Tuesday, October 16, 2012

AYAM GRG MADU , KOBIS SOS TIRAM , PETAI & SAMBAL BELACAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhhh nielah baru boleh update ... banyak kerja , macam biasa .. nak2 bila dah hujung tahun kan .. kerja x pernah habis .. bila ada masa , boleh update , layan2 blog kawan2 dan baca entry kawan2 .. nak BW punn terhad .. tapi alhamdulillah syukur sbb kawan2 yg memang setia dgn blog akak nie x pernah jemu singgah kan ..

akak punn bila ada masa , insyaallah akan terjah dan komen .. biasanya kalau sempat memang akak akan tgk entry2 yg sblm2 tuu .. sbb x seronok lak kalau dpt singgah kejap2 nie ... ;)) gitulah .. haaa  berbalik kepada entry makan2 akak kali nie .. ini menu x ingat bila .. tapi biasanya menu yg banyak macam nie akak masak di hujung minggu samaada sabtu @ ahad .. soo layan kan aje .. alaaa uolsss menu yg simple2 .. sbb akak nie bukanlahh pandai sgt masak .. sekadar masakan kampung yg memang utk orang kampung macam akak jee ekekeke ;))

ayam grg madu .. permintaan anak2 .. memang kami jarang makan ayam .. sesekali sahaja .. bila dpt masak , akak lebih suke grg madu macam nie .. anak2 suke ;)

kari kepala ikan .. baru teringat , masak kari yg akak masak dlm entry baru2 nie , ada akak letakkan .. ini kira akak masak sabtu dan ada lebihan bawa ke hari ahad .. masih sedap sbb petang tuu buat pula lempeng utk cicah dgn kari nie ... yummiehhh !!


  sayur campur ber sos tiram .. memang akan grg macam nie sbb hubby pun suke ;))

 
macam biasa .. sambal belacan kena ada .. sbb ada kuah kari .. 
memang kena sgt lahh kann

petai ! ekekke arituu jering kan .. gilir2 ... kami memang suke makan ulam ! .. ;))

alhamdulillah .... menu biasa2 sahaja .. bila anak2 duk kat meja .. mereka selalu cakap .. alhamdulillahhh ibu masak mesti sedap .. ibu masak banyak tak nasi ??? adehhh bertuah betul .. kalau nak tahu siapa yg selalu cakap macam tuuu ???

haaa siapa lagi kalau bukan zahrien lahhh ! .. dia kalau tgk lauk macam nie ... rambang mata , dia akan suruh akak sediakan nasi tambah sbb senang dia nak tambah .. kannn haaa memang bertuah .. bab makan x yah cakap lahh lajuuu dan berselera sahaja .. naik risau lak... ke memang anak jantan kuat makan ??? atau anak2 akak je yg kuat makan huhuhuhu

29 comments:

  1. akakkkk.......terliur nye sy tgk menu akk tu.. confirm sy request ns tambah kalau dpt lauk camni..:)

    ReplyDelete
  2. keja mmg smp bila2 pun x habis kak.. :) ayam madu.. sedapnyer...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...., nikmat sekali rasanya, siang-siang begini melihat foto2nya jadi terasa lapar.....

    ReplyDelete
  4. anak jantan memang kuat mkn kot... lauk sedap haruslah tambah..hehe

    ReplyDelete
  5. sedapnyer kari kepala ikannnnnnnn tu kak ieda.... ujung minggu ni nak buat lah, tapi kena beli ikan dulu... hehe

    ReplyDelete
  6. sedapnya menu akk..kalau sy pun mesti bertambah2 mkn sbb ada petai nyammmm!!

    oklah kak zahrien suka makan..ank sy cukup susah nak makan..kadang buntu nak bg apa kt dia.sbb semua benda tak nak mkn..

    ReplyDelete
  7. alhamdullilah mmg rezeki tu !

    ReplyDelete
  8. uiks sedapnya menu tu kak....

    ReplyDelete
  9. kak ieda saje je tau close up kat lauk2 tuh..tertelan air liur falsya tau...hahaha

    ReplyDelete
  10. bagusnye zahrien mkn kari2 ni ..jrg budak suka ....cam fahim tu kicap je kerja nye

    ReplyDelete
  11. sedapnya kak...sambal belacan tu mmg kena ada kalau msk kari...

    ReplyDelete
  12. Mantop....arghhh...lapar balik perut ni tgk makanan YG akk jamu nih.

    ReplyDelete
  13. sos tiram tu gatal tak?

    alahan lah...

    ReplyDelete
  14. jelesnya anak2 akak suka mkn..anak saya si adik tu payah betul suruh mkn...huhu...

    sedap betul kari tu nampaknya...

    ReplyDelete
  15. sodap kak sambal belacan ngan petai tue...ayam tue pun..

    ReplyDelete
  16. terliur la kak...ayam goreng tu kemain sedap lagi ditambah ader sambal belacan ermmmm...

    ReplyDelete
  17. PEHHH..MELELEH TGOK TAU..SEDAPNYER...

    ReplyDelete
  18. terliur tengok lauk² akak ni semua..menyelerakan..^^

    ReplyDelete
  19. Salam Ieda..semuanya membangkitkn selera,tambah2 tang sambal ngan petai tu,xyah lauk lain...klu k.atie lar.hihihi

    ReplyDelete
  20. pg td masa sarapan dgn kengkawan opis baru jer kami citer2 mkn lempeng cicah kuah kari yg diperangatkan..perghhh!! mmg sedap...

    ReplyDelete
  21. makan masakan rumah memang sedap....!

    ReplyDelete
  22. sedapnya tengokkk..perut ku menyanyi kelaparan..hukhuk

    ReplyDelete
  23. kak ieda... napalah izan tgk kalau akak masak apa pun semuanya sedap! huhu... nak nangis ni sbb perut mintak diisi.

    ReplyDelete
  24. Fuhhh!! sambal belacan tu menarik... :)

    ReplyDelete
  25. Alahai kak dapnya
    tambah2 bila ank yg berselera nk mkn nsi

    ReplyDelete
  26. emmm sedapnya kak...terliur saya tengok...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...