Wednesday, September 19, 2012

TANDA LELAKI SEJATI !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa teringat lak akk berkenaan topik perbualan dengan anak2 dara di pejabat akk nie .. hurmm macam biasa adakalanya topik banyak menjurus kepada lelakilah kan .. sbb ada diantara mereka yg belum berkahwin .. haa mana yg dah berkahwin macam akk , mereka sukelah bertanya hal2 yg ada kaitan .. x lah lebih2 .. contohnyaaa soalan macam ini .. bagaimana nak tahu ciri2 lelaki yg sejati ??? 

Ada diantara mereka nie share serba sedikit mengenai tanda seorang lelaki sejati, mengikut kata mereka , ciri – ciri lelaki lelaki sejati , salah satunya adalah seperti berikut:-

"Lelaki sejati adalah lelaki yang hisap rokok dan bila menonton filem hindustan beliau akan menangis."


hah ! korang rasa macamana? setuju atau tidak? Sila komen.. :)
kalau hubby akk .. adehhhh x pernah lak bila tgk hindustan dia nangis .. sbb dia memang x minat tgk citer tuu .. kalau menangis , akk pernah lah nampak .. menangis atas sebab2 yang .......... RAHSIA :))



24 comments:

  1. alamk,mcm tak setuju jerk...eheheh!!!pd saya lelaki sejati adalah lelaki yg ....ntah,ahahah!!poyo jekn..it's actually sgt subjektif :)

    ReplyDelete
  2. huhu.. x setuju.. bg lya..lelaki sejati adalah lelaki y mengimamkan keluarganyer..

    rokok tu.. sepatutnyer lelaki sejati jgn hisap.. demia family tesyg. asap tu kan bahaya kalo kt sedut.. hehe

    ReplyDelete
  3. Hahah kalau sejati sbb hisap rokok tu sejati dgn rokok lah kan? xD

    ReplyDelete
  4. topik lelaki sejati erk...ermmm nangis tu mcm tak tahu la..kena bersebab la kan kalau dah hari2 cenggeng bukan lelaki kot aekekekee

    lelaki sejati bg saya, dia seorang yg bertanggungjawap, tegas dan memang nampak boleh memimpin keluarga...tengok tok2 kita dulu...garang, gagah pekasa sentiasa di sayangi maktok ha gituw...akakakkaa boleh terima tak? hehehe

    ReplyDelete
  5. Nangis tengok Hindustan? Ohh pleaseee... apakah?

    ReplyDelete
  6. tgk hindustan nangis muahahaha....xmenahan betoi la...sejatikah tu??????

    ReplyDelete
  7. luculah statement tu..tengok pasangan kot.kalau saya tak suka pula kalau drama pn nak nangis..kecuali drama tu based on true story

    ReplyDelete
  8. Emm tak setujulah kak, merokok tu membahayakan kesihatan ;)

    ReplyDelete
  9. emmm sy xpnh plak nmpk lelaki menangis psl tgk hndustan.. perempuan menangis byk kali.. hihi

    ReplyDelete
  10. @LYAfrina aah lya .. memang akk x setuju , lagi x suke org yg hisap rokok adalah .. tapi nak buat macam mana , yg tak suke tuu lah dpt huhhu ;))

    ReplyDelete
  11. @Bitt (double IS) aah zaman kita dulu2 atuk2 tuu memang garang dan tegas .. sbb tu anak2 menjadi kan ..
    kalau skrg anak2 leh selamba lawan ayah mereka .. hurmm susah sebenarnya nak cari lelaki sejati dlm erti kata sebenar .. ;)

    ReplyDelete
  12. @Aju Mohit yee ajuu .. terang2kan .. merokok tuu membahayakan kesihatan , tapi bagi lelaki its call macho ! ahhaha ;))

    ReplyDelete
  13. tak setuju !!!!..lelaki yg merokok mmg bukan dalam ketegori yg sejati..sbb saya tak suka langsung lelaki merokok....huh

    ReplyDelete
  14. aku tak suka lelaki hisap rokok tp my man is LELAKI SEJATI .....hehehe

    ReplyDelete
  15. Selama kakak hidup bersama baru dua kali nampak suami kakak menangis pertama dapat anak sulung dan kedua masa MIL kakak meninggal... dapat anak kedua dan ketiga dah tak menangis pun, ketawa adalah ieda...

    ReplyDelete
  16. hahahaah...mcm kelako jek kak....tapi hubby lieya tak isap rokok...cite hindustan die tak layan ...tapi cite tamil die layan....

    ReplyDelete
  17. huhuhuhu... tak setuju langsung... kriteria tu tak boleh guna langsung...

    ReplyDelete
  18. erkkk ye ke gitu? lelaki sejati x semestinya merokok wpon hb sy mmg merokok...bab yg menangis tgk ceta hindustan tu..hb sy pon x penah nmpk dia nanges...lelaki sejati sy rasa x mudah menangis...hikss...

    ReplyDelete
  19. hehhee...macam tu ek ciri2 lelaki sejati, mungkin kut,

    ReplyDelete
  20. Entahlah CR pun tak tahu...Hubby CR memang hisap rokok dan jiwanya mudah tersentuh pernah cr airmatanya mengalir ...hihihi

    ReplyDelete
  21. lelaki yg merokok nmpk macho..lelaki sejati yg sggup susah payah ngan kita kot..hehehe..kita lihat waktu kita sakit..masa tu leh tau sejati ke idak

    ReplyDelete
  22. sy penah nampak hubby sy menangis sekali jek...mase salam mak die lepas sah sy jadi isteri die..

    tu jek kak, sekali jek..kate ganaz kan, ape barang nangis2 nih...muahahahah...

    ReplyDelete
  23. ishh..tak setuju la...

    saya klik iklan digi dan magnum ye kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...