Monday, October 1, 2012

AIR ITU PENTING !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua
huhu lambat akk bersiaran hari nie , internet di pejabat problem , aduhhh macam siput ! huwaaaaaaaa , nie macam biasa terpaksa update pakai tab kesayangan akk nie huhuhu jadilahhh , sib baik lahh kisah air nie luahan semalam huhu




memang air tuu penting ... untuk minum .. makan .. mandi dan macam2 lagi ..
haaaaaaa dah macam mana kalau air x der dari pagi semalam sampai ke pagi ini !! .. ape perasaan kowang ???

aduhhhhhhhhhh mau x meroyan kann .. haa sakit ati dari pagi sampai skrg x habis2 layie akak nie .. dah lah x der air JBA x informm kan .. kalau inform awal2 leh lah prepare tadah air .. nie idokk ! .. erghhhhhhhhhhh akk nie dah lah ramai anggota rumahnya .. semua perlukan air .. nak2 bab masak .. sib baikk air di singki ada , cuma air tangki x naik sbb air paip x ada .. yg air di singki punnn hidup segan mati x mauuu .. slow aje ...huh !

nak buat minum yg x daya nyeee .. sib baikk hubby x moody , nak angkat air dari depan bawak ke bilik air .. takut anak2 nak guna tandas kan .. nak amik air semayang pun payah .. huhuhuhu .. harap2 adalah air petang nanti bila balik kerja  .. kalau tidak .. susah nak masak2 .. kesian pula ngan ummi di rumah ..

rasanya dlm sebulan nie dah 2-3 kali ada gangguan air di pekan nie .. hai JBA .. x kan x tahu kooot ! come one lahhh ini kan daerah kelahiran PM !!!!!

biar x der api dari air kan !!!!!!!!!!



34 comments:

  1. kan...mmg air sgt penting...dorg smpi ati xinform dlu kn....adoyai...mmg payah klu xde air...huhu

    ReplyDelete
  2. kulit blog baru cantik....suka!sukaaa! :)

    ReplyDelete
  3. diorg kutuk kes air kt slngor.. tp mslh air kt ngri pm pun x setel lg..sbr lah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. rupa baru la.... sweett...

    ReplyDelete
  5. aduhhhh...susahnya kalau tak de air...semua kerja akan terbengkalai....

    ReplyDelete
  6. mmg sshkan kak ieda kalau xde air..serious mcm serba xkene je..biar letrik xde jgn air xde..;D

    ReplyDelete
  7. Kakak nak suruh abang minum airlah sebelum mandi sebab abang ada darah tinggi ieda. Terima kasih info ini.

    ReplyDelete
  8. keperluan asas, dua2 nak.... (sepatutnya Pekan le jauh ke depan....)

    ReplyDelete
  9. kak... umah say sll tak de air...tension jer rasa....betul sgt...baik tak de api dari tak de air....

    ReplyDelete
  10. kak tweet PM .... bg tau die ... tgk la cepat ke diorg dtg bukak air tu ....

    ReplyDelete
  11. kalau kekurangan air, kulit pun tak sihat, apa lagi dalaman

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Ieda, sentiasa haus, katanya org yg de kencing manis cam tu la..huhuhu.. cuba elakkan minum manis2...InsyaAllah..............

    ReplyDelete
  13. betul!!! biar takda api jangan takda air..
    kering semacam je kalau takda air. huhu..

    ReplyDelete
  14. Betui tu... kalau takde air, memang sengsara hidup..

    ReplyDelete
  15. saya tak tau kenapa... saya ni malas minum air... bila kulit dah kering mulala mengadu... bising... adeh...

    ReplyDelete
  16. tak dan nak kira brapa gelas, sebab kekadanga tu ada gak togok. hehehe

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah...tak pernak lagi alami terputus bekalan air kat umah nih.

    ReplyDelete
  18. adoyaii..mmg tensen kak...lama gk tu x de air...huhu...

    ReplyDelete
  19. akak, air kan kalau takde mmg haruuu tauuuuuuuu

    ReplyDelete
  20. mmg seksa la klu x de airkan kak.. biar x de karen a drpd x de air.. huhu..

    ReplyDelete
  21. kalu xda air mmg susah.. tmpat sy ni pun sama.. bila nak buat kerja xgtau awai2.. tau2 je terus xda dah

    ReplyDelete
  22. Mmg tension sgt kalau ada gangguan ayaq camni..

    ReplyDelete
  23. Aah penting juga tu air ni, terpaksa lah pergi mana2 surau ke masjid kalau nk mandi kan?

    ReplyDelete
  24. betul tu..biar xdop api jgn xdop air..mmg meroyan la kalo sweety..hehe

    ReplyDelete
  25. betul sgt kak.. biar takde letrik. kalau air takde mmg susah nak buat itu ini kan... lagi2 kalau air takde tanpa apa2 notis, alahaiii....

    ReplyDelete
  26. ayat yg last tu sokong....tp nak la ada dua2 kalau blhkan...hihi

    ReplyDelete
  27. ayat yg last tu sokong....tp nak la ada dua2 kalau blhkan...hihi

    ReplyDelete
  28. air tak da tak boleh tahan..
    api ok je kalau tak da kan ;)

    ReplyDelete
  29. sy pun lebih rela takde api dari takde air..

    jgn la sampai negara kite ni takde air..mintak dijauhkan!

    ReplyDelete
  30. aduyai tensen klu xder air...sumber penting kot air tu...dh la xkasi notis apa pun kan men xdak mcm tu jer...

    ReplyDelete
  31. betul kak..biarlah takder api saya lebih rela dari takder air..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...