Thursday, October 4, 2012

BILA ZAHRIEN BERSAMA KAK NGAH ~ sukan sekolah

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmm sambung kisah sukan sekolah amanina dan anggah baru2 nie .. masa nie akak memang bawa zahrien sekali lah kan , mana boleh tinggal mamat handsome sorang nie ekke .. dia dari awal2 lagi sebuk nak ikut akk ke sek kakak2nyaa .. haa bukan ape .. same2 xcited nak tgk kakak bersukan .. ikutlahh nakk .. janji ko x ngacau kakak2 ko ..



haaaaaa x ngacau koo kate .. tgk .. tgkkk kakak sabriena dia selalu jadi mangsa .. haaaaa macam2 hal dia buat kat anggah dia nie .. zahrien memag paling rapat dgn anggah dia .. sbb anggah dia lahh yg paling suke melayan .. kalau gaduh punn dgn anggah l

 
dan dia juga x pernah kekok bila bersama kawan2 anggah .. seee ! , bdn pun sama besar je kan .. guest what ! .. ramai kawan2 akak ingatkan zahrien dah darjah 1 .. ekekke

bila bab makan .. x pernah dia lupa dan x makan .. kalau dia betul2 dah kenyang than baru dia x akan makan .. kalau tidakkk .. macam nielahh , time makan dia no 1 , dan siap tenung2 pinggan ibu layie .. haaa tuu x cukup lah tuu ekkeek ;))

and he alwaysss be a gud boy to me !!!!!!!!!!
 
dan ini adalah moment yg sgt2 melucukan pada akk .. oh memang control macho habis lahh aksi anak akak sorang nie .. mana tidaknyaaa , masa nie acara kutip gula2 utk budak2 umur 3-5 tahun .. dan zahrien pun sertainya .. tapi tgk lahh gelagat anak akk sorang nie .. cool & relax aje dia mengutip gula2 .. orang lainn duk terbongkok2 mengejar gula2 .. dia .. siapp relax aje kutip ahahhahahah .. lawak lahh zahrien .. ibu dia lak xcited duk jerit2 suh ambil itu dan ini .. adehhhhhhhh ;))


seee dia memang relax aje .. konon x nak berebut ! ahahhahaha


ahaaaaaa muke org dah berjaya kutip KONON banyaknyeee ekekkeke
cerdik gak anak teruna akak sorang nie , dia ubuh semua gula2 dlm baju dia .. masa tuu akak dah pesan , ibu tight in baju adik , nanti senang adik letak gula2 dlm baju ... tapi tuu dari awal lagi dah cakap .. x sangka dia ingat dan boleh buat apa yg akak suruh .. haaa kira dia ingatlah kann .. akak ingat dia dah lupa .. sbb akak x fikir punn dia akan letak dlm baju walaupun masa tuu x lah banyak mana yg dia dpt .. ;))

apa2 puunn minda budak2 skrg nie memang lain dari yg lain , adakalanya kita x terfikir dia akan buat sesuatu di luar jangkaan kita .. tu yg bila baca kisah2 kes budak2 sekolah zaman skrg nie , membuatkan akak meremang bulu roma , risau nak hantar anak ke sekolah .. TAPI hakikatnya memang kita kena terima , x kan x nak hantar anak2 ke sekolah kan .. harap2 kita boleh pantau anak2 kita dengan lebih baik .. cuba kawal pergaulan mereka .. insyaallahhh semuanya bermula dari rumah

oh yaaa akak sambung lagi satu entry pasal sukan nie nanti yee .. masih ada satu entry mengenai pencapaian amanina di dalam sukan sekolah dia .. ala2 vangerr lah ibu nie ... ecehhhhhhhhh ;))
bukan ape .. sokongannnnn .. tak gitu !!!

27 comments:

  1. aloloo kiut la anak akak..ibu² yg semangat lebih nmpk..hikhik

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah, Zahrein yang kacak akan menjadi anak yang bijak. :)

    ReplyDelete
  3. Wah seronok tengok budak orang tue...buka main mesra lagi....hihihi

    ReplyDelete
  4. meriahnya sukan...seronok tengok bebudak sukan macam ni..:)

    ReplyDelete
  5. lambat erk sukan sekolah..tpi memang ada sekolah yg buat awal2..dan buat selepas UPSR..

    ReplyDelete
  6. bgus aktif sukn.. otk pun crgas bdn pun sihat.. smbung lg ya nti hihi

    ReplyDelete
  7. jgn makan banyak2 gula2 tu yer zahrien..nnti rosak gigi, hehe

    ReplyDelete
  8. tembamnye ank akak...nama anak akak zahrien ye...sy pun dulu de berangan gak kalo dpt bby boy nak buh nama ank zahrin..tp dh du2 gugurl tgu jela rezeki akan dtg...

    ReplyDelete
  9. hmmmcerdik ...
    manja sungguh ngan kakak die ..sampai dedua tergolek

    ReplyDelete
  10. yalaH, ibu mana yg tak risau..=)

    ReplyDelete
  11. sukanya dpt anak jenis yg pemakan

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Ieda

    slow dan tenang...hasilnya lumayan
    stok seminggu gula2 tu..he he

    ReplyDelete
  13. seronok kan kak tgk keletah bebudak bersukan hehee

    ReplyDelete
  14. banyaknye gula2 berteraburan...hehee rambang mata nak kutip...

    ReplyDelete
  15. hahaha...control macho zahrien nie...

    nmpk zahrien mcm dh darjah satu jek..hehe

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.. bagus tu ;D
    semoga dh besar nnti menjadi seorang anak yg soleh ^^

    ReplyDelete
  17. Zahrien memang nampak besar dari usia dia tapi muka dia nampaklah budak lagi... kalau tak mana mungkin nak riba dekat angah dia dahlah angah dia comel hihi..

    Pandai pulak tu dia kutip gula-gula:)

    ReplyDelete
  18. zahrien, meh untie nak gomol skit... ala bambamnyerrrr

    ReplyDelete
  19. kaulah racun kaulah penawar... kan kak

    ReplyDelete
  20. wahhh... si zahrien pun tumpang sekaki bersukan dengan kakak2xnya yee...

    ReplyDelete
  21. haha rilex jer zahrien kutip gula2 tu...xberebut pun hihihi

    ReplyDelete
  22. seronok tengok kerenah anak2,mesti meriah kan :)

    ReplyDelete
  23. wah enjoy kan.. best best

    ReplyDelete
  24. macholah zahrien... cool tgk dia kutip gula2 tu.

    ReplyDelete
  25. comel2 lah anak akak...=)

    ReplyDelete
  26. seronok layan gambar..
    cute betullah si zahrien ni kan, memang semangat tul badan dia..kak camner nak bagi anak berselara makan cam zahrien tu, jelez la tengok Asyraf saya kecik jer, makan pun ikut mood..

    ReplyDelete
  27. seronok tgk anak2 akak ni..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...