Thursday, October 11, 2012

BUKAN MUDAH UNTUK MENDAPAT ZURIAT INI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

Mayat Bayi Lelaki Ditemui Di Masjid 
ALOR SETAR: Seorang ahli kariah Masjid Ar-Rahman, Alor Merah di sini tidak menyangka beg plastik yang ditemui di hadapan tandas wanita masjid itu malam Selasa mengandungi mayat bayi lelaki.

Ishak Chin, 54, berkata dia menyangkakan beg plastik itu berisi sampah namun sangkaannya meleset. "Selepas menunaikan solat Isyak kira-kira pukul 8.45 malam tadi, saya pergi menutup pintu pagar di tepi masjid dan saya ternampak plastik tersebut.

"Pada awalnya saya sangkakan beg berwarna coklat gelap itu berisi sampah dan ingin membuangnya sebelum pulang. Namun setelah mengangkatnya terasa isi kandungannya berat.

"Apabila dibelek terdapat satu bungkusan kain putih dan kemudian saya menyelak kain dan terperanjat apabila ternampak muka bayi," katanya di sini.

petikan : mstar

sedih bila baca kisah begini di pagi2 hari ... bukan kahh setiap kali kita bangun tidur , melangakah keluar ke tempat kerja , wajah ini yang kita amati .. berdoa agar kita dapat berjumpa kembali mereka , agar tidak kita merindu mereka bila kita berjauhan dari mereka ... :(



Sementara kita berusaha mengajar anak-anak kita pelajaran tentang hidup Anak-anak kita mengajar kita erti apa itu kehidupan
 
Hal-hal terbaik yang dapat anda berikan kepada anak-anak selain tingkah laku yang baik adalah kenangan yang indah

Kita tahu cara bagaimana menemukan mutiara dalam rumah kerang
Emas dalam gunung
Dan batu bara dalam perut bumi
Tetapi kita tidak menyedari
  Bakat-bakat rohani dan potensi kreatif yang tersembunyi dalam diri seorang anak
Ketika ia lahir





38 comments:

  1. Kenapa dieorg kejam sgt kan kak..senang sgt org yg xkawen nie pregnant kan smp leh buang anak mcm tuh jer...yg dh kawen nie skit punye berusaha nak anak..sedihhhh..

    ReplyDelete
  2. al-fatihah..kesiannya kat baby tu

    ReplyDelete
  3. siapalah punye angkara..

    ReplyDelete
  4. alfatihah.
    pelik la manusia nih...
    :(

    ReplyDelete
  5. kesian bayi xberdosa tu...:(

    ReplyDelete
  6. mengucap panjang saya Sis!
    sesenang je dowang buang anak yg dilahirkan...mane sifat perikemanusiaan dowang skrg, binatang pun tau sayang kan anak...
    inikan manusia berakal...
    tak nak ulas panjang2..
    cukup la, mcm2 dah jadi kat dunia ni kan kak, petanda apakah ini...

    ReplyDelete
  7. kesiannya baby tu..ntah sapa la yg tak berhati perut mcm tu,kalu x suka pun buatlah dgn cara yg lebih elok,ramai lg org yg memerlukan anak..
    sedih betul rasanya

    ReplyDelete
  8. Salam Ieda.K.atie selalu cakap ngan Suami ttg pembuangan bayi ni....klu depa ltk depan rumah kita kan sonok,dpt kite baby kecik

    dr dibuang ditpt sampah/ke dlm sungai/dr atas bangunan,

    Mereka tk bersalah...suci tanpa dosa walaupon insan yg telah mengwujudkn mereka ke dlm rahim ni yg berdosa :(

    ReplyDelete
  9. siannya.. anak tu kan seri di dalam rumah..

    kami xputus2 doa nak zuriat..yang dah ada xtahu nak hargai kurniaan tu.. rejam je! sakit ati lak baca..

    ReplyDelete
  10. ye la kak...tak suke cite2 gni....nyawa insan kecil mcm tu dibuat mcm patung jek.....ya Allah...semoga yg buat tu menyesal laaa seumur hidup...

    ReplyDelete
  11. andainya akak seorang jutawan, teringin nak buka pusat jagaan ntuk anak2 yang tidak bernasib baik, sian kat merekakan..

    ReplyDelete
  12. haish geramnya dengar. org aloq setaq pulak tuh

    ReplyDelete
  13. Tak tahu nak kata apa dah ieda. Kakak sedih, geram semua ada bila baca macam ini tau..

    ReplyDelete
  14. kejam...

    sayu hati...

    moga ibunye diberi hidayah Allah..amin

    ReplyDelete
  15. Allah beri rezeki anak kenapa disia-siakan begitu saja, kejam orang sekarang kan...sobsob..

    ReplyDelete
  16. Ya Allah kejamnyer....masjid tu dekat dgn sek men wani dulu

    ReplyDelete
  17. Ya Allah kak...sy takut dgr ceta2 gini...sian bb la...huhu

    sy nk dpt pun bkn sng dulu...syukur sgt2 skrg..

    ReplyDelete
  18. kesian nya kak..fieza mmg tk blh lau bab2 melibat kan bayi ni..sensitif...

    kejam laa ibu tu..

    ReplyDelete
  19. kes ini tak pernah habiskan kak...

    ReplyDelete
  20. kesiannya bb tu... kejam...

    ReplyDelete
  21. buang lagi?adoiiii la...bile la kes2 mcm nih nk lenyap trus...sdih hati bce brite nih..kalo xnk pun jgn la buang...

    ReplyDelete
  22. Kejam kan..Sedih..Ada insan yg beruasa untuk mendapatkan zuriat, tp mereka ni sebaliknya..huhuhuh

    ReplyDelete
  23. KEJAMNYA LAH..

    ena ni dah lama menanti anak ke-3 tp lom ada rezeki lagi.. dorang ni sennag2 je nak buang mcm tu..

    Nauzubillah...

    ReplyDelete
  24. kalau boleh tak nak dengar cerita macamni... geram.. geram...

    ReplyDelete
  25. itulah dugaan dunia..orang yg nak anak sangat2 x dapat...yg dapat anak dibuang2 nya..hurmmm

    ReplyDelete
  26. tatau nk ckp la kak ... hati ibu ni murni ...rindu sgt kat anak2 klu kerja

    ReplyDelete
  27. Tak paham la diorg ni..Mana pergi hati dan perasaan

    ReplyDelete
  28. astaghfirullah, kenapalah senang sangat orang nak buang anak ni?... sedih nyer...

    ReplyDelete
  29. kejam kejam...tak suke dengar mcm ni...tp banyak sangat dah terjadi
    kan.....

    ReplyDelete
  30. kejam,benci dgr berita cm ni.

    ReplyDelete
  31. ermmmm.. minta dijauhkan dari benda2 camni.. x sabar nak dpt baby comel.. hehe

    ReplyDelete
  32. ermmmm.. minta dijauhkan dari benda2 camni.. x sabar nak dpt baby comel.. hehe

    ReplyDelete
  33. ermmmm.. minta dijauhkan dari benda2 camni.. x sabar nak dpt baby comel.. hehe

    ReplyDelete
  34. tak sanggup dengar viter2 mcm nj kak , dapat anak senang je buang pulak

    ReplyDelete
  35. Alahai!..kalau tak nak beri jer kat orang...kenapa buang...baby tue tak bersalah...sedih kalau dengar kes camni..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...