Wednesday, October 31, 2012

ADAKAH ISTERI PEMBANTU SUAMI ?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

Untukmu yang bergelar suami.
Isterimu bukanlah PEMBANTUmu yang hanya sibuk melayani semua keinginanmu,
yang kau bebankan semua tanggungjawab tanpa tidak mengambil tahu bagaimana si dia mampu menyelesaikan semua pekerjaan itu,


Suami sekalian,


Ingatlah isteri adalah amanah yang ALLAH titipkan kepadamu, seperti juga anak-anakmu yang dilahirkannya.
Maka jika kau tak mampu membuatnya tersenyum, jangan sakiti hatinya dengan sikapmu.
 
Jika kau tak mampu membuatnya bahagia, jangan membuatnya berduka, dan jika tak mampu membawanya ke syurga-Nya, janganlah menjerumuskannya kedalam api neraka.
Sekali lagi dia adalah amanah-Nya buatmu, yang punya hak atas dirimu. Maka jadikan dia pelengkap hidupmu, penyempurna agamamu.

Mulianya seorang isteri disisi Allah…
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda,
sayangilah mereka….




12 comments:

  1. sis...nk copy paste kat FB bole? harus share ngan kengkawan semua ni :)

    ReplyDelete
  2. duhai suamiku...kalaulah dia pun baca entry ini..

    ReplyDelete
  3. klu dah bayar mas kahwin dan hantar belanja ribuan ringgit ..mestila perlu disayangi ... tk gitu

    ReplyDelete
  4. betul tu...seorg isteri lebih dari sekadar pembantu semata2...

    isteri adalah teman, kawan, sahabat, kekasih dan penyambung keturunan suaminya...

    ReplyDelete
  5. bagus tuk renungan para suami..

    alhamdulillah setakad ni, suami eina byk membantu urusan rumahtangga...hrp kekal selamanya..AMin..

    ReplyDelete
  6. hmmm betul betul betul...
    tq for sharing kak
    harus saya bg hubby saya baca ;)

    ReplyDelete
  7. sayu rasa hati ni bila baca ayat2 tu kak ...
    klu lah mereka menghargai kita sebaiknya ...alangkah beruntungnya kita

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...bersyukur dgn kehidupan skrg, tq kak kongsi suatu yg menarik mcm nie

    ReplyDelete
  9. SUKER peringatan ni kak....semoga semua suami menyayangi isteri2 mereka setulus hati...amin

    ReplyDelete
  10. para suami sila take note...Alhamdulillah dgn hidup sekarang ni :)

    ReplyDelete
  11. masalahnya dia xmo baca benda2 cenggini...

    ReplyDelete
  12. Cr bersyukur dengan apa yg ada sekrg...kalau cr copy nie...mau hubby cr baca kikiki

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...