Wednesday, October 24, 2012

BUMI AKAN GELAP PADA 23,24 & 25 DISEMBER 2012

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

satu fenomena @ kejadian alam yg bakal kita lalui .. kalau baca dan hayati rasanya debar je .. takut pun ada .. risau dan tertanya2 pun ada .. namun hakikatnya hanya allah sahaja yg tahu , kita manusia hanya boleh mengkaji kejadian alam .. merungkainya bukanlah kita ..

NASA Menjangkakan Bumi Akan Gelap Pada 23, 24 Dan 25 Disember 2012?


NASA Menjangkakan Bumi Akan Gelap Pada 23, 24 Dan 25 Disember 2012? - Pihak NASA menjangkakan akan berlaku fenomena bumi akan gelap selama 3 hari iaitu bermula pada 23, 24 dan 25 Disember 2012. Apakah ini satu bencana atau anugerah? Entah benar atau ke tidak hanyalah jangkaan manusia sahaja.

Para Saintis NASA menjangkakan perubahan alam semesta dengan kegelapan penuh pada bumi selama 3 hari bermula pada 23 Disember 2012 bukanlah akan berakhirnya usia dunia, tapi ini adalah “Penyejajaran Alam Semesta“, di mana matahari dan bumi akan berada pada satu garis lurus untuk pertama kalinya. Bumi akan bertukar tempat dari dimensi ke 3 ke dimensi 0, lalu bertukar lagi ke dimensi ke 4.

Semasa proses pertukaran ini, seluruh alam akan menghadapi perubahan besar, dan kita akan melihat dunia yang baru (Dark of the Earth). Dunia gelap tanpa sinar, tanpa cahaya matahari.

Semasa kejadian ini berlaku, bersedialah, ketenangan amatlah diperlukan, saling berhubung antara satu sama lain, berdoa, dan terus berdoa. Beristirehatlah di rumah selama 3 hari tu.Banyak perbahasan tentang apa yang akan terjadi 3 hari tersebut tapi ramai yang tidak percaya. Gini je lah!, kita tunggu dan lihat je lah nanti pada 23, 24 dan 24 Disember 2012 tu, ni hanyalah jangkaan atau ramalan manusia je, tak pasti. Tapi kalau benar-benar terjadi, sekurang-kurang kita dah tahu dan bersedia menghadapi dunia baru selama 3 hari tu nanti.

artikel ; oh rakyat



sama - sama kita berdoa agar kita dipanjangkan usia .. takut pula bila kenang2 kan kejadian yg bakal terjadi nie .. dah x lama dah nieee ..

20 comments:

  1. andainya ia benar, 24 dis kena keja gak ke?

    ReplyDelete
  2. bersedia je lah...kalau x betul pun bersedia je lah kerana ajal x tggu bumi gelap :) salam singgah haha

    ReplyDelete
  3. sama2lah kita tnggu...tak dapat byangkan mcm mana keadaannya nanti...

    ReplyDelete
  4. manusia hanya mampu meramal. :)

    ReplyDelete
  5. Apa saja boleh berlaku, tapi apa yang pastinya hanya Allah yang Maha Mengetahui!

    ReplyDelete
  6. Ada gak baca semalam pasai ni..Wallahualam..

    ReplyDelete
  7. bila difikirkan, macam2 rasa yg timbul. Allah Maha Mengetahui segala2nya...

    ReplyDelete
  8. takutnya....
    hasrat belum tercapai lagi...
    bagaimana kalau kiamat berlaku??=(

    ReplyDelete
  9. bersedia je lah... takut juga..sbb xtau amalan kita diterima atau tak

    ReplyDelete
  10. DIA maha mengetahui segalanye..

    ReplyDelete
  11. hanya mampu hanya berdoa semoga semua dlm keadaan baik2 sahaja..selebihnya Allah yg menentukan~

    ReplyDelete
  12. sama2 lah kita berdoa agar dijauhi segala malapetaka...

    ReplyDelete
  13. seram jugak baca nie...risau anak2 cr...dorang takut gelap..

    ReplyDelete
  14. tak dapat nak bayangkan keadaannya nanti

    ReplyDelete
  15. seram.. seriau.. dan bermacam rasa bercampur baur..
    Hanya Dia yang lebih mengetahui
    Apapon, harapnya semuanya akan mnjadi baik2 saja ler hendaknya

    ReplyDelete
  16. mcm manalah keadaan tu nanti kan..takut juga....

    ReplyDelete
  17. tak terbayang mcmna masa 3 ari tu nanti akan berlaku..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...