Monday, October 29, 2012

BILA SUAMI KU DITANYA " SAYANGKAH AKAN DAKU "

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِالرَّحِيمِ

salam semua

bila ada masa2 aku bertanyakan kepada suami ku ..adakah dikau menyayangi ku ?? ..dengan wajah pelik2 dia memandang wajah ku .. lalu berkata .. " eh dah kenapa ngan awak nie ?? ... " adehhhh dia soal lak macam tuu .. maka berderailahh hilai tawa .. aduhaiiii abang .. kena tunggu buang tebiat ke baru nak bertanya .. ahhahaha .. bila kenang2 balik , memang macam orang buang tebiat .. 

tapi tu semua kasih sayang kalau diucap banyak kali kan bagusss .. tapi ada jenis lelaki yg akan bosan , bengang , dan buat2 bodoh aje .. ekkeke tul tak ?? agaknyee mereka nie jiwang2 masa belum kawin je koot ... nak2 hubby akak , mgkin sbb kami dah 12 tahun hidup bersama .. kata2 sayang , kasih tuu kalau diucap , macam ala2 pelik jee ekeke .. akak pun kadang2 tuu macam rasa pelik ... huhuuhu namun hakikatnyaaaaaaaa adalah


IMAM SYAFIE pernah ditanya oleh isterinya, “Suamiku, apakah engkau mencintaiku?” Beliau menjawab, “Ya tentu saja, dirimu adalah sebahagian dalam hidupku.”

Mendengar itu, isterinya bertanya lagi, “Apakah engkau juga mencintai Allah? Bagaimana mungkin dua cinta menyatu dalam HATI seorang mukmin. Cinta kepada Allah dan juga mencintaiku?”

Beliau tersenyum dan mengatakan kepada isterinya dengan pandangan mata yang lembut penuh kasih sayang.
“Kerana cintaku kepada Allah, maka aku mencintai makhlukNya, memperlakukan dengan hormat dan penuh kasih sayang terhadap isteriku, anak-anakku dan sesama insan. Aku MENCINTAIMU kerana CINTAKU kepada ALLAH.”.

ps ; alamakkkk jiwang lah pulakk ekkeke sesekali kann .. kalaulahhh hubby akak pandai baca semua nie .. huhuhuh .. kena terima kenyataan dia x pernah buka dan x pernah pandai buka blog .. kalau dia teringin nak baca punn , bila dia secara kebetulan tgk akk update blog .. dia tanyee dan adalah dia baca sikit2 .. tu ajeeeeee huk huk huk ... tapi x per ... hari2 ajar dia erti kasih sayang , ambil berat hal2 dia .. harap dia semakin paham , kerana waktu akan mengajar kita .. insyaallahh sama2 kita mengejar cinta illahi dan cinta org disisi .. aminnn ( pahit dipendam , semoga ada kemanisan di sebaliknya .. )

28 comments:

  1. huhuhu..sy pn cm sis jg..adakalanya kita tya dia sayang n cinta kita x?..bila dia dah jemu soklan yg sma jawapan xdpt ditanya kita balik awak sayang n cinta saya tak...lawak kan..
    sometime dia cakap ok ke x ni..huhuhuh

    ReplyDelete
  2. saya selalu tanya kat husband sy tp mcm selalu dia akan jawab "sayang" dgn muka tak kuasa...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahaha muka x kuasa tuu yg akak x menahan dikk
      same jee laki akak tuu .. kadang2 tuu sambil berlalu dia angguk2 huh ! ;))

      Delete
  3. sesekali kena tanya, suka2 jer, hihihih

    ReplyDelete
  4. kak ieda, suami kak ieda jenis xbiasa ckp kot kan,..xpe yg penting kita tahu hati pd kak ieda je sorg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sis .. memang ponn ..
      nak ucap sayang punn payah ..
      kadang2 tuu melangguk menunggu ;))

      Delete
  5. Sekali sekala jiwang kak. Tersengih2 saya baca entry akak nih. ☺☺

    ReplyDelete
  6. saya hari2 tnya hubby saya "syg saya tak"..kekeke..
    klu dia masam saya tnya jgk "Dah tak sayang saya ke? " hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa x per kalau gituu
      nie yg jenis buat mukee selambee nie ;))

      Delete
  7. kak sangat jiwang ok , saya pun tersentuh nie :)

    ReplyDelete
  8. asben saya pun bukan ketagori jiwang sgt.ucap cinta idak lerr...tp ucap syg sesekali.Dia lebih menunjukkan rasa syg tu dgn perlakuan bukan kata2.sgt caring.

    ReplyDelete
  9. sweetnya entry ni..mohon copy boleh..? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan dikkk
      perkongsian bersama ;)

      Delete
  10. sesekali nak jiwang2 apo salah nyer kan kak...hehe

    ReplyDelete
  11. let the complement come naturally ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah bang .. nak tunggu naturally , rasanya kena sanding balik koot ekekke ;)

      Delete
  12. cinta tidak semestinya diucapkan dgn kata2...maybe perbuatan mengambarkan dia syg kt kite kan...^^

    ReplyDelete
  13. jiwang..hehe
    lain dengan hubby nik. dia mmg selalu baca blog nik.siap baca lagi apa yg org lain komen.

    ReplyDelete
  14. suami saya sama dgn suami akak...tak reti nk bukak2 blog dan baca ni..

    ReplyDelete
  15. suka pula sy baca entry ni.. kata2 dia best :-)

    ReplyDelete
  16. Sesekali jiwang, ape salahnyer kak :-)

    ReplyDelete
  17. huhhh memang terkedu, tersentuh terbest habis jawapannya :)

    ReplyDelete
  18. hehe...kalau suami sya...
    " jiran sebelah rumah pun gua sayang"

    ReplyDelete
  19. semoga kekal smpi akhir hayat

    ReplyDelete
  20. alahai jiwang ni kak...wani pun tersentuh ni hikhik

    ReplyDelete
  21. hihihi kalau saya pulak...hubby selalu tanya..saya pulak buat2 tak dengar...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...