Friday, September 21, 2012

SARAPAN APE ADIK KAKAK

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

aduh .. aduhhh masih tegang dengan wajah baru dashboard nie .. asal nak update jadi bercinta lak .. ekekek .. x per2 .. get us to it .. insyaallahh akan jadi biasa .. ;))
ok nie kisah semalam , semalam kan nak update .. macam2 hal terjadi kat opis nie .. dgn dashboard x ada di pc nie .. kena edit dari tab lahh .. soo hari still the same ! .. huhuhu x per2 .. sabar2 ... kena senyummm sokmoo sbb ape ??

because today is FRIDAY !!! hoyeyyyyyyyyyy

ok2 .. stop2 .. jgn suke sgt .. kang nangis ! .. ;)) semalam anak2 request nak makan mee hun goreng untuk bawak bekal ke sekolah .. memang hari2 akk buatkan sarapan buat mereka , tapi selalunya selang seli lah .. nasi grg , roti sardin , roti celup telur dan adakalanya mereka nak makan nasi minyak di sekolah , soo akk x buatlah sarapan buat mereka .. kali nie awal2 cakap nak mee hun grg .. akk pun buatkan utk mereka .. saje kann gatal2 nak snap pic guna tab .. soo snap dan tepek lah disini .. bfast simple utk anak2 makan jam 10.00 pagi waktu rehat nanti ... ;)

 mee hun super dupper simple ! .. anak2 kalau letak sayur bagai , alamatnyee dia bawak balik sayur2 tuu .. kalau letak togeh , haaaa ok sikit .. licin !

 bekal sorang satu .. ;))

  hahaha gelak dulu ! .. jgn gelak ngan roti grg telur akk nie yeee .. celup2 grg dlm kuali , minyak sikit aje .. letak majerin selebihnyaaa .. anak2 cukup suke .. nie mereka makan pagi2 sblm kuar sekolah .. yg bekal tuu mereka makan waktu rehat kul 10.00 pagi .. 


  
alhamdulillahhh ... harap2 anak2 kenyanglahhhh dengan sarapan x seberapa dari ibu ... janji buat dengan penuh KASIH SAYANG ... ngehx3 ... hari nie tadi akk grg kan mereka mee lidi lakk .. so baru tayang pic nyeee aci ! ... ;))

hari nie nak sambung BW ... mlm tadi still x boleh .. dah dpt PC yg akk hantar baiki aritu .. tapi x leh online sbb internet kena block ! huhuhu , sooo ari nie dah suh hubby ke TMNET cek dan kalau tuu buat bayaran terus .. entah celah mana lah silapnyeee .. bayaran memang x pernah miss setiap bulannn hurmmm .. macam2 hal lahhh ...

oh yaaaaaaaaaa hari nie juga ayah akak akan dimasukkan ke wad sekali lagi di HSP KTN , kena operate sekali lagi ( batu karang ) .. kata DR yg merawat dia , ada sedikit lagi batu karang di sebelah kiri dekat dengan buah pingang ... soo ayah kena juga buat operate sekali lagi .. dr takut , kalau x buang akan effect pada buah pinggang dia .. huhuhuhu sok , akk hantar ummi , appoitment utk operate esok jam 11.00 pagi .. doakan2 buat ayah akk selamat yeee .. aminnn
 

26 comments:

  1. Pagi ini kakak pun goreng beehoon juga ieda. Tapi roti goreng tak adalah...

    ReplyDelete
  2. pagi ni masak bihun sup & nasi goreng..

    ReplyDelete
  3. Pagi ni minum milo cicah biskut jer kak.

    Smoga operation ayah akak berjalan dengan lancar dan di permudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  4. pg ni sarapan beli aje.. seperti selalu juga.. beli aje.. :) Queen suka roti telur tu tp hubby x suka plak.. so kalau kat rumah mmg jrg sgt buat sbb hubby x suka kan... kalau nk mkn roti telur ni selalu g mkn kat Oldtown cafe jer.. hehehe

    ReplyDelete
  5. hari ni pun mak saya bawakkan saya bekal bekfes..hihi..

    semoga ayah akak selamat..:)

    ReplyDelete
  6. pagi ni anak2 bawa bekal roti berinti mocha oren je ieda. Abah dia bawa balik roti tu semalam banyak, ha! bawalah sorang dua...hihi.

    Anak2 yus pun kalau masak mee letak sayur, mereka bawa balik sayur tu, taugeh pun sama, pandai pulak pilih tu...huhu

    ReplyDelete
  7. hadoooii kak..kolestroll2..kekkeke.. utk sweety mmg kolestrol melambung naik kalo tiap pagi sarapan semua ne.. hehehe..tapi kalo dh ank2 akk sukee,kite pun tumpang sukee..

    moga ayah akak selamat la yea kak..moga cepat sihat..(^__^)

    ReplyDelete
  8. Rajin kamu buat sarapan anak2 sis...anak2 akk pulak tak mahu makan pagi..susah sgt...hanya boleh minum air secawan..itu pun Tea-O jer..bersusu waktu pagi buat mereka nak muntah...

    ReplyDelete
  9. meehun goreng simple2 gini yg best...bukan budak2 jer suker...mak budak yg ni pun suka...;) pepun moga ayahnya slmt jalani pbedahan...amin!

    ReplyDelete
  10. rajinnya akak buat smp dua menu..huhu...semoga ayah akak selamat dioperate ye..

    ReplyDelete
  11. arini saya sarapan nasi lemak paru kak, wah sedapnya tgk roti tu kak, cicah sos aummm sedapnya hehehehe

    ReplyDelete
  12. sy suke bihun ade sayur togeh kak...rase rangup je...

    ReplyDelete
  13. yui tgk roti tu cam besh aje kak..hihi..sedap2..

    ReplyDelete
  14. tak gelak..tapi nak roti tu jugak!!! buleh? :)

    ReplyDelete
  15. pandai2 anak2 order jer ek..

    semoga bapa kak ieda semakin sihat :)

    ReplyDelete
  16. best bekfes tu....semoga urusan ayah akak dipermudahkanNya.... insyaallah...

    ReplyDelete
  17. mee hun grg simple pon...berkat msk utk anak2 kan kak....

    sy pon suka buat roti telur tu kak...sy taruk telur + ss pekat sket..hikss

    ReplyDelete
  18. seronok baca akak sediakan bfast hari2 utk ank2.. sy pun xsabar nak buat camtu gak nanti... tp alisha lambat lg nak g sek.. hihi

    moga ayah akak cpt sembuh..

    ReplyDelete
  19. Hai ieda, selamat menguruskan kebajikan keluarga moga ayah cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  20. Pagi tadi sarapan bihun goreng..Qis ni mmg suka klu bab2 mee ni..hari2 sarapan bihun pun dia tak bosan.. :)

    ReplyDelete
  21. nampak sedap lah roti tu kak.....

    moga ayah akan selamat menjalani pembedahan yerk... ameen

    ReplyDelete
  22. eB mkn nasik grg ayam. tuh dier selra eB skarang. ha23

    ReplyDelete
  23. Banyaknya sarapan..rajin akak...Semoga Abah akak selamat ya...

    ReplyDelete
  24. Masakan simple tp dgn kasih syg mmg super sedap... Husband sy slalu ckp gitu he3..

    Akak mmg rajin... Tahniah...

    ReplyDelete
  25. akak mmg rajin..terliur plk sy tgk roti akak tu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...