Tuesday, September 18, 2012

SUKE MENJADI DUKA ~ LUKA DI SEMPURNA RESORT PULA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haa sambung entry tadi haaa .. lepas kejadian zahrien kena besi tuu .. ahad tuu akk dah plan awal2 ngan adik akak yg di raub tuu untuk bawa budak2 nie mandi manda di sempurna resort nie .. hurmm mana sangka kejadian luka tuu nak kena zahrien hari sabtu kan .. soo plan ke sana ahad tuu tetap berjalan sbb kakak2 nyee nak juga mandi manda .. soo macam biasa bila luka zahrien dah sedikit kering , dia lah orang pertama yg nak mandi nyeee .. x takut langsung kalau luka tu kembang ! .. huhu


 haa tgk .. sakan mandi kan ! ... x risaukan tangan dia punn .. memanjang cakap x sakit dan dah kering dah ibuuuuu .. adehhhhhhhhhhhh .. punyalah nak mandi .. 




 haa nie kisah anak dara sorang nie .. tengah akk duk santai2 melayan mata tgk budak2 mandi .. tetiba aje dia berlari dtg dekat akk .. " ibu .. ada handiplast tak ?? " .. ahahhh awat lak anak dara akk nie tanye handyplast .. sambil tangan menekup bawah dagu .. haaaaaaaaaaaaaaa sekali akk alihkan tangan dia .. haa amikk banyak darah pada tangan dia .. sekali tgk ! .. OMG !!!! sabriena pula !! .. menjerit lah sekejap akk kat situ .. SIL , adik akk dan nenek semua dah panik .. huhuhu sib baikk sgt2lahhh masa tuu akk ada stadby minyak gamat untuk luka zahrien .. apa layiee akk letakk lah bagi berhenti darah ...


aduhhhhhhhhh ngeri kan ! .. masa banyak darah tuu x terbayang dah akk nie .. merah2 muke , naik loya pun ada ........ huhuhuhuhu
 haaa macam mana jadi macam nie
katanya dia meluncur slide tuu ala2 superman ! .. tetiba dia cakap kakaknya tolak dan terhantuk bucu slide yg dibawah sekali ! .. adehhhhhhhhhhhhh sambil2 lomo minyak akak geleng2 kepala x puas hati .. sambil2 tuu berleter x leh cakap lahhhh .. nak marah banyak nyeeeeeee huhuh


haaaaaaaaa kesian ke tidak kat akk nie !!! .. bertimpa2 kan masalahnyeeee
aduhhhhhhhh dugaan betul ... haaa pegang lahh tisu dgn minyak gamat tuu .. hilang nak pi makan MCD lepas tuu .. ape layieee hubby dah mengamuk x nak ke mana2 dah .. dia nak balik cepat nak sapu kapur simen lahh .. huhuhuhu ..

alhamdulillahh hari nie ke sekolah dah kering .. siap sengih2 layie .. syok lahh tuu sbb dah x sakit ! ..
huhuhuh hati mana x risau .. yang zahrien punyee luka punn dah semakin kering .. alhamdulillah sgt2 .. memang kapur simen tuu mujarab atas izin ALLAH ... syukurrrrr , sib baikk dia nak ke sekolah , kalau tidak .. haru !

32 comments:

  1. sian kat anak2 ye, ibu juga yg susah hati kan!

    ReplyDelete
  2. Ragam anak2,memang boleh membuatkan perut jadi senak! ;-)

    ReplyDelete
  3. erk...sangat ngeri tengok luka tu...jari si adik pun cam nampak teruk juga lukanya...moga 2-2 kakak n adik cpt sembuh

    ReplyDelete
  4. bestnya mandi...kenapa tak ajak KY, nak mandi jugakkk..eehhmmmm

    eee..seriaulah tengok, tak boleh balut ke

    ReplyDelete
  5. anak2 sdg membesar, xder parut tak sah..

    ReplyDelete
  6. Budak2 kalau tak pernah jatuh, tak pernah luka bukan budak namanya.... Hheee

    ReplyDelete
  7. Zahrien tu kuat ieda. Kita yg ngeri tapi dia mana ada rasa sebab dah nampak air.

    Luka Sabriena tu mesti pedih juga... kesiannya..

    ReplyDelete
  8. Alahai..sian sabriena pula yg luka..dalam juga luka dia tu..ngeri lily tgk..

    ReplyDelete
  9. alahai ciannya kak.. lepas sorang, sorang lak.. dugaan kan.. semoga diorang cepat sembuh ye.. amin..

    ReplyDelete
  10. Besar jugak lukanya tu. Kak... kapur simen tu utk apa?

    ReplyDelete
  11. kakak plak kena..mcm2 la kan...tp kapur simen tu alhamdulillah mujarab la kan...

    kt umah x de la plak kapur simen spare kan...huhu...minyak gamat pon dh abis...

    ReplyDelete
  12. aduih.. saya tengokpun ngeri.. erm si sabriena ni boleh jadi geng Aishah.. tapi dia jatuh kt sekolah, sy tak sempat tengok luka sebab dah berbalut dan sekarang dah berparut pun bawah dagu dia tu..

    bagus juga minyak gamat dan kapur simen tukan, baru saya tahu..

    ReplyDelete
  13. ngeri betui ....besar luka tu ...hmmm
    pas ni nk pi mana kena bawa kapur simen tu....

    ReplyDelete
  14. dalam juga luka kat daku

    ReplyDelete
  15. aduh,kes cuti2 berdarah nih,hehe,budak2 kak, dah blk umah nnt barulah rase saketnyer,heheh

    ReplyDelete
  16. alahaiiii seriau nya sy tgk kak... adehhh

    ReplyDelete
  17. ADoiii kak...ngeri plak saya nengok luka anak dara tu.

    Psttt...cantik header.

    ReplyDelete
  18. kapur simen tu cam mana kak? yg untuk org buat rumah tu ker?share lah info ni kak..x bahaya ke kalau kita letak kat luka tu.
    mana lah tau esok2 leh guna petua akak ni..hehe

    ReplyDelete
  19. kak siannya tgk tangan zahrein dan luka sabrina ni, harap2 diorng segera sembuh, kalau tak cedera tak sah kan, budak2 macam tulah kan kak

    ReplyDelete
  20. Kak Ieda, besar tu luka nya...
    autch!! pedih kalo kene air... hope cepat kering luka tu...

    ReplyDelete
  21. seronoknye mandimanda yer..tp tetiba jadi tak seronok bile ade kejadian camni..moga cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  22. adoi kak, terbelah luka tu kak...seriau saya tgk...

    semoga cepat sembuh semuanya...

    ReplyDelete
  23. adoii..duk sok tgk gambar sekali terpandang gambar tu..seriau la..saya mmg tak boleh tgk mende2 gini..nk pengsan..baru kecik jer tu..

    ReplyDelete
  24. Dah nak kena kan sis...mcm mana nak elak...keisan lah siKakNgah pula yg terluka pulak kali ni....

    ReplyDelete
  25. aduh kak...serem tgk luka tu...drg ni kalau bab mandi hilang sakitnye...

    smg cpt sembut

    ReplyDelete
  26. dalam juga erk luka tu..klu sy pun mesti cemas xsga la...nasib dia ok jer

    ReplyDelete
  27. dalam tu lukanya..ngeri gak tgok

    ReplyDelete
  28. macam2 la budak2 ni kan kak.

    ReplyDelete
  29. ngerinya tgk lika kat dagu sabrina tu... sempurna resort ni kat area mana ye kak?

    ReplyDelete
  30. ngerinya kak...tengok sabrina selamba jer...

    ReplyDelete
  31. akakkkk..ngilunye dilla tgk!

    besarnye luke anak akak niiiii...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...