Wednesday, October 3, 2012

BUDAK SEKARANG SEMAKIN BERANI !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

wahhh !!!!!!!!!! melopong ... terkasimaaaaaaa ... termanggu .........terperanjatttttttt .. marahhhh .. macam2 semua ada .. ape nie ???? apa sudah jadi ????
di pagi2 rabu yg indah iniii dah ada berita macam ini ???????????????



PETALING JAYA: Baru berusia sembilan tahun, tapi lima murid tahun tiga sebuah sekolah di sini sudah berani berlagak samseng apabila membelit leher seorang rakan sekelas mereka dengan tali pinggang selain memukul mangsa dengan kasut dan pembaris besi, kelmarin.

Malah, lima samseng cilik terbabit turut mengugut untuk membunuh serta mencampak rakan mereka itu ke dalam hutan dan mereka berbuat demikian hanya kerana tidak menyukai mangsa.

Sumber polis berkata, kejadian itu berlaku jam 1.30 tengah hari di sekolah berkenaan dan kelima-lima murid terbabit terlebih dulu mengepung mangsa sekelas mereka ketika berada dalam bilik darjah.


aduhhhh semakin gerun dan x percaya ! .... 
dimanakah tanggungjawab IBU BAPA , GURU , PENJAGA semuaaaaaaaaa ... 
adakahhh kerana keturunan , tingkah laku sedia ada .. @ dorongan BUDAYA dan keadaan zaman sekarang yang dah semakin MODEN !!! 

salah siapa ?????????

ps : dah semakin takut memikirkan anak2 akak yg bersekolah skrg nie .. sbb baru2 nie ada kawan amanina (budak lelaki india) yg mengejek amanina .. mengatakan " mak dan ayah koo macam PANTAT ! " hah huhuhuhu , bila akak tanyee dia ada tak kakak melayan budak2 tuu , amanina cakap .. mulanya die ejek kakak gemuk ... bila kakak marah dan beritahu cikgu , dia cakap macam tuu kat kakak .... huhu kesiann kat amanina , dan yg membuatkan akak sedikit terkasima , bila amanina mengadu sendiri dgn ibu bapa budak tuu yang budak tuu cakap mak dan ayah dia macam tuu .. ( wahhh macam x percaya amanina cakap macam tuu .. sedikit bangga ) ...



28 comments:

  1. MashaAllah teruknya budak2 sekarang ni,
    mungkin juga ada parents yg lepaskan terus tnggungjawab mendidik kt guru-guru sepenuhnya sebab tu budak2 tu kurang mndapat perhatian agknya..
    Kena sentiasa pantau kan? ^^

    ReplyDelete
  2. kurang ajar sungguh.. mengejek gunakan bahasa kasar n libatkan mak ayah.. ya rabbi, truknya perangai budak skang

    ReplyDelete
  3. Takut kakak ieda..

    Buat amanina, anak auntie yg no. 2 dulu pun macam amanina tapi bila masuk umur 11 tahun dia dah mula kurangkan makan. Sekarang dah 13 tahun umurnya dah kurus, boleh pakai cantik. Jgn takut sayang...

    ReplyDelete
  4. budak2 skrg, mana diorg belajar nie seme? baru 9 tahun, melampau smpai mcm nie...apa la nak jadi dlm tempoh 10 tahun akan dtg

    ReplyDelete
  5. Ya Allah, budak2 sekarang memang berani sangat. Rasanya semua bermula dari rumah juga, dan faktor luaran yang semakin mencabar. Memang makin mencabar nak jadi ibubapa sekarang.

    Kat sek agama anak yus pun baru2 ni ada cerita budak2 di tangkap merokok dan simpan buku luc*h. Yang buat yus terkejut tu, yang buat tu budak perempuan, bukan lelaki, baru darjah 6 dah pandai merokok di sekolah dan perempuan pulak tu....Nauzubillah, janganlah jadi pada anak2 kita kan ieda.

    ReplyDelete
  6. mungkin pengaruh media massa kot..

    ReplyDelete
  7. budak2 skang.. memang menakutkan.. tak kira la budak bandar atau kampung.. oh Ya Allah jauhkanlah dari kami..

    ReplyDelete
  8. kecik2 dh jadi samseng...
    menakutkan...

    ReplyDelete
  9. takut membca benda gini kak...aishh mintak dijauhkan

    ReplyDelete
  10. ya Allah kak...takutnyer dengar...makin teruk attitude budak2 skrang nie...ni salah didikan dan dedahan ni kak....

    semoga anak2 kite tak tergolong laa dlm golongan yg mcm nie...

    ReplyDelete
  11. ya ALLAH..apa nak jadilah budak2 ni.

    ReplyDelete
  12. Seramnyaaaa..pokok pangkalnya berpunca dari rumah.

    ReplyDelete
  13. budak2 skang ni kan mmg mkin berani betol la...mcm2 yg dorang buat kan...semoga anak2 kita telindung drpd jd mcm tu..Insyaallah...

    ReplyDelete
  14. Mcm2 kan bdk2 skang nie..baru darjah 3 dh jd samseng..teruk betul..

    ReplyDelete
  15. akak..sy pon risau la dgr berita mcm ni...mcm2 zmn skrg..bdk2 smakin berani buat mende yg dluar jgkaan...

    faktor apakah semua ini bleh tjadi ye..?

    ReplyDelete
  16. menakutkan kak...apalah nak jadi kan

    ReplyDelete
  17. memang gerun la kes mcm ni. risau kat anak anak....

    ReplyDelete
  18. amboiii samseng ekk...
    nak kene piat tinge ni...
    mak pak tak leh biarkan anak,
    kene perhati anak2..
    coz sikap kat dlm umah tak same
    dgn sikap dia kat luar...
    tol tak sis?

    dia depan kite takut, belakang kite, tah ape ape tah dibuatnye...

    ReplyDelete
  19. salah didikan agak nya..kalo tk tkkan melampau hingga tahap tu..haihh geram plk baca ni...

    ReplyDelete
  20. kdg2 risau memikirkan anak2 disekolah!

    ReplyDelete
  21. takutnya...risaunya bili fikir pasal anak ni

    ReplyDelete
  22. Aduhhh, macam2 budak sekarang kan..
    Takut ha..

    ReplyDelete
  23. Ya Allah takutnya saya kak.. tahun dpan anak sulung saya baru nak masuk sekolah... alahai makin berani budak2 sekarang

    ReplyDelete
  24. saya takut nak hantar anak ke sekolah skrg ni

    ReplyDelete
  25. ishhhhh....dulu skola la tempat yg mak bapak tak payah nk risau..skang ni ish..mcm2!


    kak, ni pandangan peribadi dilla sendiri, akak jgn marah tau..

    kalu boleh akak cube jaga pemakanan amanina tuk die kuruskan lagi badan die, bukan ape kak, sy pun tergolong dalam budak yg besar jugak mase skola2 dulu..

    sy tau camne perasaan die, diejek, dihina mcm kite takde maruah...sbb tu selagi die masih kecil ni, akak masih lum terlambat..

    mcm sy sampai ke tua ni pun masih ade masalah berat badan walaupun tak ketara sgt tpi selalu sedih orang ckp sy mcm2..mengandung anak no 4 la, perut lipat2 la, sedih kak...sedih sgt2..nasib baik ade lelaki berhati mulia yang tak pandang sume tu dalam diri sy ni..

    tu kalu boleh, akak same2 ajak die amal pemakanan n hidup sihat eh..sian kat amanina...


    panjang pulak sy membebel arini...huhuhu

    ReplyDelete
  26. aduhaiii ni yg nak nagis bila anak nak masuk sekolah rendah ni...

    ReplyDelete
  27. omak aiii...menakutkan le....mungkin pengaruh tv...kawan2...internet...huhu bahaya lah...

    ReplyDelete
  28. kak..saya kdg2 bila kenangkan gejala2 yg tak sihat ni dh mula menular pada pelajar2 yg masih tetiba rasa sedih,sebak..tak tau nape..sbb mmg tak sangka kenapa sampai jadi seteruk tu..tak tau salah sape..kdg2 kat umah dorang ni baik sampai mak bapk pun tak caye anak dorang sejahat tu..saya cuma nk minta moga jauhkanlah mende2 tak elok ni dari keturunan kita..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...