik .. tapi dah dekat sebulan ulser x baik2 .. baik sini .. situ lak kena .. adoyaii .. tapi nafsu makan tetap ada .. tetap x leh ngelak ..

nak2 bila masak macam nie kannn , kali nie ummi akak masak dalcha .. perghh dah lama x makan .. soo nie yg akak makan .. makan x ingat org kanan dan kiri .. hurmmmmmmm sesekali pedih gak .. tapi langgor aje ! ;))



ualng tayangggg sekali lagiiii




lagiiii











lagiiiii ngehx3




bukan ke nikmat makan budu tuu nikmat yg paling hebat ! ... masakan boleh miss x makan kan .. fuh rugiii lahh tuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!
nak2 budu cicah celur kangkunggggg .. hubby lalu sebelah x kenall muhahahhahaa

ps : huhuhu baru nie dpt BW .. banyak kerja wooooooooooooo ;)) tunggu akak serangggg ..

31 comments:

  1. Dalcha ni selalu makan masa kenduri :)

    Myra suka budu makan dengan nasi kerabu :D

    ReplyDelete
  2. kak, budu memang terbaik cicah ulam2 celur kan! hehe

    ReplyDelete
  3. sedapnya budu

    lama tak makan dalca

    ReplyDelete
  4. hihi..mmg terangkat abis la klu ade budu..hihi..tp sy munye peberet...tempoyak...umphh :)

    ReplyDelete
  5. Kak,
    Tak macam kena ulcer pun..Hehehehe~

    ReplyDelete
  6. ieda suka dalca, ye..akak kurang sket. tp kalo kangkung celur tu, superb!!! hahaha..

    ReplyDelete
  7. paling tak tahan tengok jering tu.. waduhh lame sudah tak mkan jering kak,..

    ReplyDelete
  8. sy memg xmkn budu, tp suka mkn nasi kerabu letak budu pelik btl hehehehe

    ReplyDelete
  9. budu mmg the best..hehe.. blk kg mesti bli stok, cap ketereh terbaik..

    ReplyDelete
  10. ada budu mmg terngakatlah kak ;)
    amboi kak ulang2 tayang pic tu tergugat iman ai hehe

    ReplyDelete
  11. sedapnya menu...lama xmakan budu.kalau saya kena ulser,msti automatik xlalu mkn sbb makan sikit pedih,makan bersulam air...huhuu

    ReplyDelete
  12. Sedap tu...salam kenal. makanan yg ringkas tapi menyelerakan

    ReplyDelete
  13. Wow makan nasi cicah budu..sedap tuh.. :)

    ReplyDelete
  14. yg atas KY makan, budu pun makan, tapi yg sebelahnya itu..tak pernah rasa hahaaa

    ReplyDelete
  15. Nampak sedap tu kak..menyelerakan..^^

    ReplyDelete
  16. sedapnye budu ...... fav aku tu

    ReplyDelete
  17. alamak sy kureng mkn budu...dalca ok la...

    #meh serang "umah" sy kak..hikss

    ReplyDelete
  18. cer beli cream bonjela kt farmasi, sapu pd ulser tu, insya allah cepat baiknya

    ReplyDelete
  19. Sedapnya kak.. teringat kat dalca kambing nenek pulak.. tak sabar nak balik kampung... hihihi

    Badan panas kot tu yg banyak keluar (rasanyalah.. memandai aje Amy ni kan)

    ReplyDelete
  20. OKje kurang suka makan dalca... tapi kalau mak yg masak cofirm sedapkan!!!

    ReplyDelete
  21. budu xmkn tp klu dalcha dgn kankung tu mmg layan habis la hehehhe

    ReplyDelete
  22. dalca tu mmg sodap, tp budu s x makan la pulak

    ReplyDelete
  23. akak.....sje nak bg sy terliur kat sini kan kan kan

    ReplyDelete
  24. Sedapnya budu. Budu kat umah dah habis...huhu...

    ReplyDelete
  25. buddduuuuu...feberet tu..

    ReplyDelete
  26. Aduhhh aduhh sedapnya makan dalcha...fav tu... cuaca tak menentu skrng ni sbb tu bnyk org sakit...termasuk saye.huk huk!

    ReplyDelete
  27. buduuu.. sedap tu kak.. dulu kat trg sellau mkn.. cicah dgn ikan singgang.. hihii

    ReplyDelete
  28. simple tapi yummeh walaupun saya tak suka dalca. hahaha...

    ReplyDelete
  29. terliur saya tengok budu tue huhuhu....kecur air liur kikiki

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...