Monday, September 3, 2012

RAYA KE 2 ~ MENZIARAH PUSARA & MEREKA YANG UZUR

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

masih kisah raya lagi ..  kali nie raya ke 2 kami pula .. bersiap2 pagi tuu, awal2 dah plan nak menziarah pusara arwah tuk dan nyang kami .. yang pergi hanya akk , umi , ayah , nenda , anak2 dan adik akk .. hubby x dpt ikut sbb dia kena sakit2 badan .. x perlah .. insyaallahh jumaat nie cuti kami akan ke pusara arwah MIL & FIL akk .. 

sblm turun tuu .. macam biasa akk posing2 dulu pagi tuu .. ekeke kali nie akk aje .. anak2 x nak joint .. dah bosan kooot .. muahhaha mak nyee je x bosan2 kan .. alahhh pic semua buat kenangan kan .. soo layan jelahhh ;)) tuan tanah enterpreme ! ..



 kawasan perkuburan di tempat akk .. boleh dikatakan semua kaum kerabat kami di semadikan disini .. arwah MIL & FIL juga di semadikan disini .. uhuhuh sayu ajeeeeeeeee ... luas tanah adalah 3 ekar ..

 haa tudiaaaaaaaaa pak aji akak sorang nie ekkeek .. raya kedua nie dia nak pakai jubah .. ahahha cute kan .. x menahan akk tgk .. padan lak jubah nie .. akk risau dia dah x leh pakai dahh ;)

 dah mula kebosanan .. macam biasa budak kannnn leh duk senyap x sampai 
10 minit punnnn

 ada pula yang melayan main macam nie .. lagilahhhhhhhhh huhuh

 awal2 sampai ok layie ..

  dan akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaa dia baring dahh .. huhuhuh , sib baik cuaca pagi tuu baik .. kami memang selalu pergi menziarah kubur awal pagi ..

 lepas ke pusara kami beraya ke rumah tuk sedara akk .. satru2nya adik lelaki arwah tuk akk yang masih hidup .. punn dah uzur benar .. dah x kenal orang .. bercakap punn dah payah .. lidah dah pendek .. huhuh sayu je hati ... 

 dia mintak adik akk potongkan kuku dia .. sib baik dia nak .. bapa saudara akk cakap , selalu dia payah nak potong kuku .. puas pujuk .. nie kebetulan dia nak .. alhamdulillahhh , dah tua kan .. usia sudah menghampiri 90 tahun ...

 huhuhu agaknya berjumpa lagi atau tidak tahun hadapan .. 

setelah itu kami meneruskan sesi beraya kami ke rumah bapa saudara hubby akk .. dia juga salah satu bapa saudara lelaki yg kena strok macam nie .. sedihhh .. adiknya juga dah meninggal dunia akibat strok juga .. baru 2 tahun ... sedih bila lihat ayah cik yusuf macam nie .. dulu dia sgt2 ramah bercakap .. skrg bila pergi melawat dia .. bercakap punn dah x boleh selain dah kurang kenal orang huhuhu

semoga insan2 kesayangan kami ini panjang umur dan diberikan kesihatan secukupnya dari allahh .. aminnn ya rabbal alaminnnnnnnnnnnnnnn


21 comments:

  1. amboi cun berseri-seri kak ieda di pagi raya..hikk..

    sy lum lagi ziarah kuburabah kat johor..InsyaAllah akan pergi bulan syawal ni juga..

    sedihnya tengok mereka yang dah uzur camni..mujur akk sentiasa ingat untuk menziarah..sekurangnya xla mereka terasa disisih kah..

    ReplyDelete
  2. berseri-seri akak kat atas tu..muga diberi kesihatan yang baik untuk pakcik2 akak

    ReplyDelete
  3. time raya ni lah kita nak lawat saudara mara kan..

    ReplyDelete
  4. laa...ada anak lelaki ke Ieda...hehe. Maaf laa..akak ingat sume pempuan, mm. Tgk gambar dia kat header tu..muka pempuan, hehe.

    ReplyDelete
  5. akak ni klu senyum manisnye.....


    klu sedara belah sy mmg xsempat nk ziarah waktu balik kg ari tu... tp belah my IL byk jugak la yg kami ziarah

    ReplyDelete
  6. wah..cunnya k.ieda pagi raya..
    comel je tengok anak akak pakai jubah..

    Al-fatihah buat arwah dan moga diberi kesihatan sempurna buat tuk sedara dan pakcik sedara akak..aamiin

    ReplyDelete
  7. budak2 pakai jubah memg cute kan..

    ReplyDelete
  8. hehe sorang2 bgambar ok je la kan. hee ^^

    mak aih,,, comel betol. dah siap tbaring kat c2.

    InsyaAllah semoga mereka dberi kesihatan yg baik...

    ReplyDelete
  9. saya ni pun, banyak lagi rumah yang belum sempat pergi...

    ReplyDelete
  10. Sempat pulak dia berposing sebelum pegi ziarah kubur. Heheh. Kat perkuburan setali ke tu?

    ReplyDelete
  11. al-fatihah...

    cantek berseri-seri kak... :)

    ReplyDelete
  12. Comelnya Pak Aji Zahrein. :)

    ReplyDelete
  13. chumels ok akak berposing!

    alalalala....cutenye anak bujang akak berjuabah...geram tgk keletah die..

    dilla tak leh jumpe kalu atuk2 sakit tua mcm ni, rase mcm tersentuh n teringat2 kt mak bapak sendiri..

    ReplyDelete
  14. siap main batu seremban lagi..dah bosan betul la tu....Esok nasib kita bagaimanalah lah jika ALlah izinkan sehingga umur pakchik2 sis tu kan...

    ReplyDelete
  15. akak posing pun ok dh tu....hikss

    amboi pak aji kecik tu...encem...dia boring la tu, smpi baring2..hehe

    ReplyDelete
  16. ada juga orng2 tua yang masih boleh kita jengk.. mengingatkan kita bahawa satu hari nnti kita juga akan kesana!

    ReplyDelete
  17. kami g ziarah kubur pagi syawal pertama..selalu waktu tu mmg org berpusu2 ..tgk kwsn perkuburan tu pun dah mengundang rasa sayu dihati..

    ReplyDelete
  18. amboi kak cunnya...

    comel lak si hero tu pakai jubah :)

    tak ke kubur tahun ni huhuhuhu

    ReplyDelete
  19. wah hero tu siap tidur lagi kt kuburan hihi...sian kan tgk org2 tua ni tmbah pulak yg dh sakit...sian sangat

    ReplyDelete
  20. Teringat pulak arwah tokki saya bila tengok gambar di atas.. huhuhu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...